Foto’s van ons gezin vind ik zo waardevol. Ik houd van fotograferen. Foto’s hebben we genoeg dus. Maar als jezelf achter de lens staat, sta je zelf minder vaak op foto’s. En ik denk dat andere moeders dat vast herkennen. Of we vinden altijd wel een reden om niet ook zelf op de foto te willen gaan. Echt. Geloof me. Zonde! Dus boek af en toe een familie fotoshoot met je gezin! Het is zo fijn om jezelf met ze vast te leggen. Ik vind het de investering in tijd en geld meer dan waard! In dit blog neem ik je mee in de heerlijke plaatjes die Sophie Bel Photography laatst van ons maakte in onze eigen stad. Een City Story op de grachten en in de negen straatjes van Amsterdam!

Struinend door de Negen straatjes en over de Amsterdamse grachten met Sophie Bel Photography

Voor deze City Story fotoshoot koos ik ervoor om hem samen met Skye te doen. Gewoon lekker de meisjes samen. Struinen door de negen winkelstraatjes in hartje Centrum, over de grachten. Eerst wilde Skye nog graag getild worden. Maar al gauw ging ze trappetje op, trappetje af op de grachten. Bij bijna elk trappetje wilde ze kusjes geven. Voetje voor voetje over de stoeprand. We kochten bij de bloemist in de Runstraat een bosje narcissen. Skye kreeg haar eigen Franse tulp mee. Aan de andere kant van de straat kochten we de overheerlijke koeken van het Koekemannetje. Hun etalage was nog in heerlijke Winter Wonderland vibes met de draaimolen en daarom nepsneeuw en winterse tafereeltjes erin. We keken naar al die poppetjes.

fotoshoot familie Amsterdam grachten

Sophie had de route op hoofdlijnen vooraf bedacht. Op het hoekje van de Herengracht en Wolvenstraat spraken we af. Het was meteen gezellig. Sophie volgde ons in wat wij deden. En wist tijdens de route precies de goede plekjes aan te wijzen voor mooie shots. Een shot dat in je familie fotoshoot niet mag ontbreken is “midden op de straat/oversteken” foto zoals hieronder. Zo sfeervol zo een doorkijkje door de stad. Elke foto die we van Sophie kregen ademt een warme, eigentijdse sfeer uit.

Snow Story: familie fotoshoot met Sophie Bel Photography in winters Amsterdam

Een maand later troffen we Sophie weer in de stad. Amsterdam kleurde in februari wit. Dat de binnenstad onder een pak witte sneeuw ligt is erg uniek. Toen ik op instagram Sophie’s bericht zag dat zij Snow Story shoots ging doen, twijfelde ik geen moment. De oude familieslee ging mee. Op het Amstelveld trok ik de kids voor. Op de grachten speelden de kinderen met ijspegels die aan de traphekjes van de grachtenpanden hingen. Ook tijdens deze shoot wist Sophie ons weer ongedwongen vast te leggen. Met een neusje voor de mooiste hoekjes en het fijnste lichtinval.

dirksdotter scott skye fotoshoot amsterdam

Combineer jouw gezinsfotoshoot in Amsterdam met…

Kom je van buiten de stad? Maak er samen met je kinderen een fijn dagje Amsterdam van! Hier vind je wat tips wat je met kinderen in Amsterdam kunt ondernemen:

Have fun!