Aan het begin van het voorjaar en in de meivakantie liet ik jullie al via mijn blog kennismaken met de fijne jeans en short van ArmedAngels. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete duurzame jurk van dit kledingmerk zien. Deze jurk straalt op en top zomer uit, heeft trendy touches maar is ook tijdloos! Ik heb het over jurk Dreaa Flora in de lieve bloemetjes confetti print. Lees meer over de fijne stof waar deze jurk van is gemaakt en een kortingscode!

Duurzame jurk gemaakt van Lenzing Ecovero

Lenzing wat? Ja, dat dacht ik dus ook toen ik de zomerjurken van ArmedAngels zag. Ik kende wel verschillende duurzame stoffen zoals Tencell en Lyocell, maar deze dus nog niet. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat het een duurzame variant is van viscose. Deze duurzame stof wordt gemaakt van houtpulp van bomen. Van bomen uit natuurlijk gekweekte, gecertificeerde bossen in Oostenrijk. In Oostenrijk wordt de houtpulp vervolgens ook geproduceerd. Deze productie in Europa scheelt een heleboel transport! Lenzing Ecovero wordt gemaakt met een gesloten productieproces: de chemicaliΓ«n die worden gebruikt om het hout op te lossen tot pulp worden keer op keer gebruikt. Het bleken van de stof gebeurt helemaal vrij van chloor. And last but not least: bij de productie van Lenzing Ecovero wordt er 50% minder uitgestoten en maar de helft aan water en energie. Top spul dus!

Over mijn Dreaa Flora zomerjurk: flaneren gaat vanzelf!

Het resultaat is een hele soepele stof die superfijn om te dragen is. Met een outfit van Lenzing Ecovero kun je prima de warme zomerdagen aan. En goed om te weten: deze stof is erg kleurvast! Zo kan ik dus heel lang genieten van Dreaa Flora jurk. De jurk heeft een zomerse bloemenprint met een touch van eigentijdse kleurtjes. Zoals koraalrood, okergeel en lila. Door de combinatie met het wat klassiekere model heeft de jurk een tijdloos karakter. Het model heeft een mooie vierkante rug, ik houd daar zo van! De duurzame jurk valt tot net op de kuit. De jurk is geschikt voor een mooie zomerse bruiloft maar je kan er ook prima mee flaneren naar het strand! Je voelt je op en top vrouw in deze zomerse jurk. Kortom: ik ben verliefd! Jij ook?

Shop jouw duurzame zomeroutfit van ArmedAngels met korting!

De duurzame zomerjurken van ArmedAngels zijn met recht Dresses for change! ArmedAngels zet zich al 15 jaar in voor Dress for Change: mode maken die niet ten koste van onze planeet gaat. Omdat te vieren mag ik je korting geven op jouw aankoop bij ArmedAngels. Voor welke duurzame jurk ga jij? Of ga je voor een jeans of sportkleding?

Met de code DIRKSDOTTER_15 krijg je 15% korting op jouw aankoop bij dit te gekke, duurzame kledingmerk. Pssst: ze hebben ook een herencollectie. Dus vergeet man- of vriendlief niet. Hans is ook fan van hun jeans en shirts. Juist vanwege de zachte stoffen! Deze kortingscode is geldig tot en met 19 juni 2022.

duurzame jurk armedangels ecovero

Bekijk hier mijn eerdere blogs over de collectie van ArmedAngels: