Die eerste warme voorjaarsdagen voelen altijd zo bijzonder aan. Alsof alles en iedereen weer voor een nieuw begin staat en alle mogelijkheden weer openliggen. It’s a kind of magic! Nóg magischer is misschien wel de bomenwereld die in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos is gecreëerd. Elk jaar brengen we in april een bezoekje aan dit bijzondere stukje bos met de Japanse Sakura. De Japanse kersenbloesem staat dan vol in bloei!

Het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos

Ook al ben je zeker niet de enige bezoeker van deze Japanse tuin, toch waan je jezelf in een soort Alice in Wonderlandsetting: een ronde plek met 400 bomen waarvan de takken zijn gevuld met de mooiste bloesemblaadjes in een heel zachtroze tint. De takken van de bomen raken elkaar en vormen zo een romantische hemel. Het Japanse Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos moet je echt een keer hebben gezien.

Het park trekt een gezellige melting pot van bezoekers. De wandelaars op hun hiking schoenen. Japanse en andere aziatische gezinnen die het seizoen van de Sakura vinden. Expats. Mensen die fotoshoots houden. Neem een plekje onder de bomen en neem de omgeving en haar bezoekers in je op.

japanse kersenbloesempark amsterdamse bos

Tips voor een bezoek aan het bos vol Sakura

De weekenden en zomerse dagen met zon zijn natuurlijk het drukst. Maar als je niet te laat gaat heb je nog steeds genoeg ruimte om foto’s te schieten zonderdat anderen je foto’s per ongeluk ‘fotobomben’. Beide keren was het rond tien uur in de ochtend nog goed te doen. Tegen ons vertrek half twaalf was het wel al een stuk drukker. Houd ten tijde van de corona maatregelen er rekening mee dat er een wachtrij is om het kersenbloesempark te betreden op mooie, warme dagen. Er mogen dan maximaal 150 personen tegelijkertijd in het stukje bos met Sakura’s zijn. Wij hebben circa 20-25 minuten moeten wachten. Maar het is het wachten meer dan de moeite waard.

Als je naar het Amsterdamse Bos rijdt, staat vrijwel bij alle toegangswegen aangegeven hoe je het Kersenbloesempark kunt vinden en wordt je via die bebording naar parkeerplaatsen geleidt. Vanaf die parkeerplaatsen is het zeker 15 minuten door het bos lopen naar de tuin. Met de kleintjes is het dan handig om een buggy mee te nemen. De paden naar het Kersenbloesempark zijn geschikt voor kinderwagens, buggy’s en rolstoelen.

sakura japanse kersenbloesem amsterdamse bos

Je foto’s zijn natuurlijk het mooiste wanneer je geen of zo weinig mogelijk andere bezoekers op de achtergrond hebt. Kies om foto’s te maken daarom de buitenste ring(en) van de rondes Sakura’s. Meer in het midden van het park is het populairder om te gaan zitten om te picknicken. Ook leuk om te doen: loop een rondje op de verhoogde ‘wal’ rondom het Kersenbloesempark, voor een blik van bovenaf.

Oh, en ook handig om te weten: er is geen toilet. Er is ook geen kiosk of iets dergelijks in de buurt. Wil je er lekker wat even en drinken, neem het dan zelf mee (en ruim de troep ook weer op ;-)).

Ben je uitgekeken in het bloesempark? In het Amsterdamse Bos zit op loopafstand ook een kinderboerderij. Deze geitenboerderij met speeltuin is absoluut een van onze tips voor Amsterdam met kinderen!
Ben je nog niet uit gekeken op al die bloesem? Ga in dezelfde periode dan ook elders in Nederland op zoek naar bloesem. Reisblogger Yvonne deelt haar tips voor de mooiste plekken met bloesem in de Betuwe! Of geniet van mooie bloesemwandelingen in Limburg

amsterdamse bos bloesempark

Ben je uitgekeken in het bloesempark? In het Amsterdamse Bos zit op loopafstand ook een kinderboerderij. Deze geitenboerderij met speeltuin is absoluut een van onze tips voor Amsterdam met kinderen!

Zin in nog meer bloesem? Bekijk dan een van de tips hieronder:

Fotogenieke plek: Kersenbloesem fotospam alert!

Tijdens elk bezoek maakten we – net als iedereen in het bloesempark – flink wat foto’s… het doet me elke een beetje denken aan #instagrameenheidsworst. Maar ach! Het levert hele fijne plaatjes op en daar houden we nou eenmaal van! De eerste keer waren met peutertje Scott. Net twee jaar oud. Vervolgens met Scott als grote broer en kleine Skye was gezellig mee in de draagzak. Haar eerste bezoekje aan het Kersenbloesempark legden we natuurlijk vast en hoe Scott heerlijk tussen de bomen doorrende. En met peutertje Skye. Die genoot van de bloemen. Ze wilde plukken en speelde dat we gingen trouwen. Kortom: ik heb heel wat fotospam gemaakt van de kinderen in het Kersenbloesempark. Geniet hieronder daarvan mee!