Die eerste zomerse dagen voelen altijd zo bijzonder aan. Alsof alles en iedereen weer voor een nieuw begin staat en alle mogelijkheden weer openliggen. It’s a kind of magic! Nóg magischer is misschien wel de bomenwereld die in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos is gecreërd. Afgelopen weekend waren we er weer een kijkje nemen.

Het Kersenbloesempark

Vorig jaar waren we er voor het eerst. Natuurlijk was ik ook nieuwsgierig naar deze tuin en op een zondag ergens begin april togen we af naar die bijzondere plek in het Amsterdamse bos. De bloesembomen stonden nog net in bloei. Dit jaar wilde ik de Japanse bloesembomen zien wanneer ze nog vol bloesem zaten.

We waren afgelopen weekend nog precies op tijd. Ook al ben je zeker niet de enige bezoeker van de tuin, toch waan je jezelf in een soort Alice in Wonderlandsetting. Een ronde plek met 400 bomen waarvan de takken zijn gevuld met de mooiste bloesemblaadjes in een heel zacht roze tint. De takken van de bomen raken elkaar en vormen zo een romantische hemel.

Tips voor een bezoek aan het Kersenbloesempark

De weekenden zijn natuurlijk het drukst. Maar als je niet te laat gaat heb je nog steeds genoeg ruimte om foto’s te schieten zonde dat anderen je foto’s per ongeluk fotobomben. Beide keren was het rond tien uur in de ochtend nog goed te doen. Tegen ons vertrek half twaalf was het wel al een stuk drukker.

Als je naar het Amsterdamse Bos rijdt, staat vrijwel bij alle toegangswegen aangegeven hoe je het Kersenbloesempark kunt vinden en wordt je via die bebording naar parkeerplaatsen geleidt. Vanaf die parkeerplaatsen is het zeker 15 minuten door het bos lopen naar de tuin. Wil je dichterbij parkeren, zoek dan de parkeerplaats bij garage Van Poelgeest kn Amstelveen op. Vanaf die parkeerplaats is het maar zo’n 600m lopen. Je loopt dan niet via het Amsterdamse Bos maar wel via je een bamboebrug ernaar toe. Ook erg leuk!

Oh, en ook handig om te weten: er is geen toilet en ook geen kiosk of iets dergelijks in de buurt. Wil je er lekker wat even en drinken, neem het dan zelf mee (en ruim de troep ook weer op ;-)).

Fotogenieke plek

Dus we maakten net als iedereen flink wat foto’s… het deed me een beetje denken aan #instagrameenheidsworst maar ach! Het levert fijne plaatjes op en daar houden we nou eenmaal van! Kleine Skye was deze keer weer gezellig in de draagzak. Haar eerste bezoekje aan het Kersenbloesempark legden we natuurlijk vast en hoe Scott heerlijk tussen de bomen doorrende. Geniet mee!

Een klein beetje verlegen nog in het begin

Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos Kersenbloesempark kersenbloesemtuin Amsterdamse Bos