Sinds een paar jaar kun je op instagram stories delen. Foto’s en filmpjes die maar 24u zichtbaar zijn voor anderen. Er zijn steeds meer nieuwe features erbij gekomen. Ik schat in dat de gifjes  de meest populaire feature zijn. 

Tips voor het vinden van de leukste gifjes voor instagram stories

Er zijn eindeloos veel gifjes te vinden. Maar hoe vind je tussen al die gifjes nou de leukste? Dat kun je doen op zoektermen. Bijvoorbeeld door rainbow boven in het invulveld in te typen als je op zoek bent naar een regenboog gif. Je krijgt dan een selectie van de gifjes te zien. Lang niet alles.

Je kunt ook zoeken op de makers van de gifjes. Zo ken ik bijvoorbeeld de leuke grafisch ontwerper Muchable. Als je op haar naam zoekt, dan vind je al haar gifjes voor instagram stories.

Op pinterest vind je screenshots van gifs gemaakt door verschillende ontwerpers. Op mijn pinterestbord “Prints, textiles & textures” heb ik heel wat leuke suggesties voor gifjes in instagram stories verzameld. Hieronder heb ik een aantal van mijn favorieten gedeeld! You’re welcome!

Op hetzelfde bord deel ik ook inspiratie voor andere prints. Zoals achtergronden/wallpapers voor op je telefoon. Van de week kwam ik dit fijne printje tegen:

Wallpaper achtergrond telefoon cheetah


De leukste instagram stories gifjes

Deze gifjes vind ik heel tof qua ontwerp en kleurgebruik. Boven in de screenshots is te zien op welke naam je in de gif functie van de instagram stories je moet zoeken. Op mijn pinterest blijf ik nieuwe pareltjes delen. Wil je niks missen aan leuke gifjes, volg me dan ook op mijn Dirksdotter pinterest.

Instagram stories gif
Gif instagram stories

Meer tips over instagram stories en gifjes

Is de wereld van instagram stories nog helemaal nieuw voor jou? Lees dan hier over de basics voor het maken van een instagram story. In de instagram story functies zitten ook filters die je kunt gebruiken voor de foto’s en filmpjes die je daar deelt. Vind je die niks? Lees dan hier over de 5 apps die je moet hebben voor fotobewerking op je telefoon. Of ga je liever voor presets in lightroom?
Op zoek naar inspiratie en leuke accounts op instagram? Bekijk hier mijn favoriete Belgische instamoms en Belgische instagrammers! Have fun!