Elke kinderverjaardag maak ik een sweet table. Elk jaar in een (iets) ander thema. Voor Scott’s zevende verjaardag was het thema Pokémon en voetbal. Onderdeel van de sweet table was de Red Velvet dripcake van HEMA. Een HEMA dripcake versieren voor een jongensverjaardag? Dat is zó gepiept! 

Pokémon en snoep: makkelijke dripcake versiering

De HEMA dripcake is verkrijgbaar in 3 kleuren: roze, groen en bruin. Roze en groen zijn de Red Velvet varianten. De bruine is een drie kleuren taart. Voor Scott’s zevende verjaardag koos ik voor de groene dripcake. De dripcake is in 3 maten te bestellen: voor 8, 16 en 24 personen. Ik koos voor de twee kleinere maten. De kleinste maat dripcake plaatste ik op de middelgrote maat dripcake.

Omdat de dripcake aan de buitenkant van zachte crème is, kun je de verjaardagstaart makkelijk versieren. De versiering kun je zachtjes er tegen aan drukken en het blijft ‘plakken’. Onze kinderen vinden het altijd erg leuk om van een taart te snoepen. Op de onderste laag koos ik daarom voor donutkoekjes van HEMA, met bovenop die laag gekleurde tum tum snoepjes.

Voor onze Pokémon fan bestelde ik een Pokémon speelfiguur met Pokébal (Blastoise & Mewtwo). Dat werd de caketopper op deze dripcake! Klaar is je jongens verjaardagstaart!

zelf Pokémon taart maken

Nog meer inspiratie voor HEMA dripcake versieren

Op Skye´s vierde verjaardag hadden we ook een DIY verjaardagstaart met twee lagen dripcakes. Die versierde ik met haar lievelingssnoep: lollies! Bovenop de dripcake stond een gepersonaliseerde caketopper van Minipiece. Op het blog Een Goed Verhaal vind je te gekke voorbeelden voor het versieren van enkellaags dripcake taarten! Een dripcake versieren is niet alleen leuk voor verjaardagen. Ze zijn ook perfect om te versieren voor feestdagen, zoals een Sinterklaas dripcake!

Heel veel plezier met het versieren van jullie eigen dripcake! Ook superleuk natuurlijk om het samen met je jarige job of jet te doen!