`A party without a cake is just a meeting´. Daarom bestel ik voor de kinderverjaardag altijd een taart in de stijl van het verjaardagsthema. Dat zijn meestal best prijzige taarten. De ´sweet table´ vul ik altijd aan met andere taarten. Dit jaar deed ik dat onder andere met de Red Velvat Dripcake van HEMA. Zo een HEMA dripcake versieren is eenvoudig en snel. In dit blog laat ik je zien hoe ik de dripcake personaliseerde voor Skye´s vierde verjaardag.

HEMA Dripcake versieren – tip #1: koop een gepersonaliseerde caketopper

Op bruiloten zie je vaak caketoppers van het bruidspaar. Op verjaardagstaarten zie je je zelf niet altijd terug. Kinderen vinden zichzelf terugzien altijd erg leuk. Zeker op een verjaardagstaart. Vaak zie je kinderfoto’s afgedrukt op een fototaart. Een ander manier om een stukje herkenning te creëren op een kinderverjaardagstaart is door een gepersonaliseerde caketopper. Die caketopper kun je daarna bewaren en zo blijft het een tastbare herinnering aan een fijne verjaardag. Op onze HEMA Red Velvet Dripcake gebruikte ik daarvoor een caketopper van Minipiece.

meisjes verjaardagstaart 4 jaar

HEMA Dripcake versieren – tip #2: versier de taart met snoep en koek

Het handige van de stapelbare taarten is dat je ze eenvoudig kunt versieren met koek en/of snoep. De ruimte die op de rand over blijft kun je eenvoudig gebruiken om snoep op te plaatsen. De rand versierde ik door Chupa Chips lollies in verschillende kleuren in de taart te prikken. De frosting van de cake is op kamertemperatuur wat zachter waardoor je ook snoep of koek er tegen aan kunt plaatsen. Voor de zekerheid vast zetten met glazuur kan ook natuurlijk.

En hoe smaakt deze red velvet dripcake van Hema? Ik was ernorm verrast! De rode cake is lekker fluffy en de frosting is friszoet. De taart is zeker de moeite waard voor op de sweet table voor een (kinder)verjaardag of ander feestje! Het staat ook nog eens enorm feestelijk ook!

Meer tips en inspiratie voor kinderverjaardagen