Skye werd 4 jaar oud. Een hele mijlpaal. Van het kinderdagverblijf naar de basisschool. Om haar vierde verjaardag te vieren koos ik voor een kerst ballerina verjaardagsthema. Op haar verjaardagsfeestje met de familie was de eettafel aangekleed met ballerina´s en notenkrakers. Op tafel stonden twee verjaardagstaarten in ballerina-notenkraker thema. Eentje daarvan personaliseerden we met een te leuke caketopper van Minipiece.

Minipiece: caketopper helemaal naar je eigen wens

Het aankleden van een kinderverjaardag is altijd leuk om te doen. Nog leuker is om dat te doen met iets wat blijvend is. Om Skye’s vierde verjaardag te vieren, besloot ik een caketopper van Minipiece te gebruiken. De caketopper lieten we personaliseren. Het poppetje heeft één van Skye’s lievelingsjurkjes aan, grijs met een ruitje. Op het taartje staat een vier. En omdat ze richting de kerst jarig is, koos ik voor Skye’s verjaardagsfeestje het thema kerst-ballerina-notenkraker. Ook die elementen zie je terug op de caketopper: een elegante ballerina, een klassieke notenkraker en glinsterende kerstballen. Natuurlijk ontbreken vrolijk gekleurde ballonnen op de achtergrond niet.

hema dripcake red velvet

De caketopper van Minipiece is een houten plateau. Je kunt zo veel verschillende kanten op om de caketopper te gebruiken. Wij gebruikten hem op een HEMA dripcake. Maar je kunt hem ook heel leuk presenteren op een taartplateu bijvoorbeeld. Na de verjaardag kan je kindje er nog vaak naar kijken door het bijvoorbeeld een plekje te geven op de kinderkamer. Wij zijn fan!

Het bestelproces is eenvoudig. Na de bestelling kun je foto’s en je wensen opgeven. Minipiece gaat dan met haar magische apparaat (3D printer) voor je aan de slag. Na ongeveer vier weken heb je de caketopper in huis. Het feest kan beginnen!

Meer moois van Minipiece miniaturen

Bij Minipiece kun je naast de caketopper ook terecht voor andere blijvende herinneringen. Laat een poppenhuis koffertje maken van het babykamertje of je woonkamer. Of lijst je gezinnetje in een diepe lijst in met op de achtergrond items die voor jou dierbaar zijn. Leuk ook om te combineren met geboortekaartjes of trouwkaarten bijvoorbeeld. Hebben jullie een huisdier of moet je die juist missen? Ook daarvan kun je een hele lieve miniatuur van laten maken. Vooral deze items geldt: na je bestelling stuur je een foto toe en het wordt voor je gemaakt. As we speak heb ik twee miniatuur houten poppetjes van onze hond Harry besteld. Hij overleed afgelopen zomer vanwege ouderdom. De kinderen missen hem nog steeds enorm. Het is leuk dat ze zo een tastbare herinnering krijgen aan die lieve, gekke lobbes.

Voor de poppenhuis liefhebbers: bij Minipiece kun je ook je hart ophalen voor poppenhuis miniaturen. De leukste houten dolls vind je in de webshop. Gezinnetjes, maar ook dino’s en dieren. Of volg één van de workshops om zelf items te maken voor het poppenhuis. Van planten tot aan de mini dr. Martens van je kids!

minipiece miniatuur dr martens

VOLG MINIPIECE OP INSTAGRAM!

Meer inspiratie voor gepersonaliseerde kadootjes

Kijk eens hoe gezellig de Minipiece dr. Martens miniaturen staan bij de kerstversiering in de kinderspeelhoek!