Scott gaat nu een half jaar naar de basisschool. Hij vindt het er fantastisch. Maar erg moe kan hij ook zijn als hij thuiskomt. Sommige dingen zijn hem dan te veel: zijn zusje die nooit uitstaat of de cheeta’s op zijn muur bij het slapen gaan. Die vond hij de laatste tijd steeds eng. Hij wilde ook die muur blauw. Met de Histor trendkleur Chinese Procelain gaven we zijn slaapkamer een make-over. Het kamertje oogt nu een stuk rustiger en is Skye-proof’!

Chinese Porcelain: de trendkleur van Histor voor 2020

Blauw. Het is Scott’s lievelingskleur. Tot in den treure heeft hij blauwe sneakers aangehad de afgelopen maanden die hij van mijn zus had gekregen. Megatrots was hij erop. Met de make-over van zijn slaapkamer met blauwe muren heb ik ook heel veel ‘mom-points’ gescoord. Kijk dat koppie maar eens op onderstaande foto!

Net als de Histor trendkleur van 2019 Quiet Clearing, die ik op Skye’s slaapkamer gebruikte, is ook de nieuwe trendkleur een reactie op de wereld en onze omgeving die altijd maar wat van ons wil en altijd maar in beweging is. De tijd dat iedereen alleen witte muren in huis heeft, is voorbij. Deze diepe, kalme kleur blauw is perfect om kleur mee aan te brengen in huis. De kleur laat zich ook makkelijk combineren met andere tinten. Zelf koos ik ervoor om de trendkleur Chinese Porcelain te combineren met natuurlijke tinten (het kurk behang van Karwei op de andere wand) en oranje/rode en groene accenten. Bekijk voor meer inspiratie hoe deze blauwe kleur te combineren ook eens de andere trendkleuren voor 2020 van Histor! Om de rust in de ruimte te bewaren, koos ik er net als op Skye’s slaapkamer weer voor om ook de deur in dezelfde kleur mee te verven.

Een stoere jongenskamer met veel opbergplek

Dat moest het worden: niet alleen een rustigere, maar ook een stoere jongenskamer met veel opbergplek. Dat creëerde ik door de kamer net even een andere indeling te geven, een easypaesy DIY-bureau te maken en twee extra opbergbakken een plekje te geven.

Scott’s bed kreeg een andere plek op zijn slaapkamer. Als hij met vriendjes op zijn kamer speelt, dan duwen ze altijd als eerste het bed onder het schuine dak vandaan. Dat snap ik wel: hoe leuk en knus is het om daar te spelen! Daarom verplaatste zijn bed naar de lange, blauwe muur. Boven zijn bed hing ik een nieuw wandkleed op dat ik laatst in Valencia voor hem mocht. Een klein wandplankje van de wooncollectie van Karwei hing ik ernaast op. Daar kan hij ’s avonds zijn schatten op leggen: elke avond gaan er wel wat legopoppetjes of iets dergelijks mee naar boven. Op dit plankje liggen ze veilig uit het bereik van zijn ondernemende zusje.

Onder het schuine dak kwam een bureau te staan dat in een handomdraai is gemaakt. Van mijn vader had ik nog meerdere houten schragen staan in de schuur. Schragen die gebruikt zijn en onder verfspatten etc. zitten. Maar het mooiste aan deze schragen is dat mijn vader onze familienaam erop heeft geschreven: DORSMAN. Het is alweer ruim elf jaar geleden dat hij onverwacht overleed en zulke dingen zijn je dan dierbaar.

De schragen zijn natuurlijk ook gewoon lekker stevig als onderstel voor het bureau. Ik legde er een alleen een houten paneel van Karwei op: klaar is Kees! Mocht de tafel in de weg staan of moet er een extra matras worden gelegd voor een logeerpartijtje? Dan is het bureau zo even aan de kant. Maar nu staat voorlopig de knikkerbaan erop die hij voor zijn vierde verjaardag kreeg. Buiten bereik van Skye die de knikkerbaan steeds omgooide. Ook heeft hij een houten autootje en een bootje eruit gestald dat hij een paar weken geleden op de Eindhoven Maker Faire maakte.

Op de grond voor het bureau plaatste ik twee stapelkratten uit de wooncollectie van Karwei. In de vakken sorteerde ik wat speelgoed van zijn kamer en wat van beneden. Soms ligt een speelgoedbak zo vol dat helemaal niet meer inzichtelijk is wat er is. En kan het voorkomen dat er lang niet met iets wordt gespeeld. Door het speelgoed meer te spreiden en beter zichtbaar te maken, wordt er meer gespeeld (althans dat is mijn ervaring hier thuis!).

Terugkerende elementen op zijn jongensslaapkamer

De kleur op de muren, het behang, het DIY-bureau, de opbergkratten en wat accessoires: allemaal nieuw. Maar verder zijn eigenlijk alle spullen nog gewoon op zijn kamer opnieuw gebruikt. Ze hebben alleen net even een andere plek gekregen. Zo ligt de leren voetbal die op zijn babykamertje er al lag nog steeds en heeft het blauwe wandplankje uit zijn junglekamereen nieuwe plek gekregen.

Met andere woorden: een make-over hoeft geen vervanging van al de spullen te betekenen! Wat nieuwe kleuren en elementen toevoegen en wat verschuiven en je hebt weer een compleet andere kamer! Hoe leuk is dat!

Aan de slag met Karwei

Heb je na het zien van deze binnenkijker met de Histor trendkleur Chinese Porcelain ook weer dat je handen jeukenom iets in huis aan te pakken? Ja? Dat komt dan goed uit! Ik mag namelijk een cadeaubon weggeven van Karwei ter waarde van 400 euro verloten. Je kunt er mee shoppen bij de wooncollectie of gewoon spullen aanschaffen voor je klus. Laat op mijn instagramaccount weten dat je meedoet door onder de foto te reageren voor welke ruimte of welke klus jedie cadeaubon van Karwei goed kunt gebruiken! De winnaar wordt volgende week donderdag geloot.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze make-over met Histor trendkleur Chinese Porcelain 2020 vinden en waar jullie mee aan de slag willen gaan in huis!!

Enne: deze trendkleur is niet alleen geschikt voor een stoere jongens slaapkamer. Ook op een volwassen slaapkamer komt deze fijne, blauwe kleur goed tot zijn recht. Neem maar eens een kijkje bij Ilse van InteriorTwin en zie op welke creatieve wijze zij met de Histor trendkleur aan de slag ging!