Door verschillende blogs ben ik de laatste tijd bevraagd over de inrichting van Scott’s babykamer. Dat deed me inzien dat ik op mijn eigen blog daar nog helemaal geen post aan had gewijd, dus bij deze! Hoewel Scott nu al lang een dreumes is, blijf ik het toch zien als zijn babykamer. Mede omdat de commode nog steeds aanwezig is. Kom je binnenkijken op Scott’s babykamer? 

Basis voor deze jongens babykamer

Eenmaal zwanger wist ik meteen wat de basis van de babykamer zou worden, of het nu een meisje of jongen werd: het prachtige mintgroene wolkenbehang van Ferm Living. Ergens eens gezien en het had me blijkbaar niet losgelaten. Het behang heeft een wat grijzige tint mintgroen en de wolkjes zijn wat grover, zodat het geen zoetsappig behangetje is. Uitgangspunt voor mij was in ieder geval (hoe gek ik ook ben op veranderingen in interieur) dat we niet alweer snel moesten gaan behangen als Scott wat ouder is.

Kijk hier voor meer inspiratie voor behang voor de jongenskamer!

DIY voor de babykamer: ledikant en commode van underlayment

Met een maand of drie sliep Scott in zijn wiegje (dat al in de familie was) op zijn eigen kamertje. Onze reuzenbaby groeide hier al gauw uit dat wiegje. Mijn oog was gevallen op het prachtige ‘crisis ledikant’ van Piet Hein Eek. Omdat de prijs wat minder ‘crisis’ was, googelden we voor wat alternatieven. Zo kwamen we terecht bij een bouwtekening voor een look-a-like. Manlief haalde twee platen underlayment en in een middag was het bedje klaar (en nee, ook wij zijn geen superklussers dus het is te doen!

Hier vind je onze werkbeschrijving van dit DIY underlayment ledikant!

Na een paar flinke schuurbeurten is het bedje door Scott in gebruik genomen. En nog elke dag slaapt hij er nog fijn in.
Omdat we de verschoonplek direct na de deur wilden, wilden we daar geen kastje plaatsen. Daarom werd een plank de aankleedplek in plaats van een commode. Manlief maakte ook daar zijn eigen projectje van: om er zeker van te zijn dat de plank stevig genoeg zou zijn en omdat hij het stoer vond om grove constructie te maken voor een jongen, heeft hij steigerpijpen en ook weer underlayment gebruikt.

Hier vind je onze werkbeschrijving van de DIY commode van underlayment en steigerbuizen!

Binnenkijker kinderkamer Scott

Een ander uitgangspunt voor de inrichting was: absoluut geen kant-en-klare set voor de babykamer. Het metalen kastje wat je op de foto hierboven staat, stond al op deze voormalige logeerkamer, toen gevuld met handdoeken en beddengoed. de plank hangt een kastje dat ik jaren geleden op marktplaats gekocht. Mijn vader zou het hebben opgeknapt voor ons maar helaas overleed hij plotseling en is het daar niet meer van gekomen. Na jaren in de schuur van mijn ouders te hebben staan verstoffen, hebben we hem weer te voorschijn gehaald en een zachtgrijze kleur gegeven (kleur Dauw van Karwei eigen merk). De ouderwetse handgreepjes hebben we vervangen door leertjes (de box beneden, ook eentje die al in de familie was, kreeg trouwens dezelfde kleur grijs en dezelfde leertjes als handgrepen). Ook bijzonder vind ik het kleedje dat op zijn kamertje ligt: dit heeft mijn moeder gehaakt in de jaren zestig voor op hun woonboot.

Meer binnenkijken babykamer inspiratie

Waar zijn deze babykamer items te koop?

Ik hoop dat je het binnenkijken op deze DIY babykamer leuk vond! Scott is nu 1,5 jaar oud en zijn kamertje verveelt ons nog lang niet. Ik denk dat zijn behang ook niet vervangen gaat worden wanneer hij een ‘grote jongensbed’ gaat krijgen! Hieronder volgen nog wat meer foto’s van zijn kamertje, en voorafgaand daar aan verkoopinformatie van een aantal producten die je voorbij ziet komen op zijn kamertje.

Zebra-skippy: dutch-lifestyle
Leren bal: Muji
Paper bag: Studio Brenstijl
Ledikant dekentje: Meneer Konijn
Knuffels: Snoozebaby & mr. Noodoll
Koffertje en kartonnen opbergdozen: HEMA
Booties: Mockies
Andere schoentjes: NoaLou Mokassins
Lightbox: A Little Lovely Company
Grote paperbag: CarlijnQ
Kartonnen paard: Kidsonroof
Schommelstoel: Te Leuk Hout
Kussen huisje: opjekamertje/wildones
Kussen nijntje: limited edition
Kussen pinquin: Chyckaboo
Poster don’t grow up: Studio Brenstijl
Poster Batman: Maiko Nagao
Prikbord: Sostrene Grene
Geboortjekaartje: Studio Sijm
Speelgoedcamera: Suussies
Broekje Scott: Popupshop
Truitje Scott: Minimize

Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott
Binnenkijker kinderkamer Scott