Echt. Ik houd van opruimen en poetsen. Is het huis een rommeltje, dan is het ook een rommeltje in mijn hoofd en heb ik niet echt rust. Strijken vind ik bijvoorbeeld ook heerlijk. Zo fijn als alles straks netjes recht in je kast ligt. Daar kan ik zó van genieten. Wat ik echt waardeloos vind om te doen: stofzuigen en dweilen. Dat kan meerdere keren per dag overnieuw hier in huis. Harry die als een malle verhaard en ook zand en modder vlekken achterlaat. Scott die knoeit met limonade. Etc, etc. Je kunt wel aan de gang blijven! Zou de Kärcher Floor Cleaner FC5 dit leed enigzins kunnen verzachten…?

De Kärcher Floor Cleaner FC5 getest

Het is een hele mond vol, die naam van dit ‘ding’. En dat mag ook wel want groot en stevig is ie. Maar wat is deze nieuwe telg uit de Kärcher familie eigenlijk? Een stofzuiger én dweil ineen! Vooraf stofzuigen is niet nodig want het vuil op de grond wordt tegelijkertijd schoongeboend door de roterende microvezelf rollen en het vuile watermengsel direct opgezogen. Dat betekent dus vooral tijdswinst. Je doet twee handelingen ineen in plaats van na elkaar!

Maar de Kärcher Floor Cleaner FC5 heeft nog andere voordelen:

  • Je gebruikt veel minder water dan op de ouderwetse manier met een emmer en een mop. Wel tot 85% minder water!
  • DeKärcher Floor Cleaner FC5 kan op alle standaard harde vloeren worden gebruikt: hout, steen en kunststof.
  • Uit bovenstaande bleek het al: het apparaat zuigt en dweilt tegelijkertijd!
  • De rollers van het apparaat reinigen zichzelf tijdens het gebruik.
  • De vloer is binnen 2 minuten droog.
Kärcher Floor Cleaner FC5

En: is het wat die Kärcher Floor Cleaner FC5?

Ja! Zoals ik al zei. Ik ben eigenlijk altijd wel aan het poetsen. Als de hond na een dag opvang (ja serieus, hij is lekker ergens in een natuurgebied als wij werken) met zijn prutpoten binnen komt, veroorzaakt hij meerdere modderplekken in huis. Een doorn in mijn oog. Maar ja, om nu elke keer meteen de stofzuiger en dweil te pakken.. dat heb ik de afgelopen dagen dus wel gedaan! De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Onze hond verhaart als een malle. Ik was dus erg benieuwd hoe de Kärcher Floor Cleaner FC5 dat zou handelen. Losse haren verdwijnen als je met het apparaat over heen gaat. Ook als het om vlokken haren gaat. Blijft er een aantal haren toch plakken aan de vloer om dat de vloer tegelijkertijd met het zuigen nat worden, dan zuig je er een paar seconden daarna er nog eventjes over heen.

Natuurlijk wilde ik ook testen wat de Kärcher Floor Cleaner FC5 andere dingen makkelijk zou opzuigen. Want ja, met een peuter in huis wordt er genoeg op de grond geknoeid. Hagelslag en een pindaatje waren geen probleem. We hebben nog steeds kraamvisites en die schotelen we natuurlijk iets met muisjes voor. Muisjes die elke keer weer alle kanten opspringen en die met onze andere stofzuiger eerst alle kanten opgaan voor hij ze goed opzuigt. Maar de Kärcher Floor Cleaner FC5 zuigt ze in een keer op!

Het apparaat is iets zwaarder dan de stang van je reguliere stofzuiger. Maar dat went vanzelf. De reservoirs voor het schone en vuile water zijn makkelijk te te plaatsen en eraf te halen. Wat ik ook erg fijn vindt: om onze benedenverdieping te zuigen hoef ik maar een container met water te gebruiken. Dat is echt aanzienlijk minder dan zo’n volle dweilemmer! Omdat ik een draadloze stofzuiger de laatste tijd gewend ben, moest ik wel weer even wennen aan het snoer. Al met al: ik ben fan!

Meer reviews van huishoudelijke apparatuur

Kärcher heeft ondertussen een nieuwere versie van deze dweil. Lees hier wat BlogPapa vindt van de Kärcher FC 7 Cordless. Stofzuigen doen we natuurlijk vrijwel dagelijks. Een draadloze stofzuiger is daarbij voor mij een must. Voor onze Novilon vloer gebruiken we de Rowenta Air Force Flex.

Kärcher Floor Cleaner FC5

Deze blog is geschreven in samenwerking met Karcher. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.