Okay, ik kan er geen genoeg van krijgen: kerst en helemaal in the mood komen daarvoor. Het lijkt wel alsof ik het allemaal nog gezelliger en knusser vind nu Scott in ons leven is. Hieronder deel ik een paar super-easy zoete kerst lekkernijen, zoals een kerst rocky road. Heb je de boodschappen nog niet in huis? No worries, de ingredienten zijn heel basic en gewoon nog te krijgen in je buurtsuper (die zijn tegenwoordig toch allemaal ook open op Eerste Kerstdag..!)

Kerst Rocky Road: snel gemaakt Γ©n ziet er feestelijk uit!

Ok. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Wat heb je nodig voor een kerst rocky road:
– Chocola, heel veel chocola (minimaal 700 gram)
– Spekjes of mini-marshmallows
– Smarties, snoepjes, nootjes, etc.

kerst rocky road

Allemaal geheel naar eigen wens en smaak! Lekker mixen and matchen door die chocolade!

Zo maak je de kerst rocky road:
1. Smelt de chocolade au bain-marie en vervolgens vul je een bakvorm met de gesmolten chocolade (ik was vergeten het bakpapier in de vorm te doen, dus het was even een uitdaging om de chocolade er later weer eruit te krijgen).
2. Laat je kleintje de gesmolten chocolade lekker vol stoppen met het lekkers dat je hebt gekocht. Net zoveel tot het eigenlijk niet meer past. Ik koos er deze keer voor om wat gemengde nootjes en kerstkransjes (in stukjes gebroken) er door heen te doen. Bovenop legde ik een paar spekjes in kerstvormen.
3. Ben je klaar met vullen en versieren, dan laat je de chocolade een aantal uur staan om weer op te stijven.
4. Zodra de chocolade goed is uitgehard, kun je van de kerst rocky road brokken maken. Je ziet dan de vormen en vrolijke kleuren van al het lekkers dat je had verstopt weer.

Bij ons zag het resultaat er zo uit:

kerst rocky road

Warme choco met wat extra’s!

Nee, er zit geen neut in deze warme chocolademelk. Ik gaf de warme chocolademelk vorig jaar toen we kerst bij ons thuis vierden, een extra bite met mini-marhmallows. Ziet er meteen feestelijk uit die hot choco’s, he? Uiteindelijk smelten ze helemaal en heb je toch nog een soort laagje slagroom. Hmmmmmm!

warme chocolademelk met mini marshmallows

Chocolademousse voor luie donders

Een keukenprinses ben ik echt niet. Een mousse maken waarvoor je eiwitten ofzo moet opkloppen…? Pfff, niet aan mij besteed. Daarom houd ik zo van de recepten van Nigella Lawson: die hoeven niet bol te staan van de superfoods, maar gebruik gewoon lekker die roomboter. Haar instant chocolat mousse met spekjes is mijn favoriet! Hij is bij mij wel wat steviger dan de gemiddelde mousse, maar oh zo lekker! De familie is er gek op! Even wat leuke spikkels, sterretjes of hartjes erop en het is nog eens feestelijk ook. Ik heb er alleen nog deze crappy light foto van een paar jaar geleden van, sorry!

makkelijke kerst chocolademousse
Meer inspiratie voor een gezellige kerst: