Man, ik kon die Sint wel het land uitkijken, ook al is dat ook zo’n gezellige tijd. Ik wilde liever het huis in kerstsfeer brengen. Daar heb ik dit weekend uitgebreid de tijd voor genomen. Kerstspulletjes die we al hadden kregen een plekje. Maar ook weer wat nieuwe items. De rode draad voor ons interieur in kerstsfeer is dit jaar goud, roze, oker en velvet! Neem lekker een kop thee of een warme chocolademelk en kom bij ons binnenkijken!

Kerst interieur in goud, velvet en pastel

Pastelkleuren zijn nog niet helemaal ons huis uit verdwenen. Bij de kerstspullen zitten ook nog steeds spulletjes in die fijne zachte kleuren. Het pastel kreeg daarom weer een plekje in ons kerst huis. Vorig jaar kocht ik velvet kerstballen in drie verschillende kleuren: donkerblauw, peach en oker. De okergele kwamen dit jaar terug in de hoge kerstboom. Net als de kleine varianten van de velvet kerstballen in peach roze. Het harde, donkere blauw en de grote peach kerstballen vond ik te hard bij de nieuwe bank en het nieuwe vloerkleed van Living Maroc. Bij onze frisse, lichtblauwe bank hadden die kleuren een heel ander effect.

Daarom gingen we bij Tuincentrum Osdorp op zoek naar kerstballen om de boom vol mee te maken. Daar vonden we glazen kerstballen in okergeel en nude pink. We namen twee verschillende maten mee. En beide kleuren kerstballen gingen in zowel de matte als glanzende variant mee naar huis. Even verder in het tuincentrum spotte Scott oudroze kerstballen met pailletjes. Een perfecte aanvulling bij de kleuren die we al vonden! Onze kerstboom is door de kleurencombinatie van de kerstballen die we al hadden en de nieuwe kerstballen misschien wat meer ingetogen, wat meer klassiek van stijl. De kleuren passen perfect bij ons huidige interieur.

Tuincentrum Osdorp is echt een aanrader om heen te gaan. Er is zoveel inspiratie op te doen en de kerstcollectie is enorm. Nog leuker is het immense kerstdorp dat je er kunt bewonderen. Je kunt er zelfs een ritje overheen maken in een vintage skilift. Her en der heb je in het tuincentrum ook andere leuke fotohoekjes en tafereeltjes. Het is een heerlijke plek om helemaal in de kerstsfeer te komen!

Kerst accessoires: lampjes, kaarsjes en boompjes

Ook in de verdere aankleding van ons kerst interieur is een rode draad te vinden. In de loop der jaren heb ik een flinke verzameling kerstboompjes bij elkaar geshopt. In verschillende kleuren en maten. Ik gaf ze allemaal bij elkaar een plekje op de groene wandplank in de speelhoek. Met een paar Tuincentrum Osdorp er tussen door. Een simpel led-waxinelichtje in zo’n huisje en je hebt meteen een knus tafereeltje. De papieren kerstbomen van Jurianne kregen nu een plekje op het groene bijzettafeltje.

Op het plekje van die papieren kerstboompjes kwam het witte Ikea kasje te staan dat we al jaren in huis hebben. Voorheen stond het op onze slaapkamer. De laatste jaren is het vooral in gebruik als kerstversiering. Met twee bakjes op hun kop, nepsneeuw, de prachtige houten kerstboompjes van … en wat kleine ledlampjes op batterijen maakte ik er een knus kersttafereel van.

Zowel de salontafel als de eettafel werden voorzien van licht: kaarsenstandaards en kaarsjes van Lunedot kregen daar een plekje. In de kaarsjes komen het roze, het goud en het pastel weer terug. OP de grote eettafel staat nog een kerstbomendorpje. Twee jaar geleden maakte ik ook zo’n drijvend kerstdorpje met mijn dikke buik. Toen gebruikte ik de roze, cremekleurige en witte kerstboompjes die nu bij de andere boompjes op de plank staan te pronken. Dit jaar ging ik voor een drijvend kerstdorpje met goudkleurige/okergele kleine kerstbomen. Het is zo gemaakt. Ook zelf aan de slag? Kijk dan even hier: zo maak je een drijvend kerstdorpje!

De magneetmuur achter de eettafel maakte ik wat meer ingetogen. De fijne lichtjes komen van een draadlampje in de vorm van een maan. Ernaast kwam een roze kerstposter met hertenkop, een poster met handgeschreven kerstquote en een houten kersthanger die we jaren geleden in Praag kochten, te hangen. Het lieve kerstkaartje is van de kerstcollectie van Creative Lab dit jaar!

Kerst in huis voor de kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht voor de kerst. De spulletjes van Skye’s speelplekje verdwenen even naar haar kamertje. Een houten kerststalletje kreeg er zijn plekje. In de tijdschriftenmand ernaast kregen onze favoriete kinderkerstboeken een plekje. Net als vorig jaar kregen de kinderen ook hun eigen kerstboompje om te versieren. Een lekker kitsch boompje met hangers die zij het allermooiste vinden! Elk jaar komen er weer wat exemplaren uit. Bij het tuincentrum koos Scott een robot- en sneeuwpop kersthanger uit. En een Spiderman en Olaf (Frozen) kerstbal. Uiteindelijk is het bij elkaar nog best een leuk geheel geworden!

Kerstshoppen in stijl

Hier vind je online items die je in ons kerst interieur hebt voorbij zien komen:

Glitter piek (ster, zilver)

Mat okergele kerstbal  (6cm)

Parel kerstbal (6cm)

Parel kerstbal mat (6cm)

Kerstbal met pailletjes 

Velvet kerstbal okergeel

Velvet kerstbal peach

Houten kerststal

Donut kersthanger

Platte kaarsenstandaard groot

Platte kaarsenstandaard klein

Magnetische kaarsen

Nepbont vachtje/kleedje hert 

Nog meer kerstinspiratie!

Ben je nog niet uitgekeken of wil je zelf aan de slag deze kerst? Bekijk dan ook even deze eerdere kerst blogs:

Ons kersthuis vorig jaar

Een Scandinavisch kerstinterieur 

Makkelijke kerst DIY’s, deel 1

Makkelijke kerst DIY’s deel 2

Kerst Rocky Road

Kerstkrans met papieren takken

Een pastel kerst interieur

Okergele bank Dane

Rotanstoel