Afgelopen zomervakantie verbleven we een weekend op Camping de Vinkenkamp. We wisselen tijd doorbrengen bij de accomodatie tijdens een weekendje weg altijd af met uitjes in de omgeving. Een blotevoetenpad doen stond al een tijdje op ons lijstje om eens te gaan doen. We hoefden dus niet lang na te denken toen we zagen dat het blotevoetenpad Hof van Twello in de buurt van de camping was! Kijk mee en lees over ons avontuur met blote voeten in de blubber!

Ons avontuur op het Blotevoetenpad Hof van Twello!

Dit blotenvoetenpad begint bij het idyillische veld bij het Hof van Twello. Voordat we aan de wandeling van 2 kilometer begonnen, lieten we Scott en Skye even in de speeltuin spelen. Je kunt er ook hutten bouwen. Naast het speeltuin ga je een smalle doorgang tussen de struiken in. Het begin van het blotevoetenpad Hof van Twello! Eerst loop je op nog op een redelijk ‘normale’ ondergrond. Wij waren er met warm weer. De grond was droog en voelde niet heel gek onder je voeten aan. Wel voelde je natuurlijk de bladeren en takjes al die op het pad lagen. Na de eerste bochten om te wennen, wordt het uitdagender. Er volgen stukjes met grindsteentjes op het pad. Dan komt stap twee: de eerste glibberige, modderige plekken. Ik had verwacht dat het daar bij bleef. But I was so wrong!

Blotevoetenpad
Godzijdank liep deze mevrouw voor ons vol de poel in. En konden we zien hoe diep die was. Anders hadden we er ook zijn bijgestaan met de kids, haha!

Na de eerste modderige stukken kom je namelijk uit bij een breed, modderig stuk. Eigenlijk moeten we het niet verklappen: dat is dieper dan je denkt! We zagen een vrouw voor ons tot over haar knieΓ«n in de drek zakken. Een beetje vies worden vonden we niet erg. Maar zo ver in de modder zagen we ook niet zitten. Plus: die kids zouden er dan bijna helemaal in verdwijnen. Zeker Skye, haha! Gelukkig konden we glibberend langs de kant zonder te vallen en weg te zakken de overkant bereiken. Heel spannend om te doen maar ook erg leuk! Na die eerste modderpoel heb je pas Γ©cht vieze voeten. Je voelt de prut goed tussen je tenen liggen. Scott vond dat maar helemaal niks, haha!

blotevoetenpad uitje met kinderen

Langs het pad heb je verschillende zijsporen waar even gespeeld kan worden of waar een kruidentuintje is. Het pad leidt je vanzelf naar de tweede grote uitdaging van dit blotevoetenpad: weer een dieper stuk. Dat staat vooral onder water. Hans besloot er voor te gaan. Ik deed met Skye en Scott de andere, “veiligere” route over het gewone pad. De twee routes komen weer bij elkaar. Vanaf daar liepen we verder over grindjes naar het hoogtepunt van dit blotevoetenpad Hof van Twello! Het meertje ,met glijbaan! Aan de rand van het meertje is het heerlijk glibberen en kliederen in de klei bodem. Scott is een beetje viezer uitgevallen dan Skye. Die wilde niet van de glijbaan af het meertje in roetsjen. Skye rende zo het water in, in haar onderbroekje.

blotevoetenpad met kinderen

Tot aan het meertje loop je tussen bomen en struiken. Na het meertje loop je meer door een open veld met allemaal poeltjes. Skye struikelde daar onderweg. En was tot aan haar buik helemaal zwart. In een wat grotere poel spoelde we het ergste af. Het laatste stukje van het blotevoetenpad Hof van Twello loop je door een klein wijngaard. Je komt aan de andere kant van het veld bij de kas weer aan. Er is een waterpomp om je voeten een beetje schoon te spoelen. Heb je net als ons mooi weer? Dan kunnen de kids (en jijzelf ook als je wilt natuurlijk) nog even lekker spelen en schoonspoelen bij het meertje. Daarna tankten we even bij het restaurantje in de kas.

blotevoetenpad hof van twello met kinderen
Even ‘schoonspoelen’ in het meertje.

Praktische zaken bij het Blotevoetenpad

  • Wel zo makkelijk: je hoeft vooraf geen toegangskaarten kopen. Je kunt bij de kassa van de streekwinkel een kaartje kopen. Daarna kun je doorlopen naar het veld met de start van het blotevoetenpad.
  • Er is bij het Hof van Twello voldoende parkeerplek. Je hoeft geen parkeerkosten daarvoor te betalen.
  • Neem handdoeken mee. Of je er nou vol voor gaat of niet: vieze voeten en enkels krijg je sowieso. Je kunt je afspoelen zodat je niet met moddervoeten de auto weer in hoeft.
  • Sommige stukken zijn best diep met kleinere kinderen, neem daar dan even een andere afslag.
  • Woensdag t/m zaterdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Hof van twello

Andere uitjes met kinderen in Nederland

hof van twello spelen hutten bouwen
Een van de eerste zijsporen: spelen in een hut en Middeleeuwse kruiden leren.
blotevoetenpad hof van twello
Dit is de tweede diepe poel van het blotevoetenpad. Hier staat wel een waarschuwingsbordje dat het diep kan zijn.Zeker als het heeft geregend. et het mooie weer kwam het al zeker tot over Hans’ knietjes! πŸ™‚
blotevoetenpad hof van twello ervaringen
Met Scott en Skye nam ik de makkelijke afsplitsing. Hans kwamen we even later weer tegen op het blotevoetenpad.
uitje met kinderen coronaproof
Dit vond ik ook een enorm leuk stuk bij het Blotevoetenpad Hof van Twello: het bamboebos!
blotevoetenpad coronaproof uitje
Bijna op het einde, door de wijngaard.
hof van twello restaurant kas
Het was te warm om binnen te zitten: maar wat is de kas enorm gezellig ingericht! Op het terras en veld zit je ook super lekker en idyllisch hoor!
hof van twello speeltuintje
Er is een speeltuin en hutten bouw plek bij de start van het blotevoetenpad. Bij het terras van de kas is ook een klein speeltuintje. Dit is dus een prima, kidsproof uitje om met elkaar te doen!