In juli 2014 gingen wij naar Ibiza, voor het eerst. Sceptisch: eens kijken waar nou al die fuzz about is en iedereen er heen gaat. Dan hadden we het maar eens gezien en kon het van het lijstje worden afgestreept. Maar ook wij nuchtere Noord-Hollanders gingen voor de bijl,Β we wisten vrijwel meteen: hier willen we nog een keer naar toe. In de zomer van 2015 ging ik met een vriendin nog een keer (naar San Antonio, kun je het beste mijden maar een prima betaalbare uitvalsbasis als je toch een autootje huurt of zoals wij deden met de bus of naar verschillende strandjes. Ook heel betaalbaar trouwens). Daarna volgden meerdere vakantie op dit fijne, Spaanse eiland met de kinderen. Lees hier onze beste Ibiza tips!

Fijnste gedeelte van Ibiza om te verblijven

Ibiza Casa Volar

De eerste keer dat we op Ibiza waren, verbleven we de eerste helft van de week in een grote finca in het noordelijke gedeelte van IbizaΒ met uitzicht op zee (Finca Can Skye) en de laatste paar nachten in het Hard Rock Hotel Playa d’enbossa. Beide locaties zijn top maar ook een enorme rib uit je lijf. Deze keer wilden we graag weer in het rustigere noorden verblijven, alleen konden we niet zo gauw een geschikt verblijf vinden. Op instagram plaatste ik daarom een oproepje. Bed & breakfast Casa Volar werd meteen geopperd. We bekeken hun website en waren meteen verkocht. Helaas zijn ze ondertussen gestopt op Ibiza. Maar het goede nieuws is dat Casa Volar elders in Spanje een doorstart heeft gemaakt! De B&B was destijds op ibiza vlakbij Sant Carles de Peralta. Een liefelijk, klein dorpje met een paar prima restaurants en de beste pizza’s van het eiland! Rondom dat dorp vinden wij de fijnste omgeving om te verblijven op Ibiza. Lees hier onze tips voor het vinden van een accommodatie op Ibiza.

Op mijn instagram heb ik twee highlights met veel Ibiza tips. Elke trip naar Ibiza vul ik die weer aan. Hieronder een impressie van die tips! Volg me dus vooral ook op mijn socials om op de hoogte te blijven voor de leukste tips voor Ibiza!


Onze favoriete strandjes van Ibiza

Ibiza heeft ongekend veel mooie strandjes en baaitjes. Toch zijn er een aantal favoriet van de strandjes die we tot dusver hebben gezien.

Cala Aiquas Blancas
Ruig qua natuur. Deze baai doet me altijd een beetje terug denken aan vakanties in Bretagne in mijn jeugd, met die eilandjes in het water voor de kust waar je naar toe kunt zwemmen. Het water is vrij lang ondiep en er is meestal een rustige golfslag dus kids kunnen hier goed zwemmen en spelen. Het is hier eigenlijk altijd wel vrij rustig en je hebt er ook altijd meerdere naaktzwemmers, maar ach: dat heb je bijna overal wel op Ibiza. Verder is het wel even een stijle afdaling vanaf de (betaalde) parkeerplaats dus geen buggy of rollator meenemen πŸ˜‰

Cala Aigua Blanca

Ses Salinas
Volgens alle reisgidsen is dit de place to be als het gaat om strandjes op Ibiza. Hier zou het pas echt zien en gezien worden zijn volgens alle omschrijvingen. Met kind waren wij er natuurlijk redelijk vroeg dus er was nog ruimte zat. Het is hier zo anders dan in andere baaitjes: het is een brede ‘baai’ met heel lang ondiep, suberblauw water en nauwelijks golfen. Het doet allemaal heel subtropisch aan. Een heerlijke plek ook voor je kleintje dus! Scott was niet uit het water te slaan hier (op andere plekken ook niet maar hier vond hij het echt het leukste). Met zijn zwembadjes om zijn armen ging hij heerlijk op zijn buik liggen en doen alsof hij kon zwemmen (en dit kind was toen nog net niet 1,5 jaar he!).
Het zien en gezien worden vond ik op zich wel mee vallen. Je zag wel iets meer typetjes bijna body builders enzo, maar we zagen ook een ouwe hippy die zijn eigen penishouder had gebreid dus. En daartussen door gezinnetjes etc. Gewoon lekker heen gaan dus. Zeker bij de laatste strandtent (Sa Trinxa) is het heerlijk relaxed qua publiek en muziek. We hebben hier verrassend goed gegeten voor de lunch en zijn daarna weg gegaan (ondertussen kon je wel over de hoofden lopen op dit strand hoor, dus ga al vroeger in de ochtend als je van rust houd).
Ps; er is een grote parkeerplaats. Je betaal zes euro voor een dag. En ook wel fijn: geen stijle afdaling en dus klim terug naar je auto!

Ibiza Ses Salines

Benirras
De voorgaande jaren ben ik er wel geweest. Deze keer met Scott zijn we er niet aan toegekomen. Dit is echt voor mij wel een magische plek op Ibiza. Wat is de zonsondergang hier prachtig, en de vibe en mensen zijn geweldig!! Er is een klein hippie marktje bij en er zijn twee of drie restaurants. Er komen veel mensen hierheen dus heb geduld: voor een tafel moet je wachten en je moet in de rij aansluiten bij de bar. Maar in deze setting vind je dat vast helemaal niet erg. Op zondagen chillt iedereen op de sounds van de drummer boys (echt een ervaring om mee te maken. Maar let op: op deze avond is het dus ook extra druk!). En op het moment dat de zon in de zee zakt, heerst een ware euforie. Heerlijk!

Cala Tarida en Cala Comte
Op deze twee strandjes ben ik niet met Hans en Scott geweest. Maar wel vorig jaar met de bus met mijn vriendin. De eerste is een rustige maar mooie baai. Met een hippe strandtent dus ook hier wordt het ’s middags druk. De tweede is ook echt een prachtige plek: ruige rotsen maar ook een ruige zee! En ook hier weer twee hotspots om te eten, drinken en blijven hangen.

Natuurlijk is Ibiza niet het enige plekje in Europa waar je prachtige baaitjes en stranden kunt vinden. Want wat dacht je van een fijne vakantie op Gran Canaria? Of neem eens een kijkje bij reisblogger Yvonne van der Laan voor haar tips voor de mooiste stranden in Europa! Mijd je net als ons liever de drukte en clubs? Lees dan hier nog meer Ibiza tips voor rustzoekers!

D’Alt Villa

Ook iets wat we vorige keer niet hebben gedaan: d’Alt Villa beklimmen. Natuurlijk waren wel wel in de leuke straatjes en op de leuke pleintjes van de oude stad beneden geweest, maar de klim naar boven hadden we nog niet eerder gedaan. Hadden we echt eerder moeten doen! Wat een leuke straatjes en wat een leuke dagelijkse taferelen kom je daar tegen! En dan ook nog eens het uitzicht dat je daar hebt! Ga in de ochtend of in de avond want dan is het nog best koel. We hadden Scott voor het eerst sinds tijden mee in een draagzak van Stokke (de MyCarrier). Onze vorige draagzak vonden we niet fijn voor op de rug, maar deze is echt comfortabel. Zelfs met een reuzenkind als Scott πŸ˜‰ Hij zelf vond het ook reuze-interessant om op ‘gelijke’ hoogte met ons te zijn en keek zijn ogen uit. Ik had medelijden met de mensen die met kids en een buggy naar boven waren gegaan…

Lees hier wat mijn favoriete shops in D’Alt Villa Ibiza zijn.

Ibiza oude stad
Ibiza oude stad
Ibiza
Uiteten op Ibiza

Op Ibiza stikt het van de mooie plekjes met de meest idyllische restaurants of juist de hipste hotspots. Onze favoriete restaurants vind je niet in Ibiza stad. Maar in het rustigere, noordelijke gedeelte van Ibiza!

Paloma Cafe
Op de bonnefooi gingen we naar dit fijne restaurant voor een lunch: Paloma Cafe. We hadden geluk want er was nog een tafeltje voor twee vrij voor een uurtje. Dit restaurant gaat om half een in de middag pas open en is dan nagenoeg voor de hele dag verder al vol met reserveringen. Dus wil je hier heen: reserveer of accepteer het risico op een ‘blauwtje’. Ook hier was (zoals zo veel plekken op Ibiza) de sfeer, styling en de menukaart top. Met wijds uitzicht op het glooiende landschap!

Paloma Ibiza

The Giri Cafe
Echt boven aan mijn must visit lijst voor restaurants staat The Giri Cafe. We zijn vorige keer ’s avonds geweest, en deze keer overdag voor de lunch. Beide keren was het eten subliem en de bediening oprecht vriendelijk. Ook hier weer met een heerlijke tuin, waar je ook kunt loungen.

The Giri Cafe Ibiza
The Giri Cafe Ibiza

Keto Kitchen

In ons favoriete dorpje Santa Gertrudis zit Keto Kitchen. Een heerlijk interieur met een dito menukaart.

keto eten op Ibiza

Anders uiteten op Ibiza
Heb je even geen zin om weer naar een restaurant of cafe te gaan? No worries! Er zijn ook andere manieren om een fijne maaltijd te nuttigen op Ibiza. Tijdens onze verblijven op dit fijne eiland ontdekten we de volgende fijne manieren om uiteten te gaan op Ibiza:
Biologisch uiteten op Ibiza
Saladeservice Ibiza
Picknick Ibiza

Interieur inspiratie op Ibiza: SLUIZ.

Interior junkies! In dit woonwalhalla moet je geweest zijn: Sluiz. Je vindt hier de mooiste, meest bijzondere, en gekste interieur items Ibiza stijl. Maar ook eyecatchers voor in de tuin. Of fijne kleding voor hem en haar. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo’n inspirerende plek gezien. Zelf kocht ik er het kussen dat je op de foto vooraan ziet (maar dan in een lichte zeeblauwe kleur) en twee mini tuinkabouters (eentje in het wit, eentje in het goud) die hun middelvinger opsteken (leuk voor in de tuin richting de buren ;-)). Ook hebben ze er een prachtige bar en heerlijke plek om te eten of te chillen. De eigenaren zijn Nederlands: er staan bitterballen op het menu. Lekker! En oja, op een andere locatie hebben ze een kleinere vestiging als outlet. Nu niet geweest. Die staat op de to-do-list voor de volgende keer!

Bij Sluiz. vind je ook de tofste items om een Ibiza vibe aan je tuin te geven. Lees hier hoe een Ibiza tuin eruit ziet!

SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza