Koningsdag staat voor de deur. Of je het nu met je familie, buurt of vrienden viert, of er op uit gaat: hapjes kunnen niet ontbreken op deze feestelijke dag in april. Hier vind je inspiratie voor Koningsdag hapjes en oranje fingerfood die je makkelijk kunt maken en serveren. Of misschien zelfs verkopen op de vrijmarkt? Enjoy!

Koningsdag klassieker: zelf oranje tompoucen maken!

Dagen voorafgaand aan Koningsdag kun je ze al kopen: oranje tompoucen. HEMA, supermarkten en bakkers verkopen ze. Zelf oranje tompoucen maken is leuk om samen met je kinderen te doen. Misschien zijn dat nog wel de lekkerste! Bakpakketten voor tompoucen zijn te koop. Maar hier vind je een geschik recept: Zelf oranje tompouce maken.

koningsdag oranje cakejes
bron: Lady Lemonade

Warm Koningsdag hapje: Oranje Patatas Bravas

Als we in Spanje op vakantie zijn, is er bijna geen dag voorbij dat we ze niet eten: Patatas Bravas. Met zoete aardappel en o.a. paprikapoeder maak je er een pittige oranje versie van. Het recept vind je hier: Oranje Patatas Bravas van zoete aardappel.

oranje hapje patatas bravas
bron: Culy.nl

Gezellig op de plank met Koningsdag hapjes: Kroon van mini-worstenbroodjes

Dit Koningsdag hapje is ultiem kidsproof. Wie heeft ze niet gemaakt voor schooldiners of schoolontbijtjes? Mini worstenbroodjes met kleine (vega) knakworstjes omwikkeld met croissant deeg. De worstenbroodjes ‘plak’ je rechtop aan elkaar vast en vorm zo de kroon.

Makkelijke Koningsdag hapjes met fruit

Fruit (zeker aarbeien) zijn altijd een hit bij kinderen. Voor Koningsdag en het WK kun je dat fruit ook prima gebruiken voor wat gezondere snacks. En het is nog easy ook! Dip aardbeien voor 2/3 in witte chocolade en dip ze voor 1/3 in blauwe sprinkles. Rijg een aardbei, een marshmallow en blauwe bessen op een prikker. Zo creer je twee leuke Koningsdag hapjes in het rood-wit-blauw van onze Nederlandse vlag.

koningsdag hapjes maken aardbeien
bron: Lady Lemonade

Zelf oranje cakejes maken

Wil je nog wat zoets erbij? Koop of maak zelf kleine cakejes en voorzie die van oranje glazuur. Misschien nog wat sprinkles en een vlaggetje erop en je bent alweer helemaal klaar.

koningsdag oranje cakejes
bron: Lady Lemonade

Koningsdag hapjes voor de volwassenen

Wil je ook wat uitdagender, meer culinaire hapjes maken voor het jaarlijkse Oranje feest? Hier vind je wat suggesties:

Ook leuk!

Samen hapjes maken vinden kinderen leuk. Maar knutselen voor Koningsdag net zo goed. Maak het in huis of op tafel het extra gezellig met deze knutseltips voor Koningsdag!