Koningsdag is een groot feest dat door jong en oud wordt gevierd. Kinderen zijn er gek op om over de vrijmarkten te struinen, zelf spulletjes te verkopen of hun kunsten te vertonen. In Amsterdam vind je een grote keuze aan kindervrijmarkten.

NDSM Vrijhaven: activiteiten en kindervrijmarkt

Ook in 2023 keert NDSM Vrijhaven terug naar de NDSM-werf  Het leukste gratis koningsdag feest van Amsterdam, met de grootste kindervrijmarkt van de stad! Van live muziek bij Pllek, tot het NK Stoelendansdisco op de Y-helling, tot basketbalworkshops van 3×3 unites, tijdens koningsdag kun je weer genieten van een bomvol programma op NDSM. Inclusief eten, drinken en attracties! Het meest up-to-date programma vind je op www.ndsm.nl of op de NDSM Instagram.  

Bekendste kindervrijmarkt: Vondelpark

Het Vondelpark is op Koningsdag gereserveerd voor kinderen; alleen kinderen (tot 16 jaar) mogen daar hun spulletjes verkopen en kunsten vertonen. Het Vondelpark gaat om 09.00 uur open.

Koningsdag voor kinderen activiteiten in Amsterdam Oost

Het Bredewegfestival in Watergraafsmeer wordt elk jaar georganiseerd door en voor de buurt. Er is een vrijmarkt waar jong en oud spullen verkoopt, er treden muzikanten op en er is een opera (uitgevoerd door Dutch National Opera Academy) op straat. Voor de jongsten is er een kinderopera.

Verder zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals een zweefmolen, voorstellingen, kermis en schminken.

  • Waar: Bredeweg, Hogeweg, Linnaeusparkweg, Linnaeuskade, en op het Oranjevrijstraatplein.
  • Wanneer: Opera op straat op 26 april, van 21. 00 tot 22.30 uur. Koningsdag Festival op 27 april, van 7.00 tot 18.00 uur.
  • Wie: Voor alle leeftijden.

Maar ook op bijvoorbeeld IJburg zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Bekijk hier alle Koningsdag activiteiten in Oost.

Overzicht alle kindervrijmarkten in Amsterdam

Naast het NDSM terrein, het Vondelpark en het Bredewegfestival zijn er nog veel meer kinderactiviteiten en kindervrijmarkten in Amsterdam. De gemeente heeft een handig overzicht van alle kindervrijmarkt terreinen. Hier vind je het overzicht met kindervrijmarkten in Amsterdam.

Meer Koningsdag tips