Ik denk dat ik onder een steen heb gelegen: ik kende de Aziatische winkelketen Miniso nog niet. Totdat ik afgelopen weekend met mijn zus sinds lange tijd weer in Den Bosch was. We liepen langs het winkelpand en de schattige knuffels lonkten ons naar binnen. In mijn ‘online onderzoek’ thuis kwam ik er achter dat deze concurrent van Hema ook al in andere steden is gevestigd. Miniso vind je ook in Utrecht, Maastricht en Eindhoven. Wat ik van deze Chinese winkelketen vind? Super cute! Oh, en Pokémon liefhebbers ook opgelet. Ik spotte ook wat voor jullie. Lees maar mee!

Over Miniso, de ‘Aziatische HEMA’

Op internet zag ik in verschillende artikelen over de komst van Miniso naar Nederland, dat de winkelketen werd vergeleken met HEMA. Persoonlijk vind ik die vergelijking mank gaan maar ik snap de overeenkomsten wel. HEMA heeft een uitgebreider assortiment met food, kleding, make-up etc. Terwijl Miniso zich meer focust op onder andere pluche knuffels, speelgoed, handige opbergitems voor in huis, stationary en schoolartikelen.

Miniso is mijn ogen de ultieme kadowinkel. Voor jong en oud kun je hier wat leuks kopen, met een knipoog of juist praktisch. Mijn zus en ik waren onder de indruk van de grote, zachte pluche knuffels. In typische Aziatische design. Sommige knuffels kunnen ook goed als kussen worden gebruikt. Ik ga zeker met de kinderen terug. Bijvoorbeeld voor de zomervakantie om allebei als kadootje voor hun rapport een knuffel uit te zoeken. Naast de Japanse designs kun je er ook voor andere bekende figuren terecht. Miniso verkoopt onder andere Disney, Marvel en Minions artikelen.

Wanneer je een dagje Utrecht, Amsterdam, Maastricht of Eindhoven met kinderen doet, dan is deze winkel zeker een bezoekje waard. Ik durf te wedden dat jullie dan ook niet met lege handen thuiskomen!

Pokémon liefhebbers opgelet: Pokémon snoep en koek

Ik ging niet met lege handen naar huis. Voor zowel Scott als Skye kocht ik een extra broodtrommel voor het fruitmoment op school. Voor Skye een mintgroene met bijtjes en voor Scott een lichtblauwe met Donald Duck. Bij het afrekenen viel de muur bij de kassa me pas op. Daar vind je allerlei Japans/Aziatisch snoep. Met daartussen ook verschillende Pokémon snoep en koek. Dat moesten we natuurlijk proberen voor die fan van ons! Er ging een zak met Pokémon chocolat chip cookies, een Pokémon wafel en Pokémon snoepjes met cola smaak mee naar huis. Voor Skye kocht ik een doosje mini-koekjes in Koala vorm en aardbeien vulling. Van alle snoep en koek is al lekker gesmikkeld: goedgekeurd! De koekjes en snoepjes hebben stuk voor stuk catchy verpakkingen. Ze zijn uitermate geschikt om als kadootje iemand mee te verrassen.

Ben je in Utrecht voor Miniso? Combineer het dan met een bezoek aan de Pokémon winkel!
Ook leuk: combineer je bezoek aan Miniso in Amsterdam met deze bubble tea hotspots in de buurt!

pokemon snoep koek miniso japanse winkel

Vind ik Miniso een budgetstore….?

Online las ik dat Miniso wordt omschreven als een budgetstore. Zo zou ik het niet omschrijven. De prijzen liggen er echt anders dan bij prijsstunters als Action of SoLow. De prijzen sluiten eerder aan bij die van HEMA of Xenos. De prijzen van de grote knuffels vond ik meevallen, zeker als je die vergelijkt met de prijzen van Pokémon knuffels bij speelgoedwinkels. De losse lunchtrommeltjes waren 5 euro per stuk. Bij andere zaken zoals HEMA heb je voor die prijs vaak al een setje. De koek en snoep is ook aan de prijzige kant. Voor een zakje Pokémon koekjes waar zo een 6 stuks in zitten betaal je – uit mijn hoofd – ruim 3 euro. Leuk om af en toe te doen dus. Maar ik zou dat niet elke week of maand kopen.

Andere Aziatische winkelketens

Ben je meer van de rustige Aziatische stijl met basics, beetje a la de Japandi trend? Dan is de andere Aziatische keten Muji wellicht wat voor jou. Zij hebben geen vestigingen in Nederland, wel in Duitsland. Bij Uniqlo kun je wel in Nederland shoppen voor dames, heren en kinderen. Uniqlo is gevestigd in de Kalverstraat in Amsterdam en is een van mijn favoriete mode winkels.

japanse koreaanse winkel amsterdam gelderlandplein
.

In Amsterdam zijn bovenstaande Pokemon noodles verkrijgbaar bij de Japans/Koreaanse winkel Shilla

miniso Japanse knuffels
Bron: Miniso
miniso huishoudelijke producten lifehacks
Bron: Miniso
stationary schoolartikelen
Bron: Miniso