Buiten is het kouder en de dagen worden korter. Een perfecte tijd om onze slaapkamer in een meer winterse sfeer te brengen. Geen complete make-over, maar gewoon door middel van het simpel toevoegen van enkele accessoires. Zo style jij ook jouw slaapkamer klaar voor de winter!

Slaapkamer met een rustige basis

Onze slaapkamer is eigenlijk slechts eenmaal echt goed veranderd: van heel erg kleurrijk ruimte naar een rustige ruimte met een witte basis. Een rustige basis in een slaapkamer is belangrijk.

Het bed dat ik ooit voor 35 euro met mijn vader bij de kringloop kocht, vlak voor we gingen trouwen en verhuizen naar Amsterdam Zuidoost, is ondertussen al heel wat jaren in de kleur Dauwgrijs van Karwei geschilderd. Soms breng ik wat kleur de slaapkamer in door middel van grafische prints op onze dekbedovertrekken. Maar mijn favoriere overtreksets zijn toch wel die met een grid-patroon. Een set met deze print van de HEMA hadden we al een tijdje. Onlangs kocht ik bij Wehkamp een tweede set met grid-print, die je nu hier op de foto’s vastgelegd ziet.
slaapkamer
Om de slaapkamer wat meer in de wintersfeer te brengen, voegde ik vandaag enkele accessoires toe. Allereerst een absolute eyecatcher van Sloppop: het donkergroene Mountains kussen. Al een tijdje op de wishlist en vorige week eindelijk gekocht. De stof is heerlijk zacht en de afwerking is heel verfijnd. De prachtige diepgroene kleur doet me denken aan bomen en kerst. Ideaal voor een winterse touch dus!

Voeg persoonlijke items toe aan je slaapkamer

In mijn pauze doe ik vrijwel elke dag een rondje over het winkelcentrum naast mijn werk (zo slecht voor je portemonnee!). Een vrijwel vaste prik op die shoproute is de HEMA. Daar scoorde ik bij de Sint/Kerst afdeling voor 5 euro een kartonnen marqué letter. Je kunt ‘em beschilderen of versieren met maskingtape. Ik koos ervoor alleen de lampjes erin te doen en de letter S wit te laten. De S van Scott natuurlijk.

Een belangrijk item in onze slaapkamer is de Thonet-stoel. Een echte, die mijn vader bij één van zijn vaste kringloopadresjes op de kop tikte. In de zomer hing mijn zonnehoed eraan. Nu hangt mijn nieuwe handtasje eraan (die ik van de zomer in felle kleuren had en zó goed beviel dat we ze in een winterse zwart/wit variant opnieuw in onze webshop opnamen, en ik er natuurlijk ook eentje voor mezelf scoorde ;-)). Dagelijkse praktijk is natuurlijk dat we al onze gedragen kleren op deze stoel ‘pleuren’ (pardon my French ;-)).

Lees hier welke items ik nog meer toevoegde om een slaapkamer met persoonlijke touch te maken.

slaapkamer winter

Een slaapkamer in winter sferen: voeg een heerlijk warm plaid toe

Met mijn vriendin waarmee ik de webshop NORR heb, ga ik regelmatig op inkoop. Vorige week vrijdag kwam ik daarbij dit prachtige, oudroze plaid tegen. Oorspronkelijk bedoeld als shawl/omslagdoek, maar daar vond ik het plaid toch iets té huge voor. Daarom kreeg hij een plekje op ons bed. Lekker: extra warm op onze voetjes dus!

Verder ligt er op onze vloer altijd een nep-schapenvachtje. Deze grijze variant kocht ik toen ik nog in verwachting was van Scott bij de Big Bazar. Laatst hadden ze ze weer, en kocht ik nog een aantal in verschillende zachte kleuren. Deze krijgen straks een plekje in onze nieuwe (overdekte) loungehoek in de tuin.

Vergelijkbare plaids en schapenvachten koop je onder andere bij Jysk.
slaapkamer
slaapkamer winter

slaapkamer binnenkijker binti home
bohemien festival tasje