Scott is sinds de zomervakantie een ‘derde-groeper’. Hij vindt het heerlijk op school. Tegelijkertijd is het een stuk uitdagender en vermoeiender. De eerste gouden weken van kennismaking zijn achter de rug. Nu moet hij ook echt aan de bak. Tel daar de overgang naar de herfst en de donkere ochtenden bij op: het is dan best lastig je bed uit komen en te moeten op schieten voor school! Daarom probeer ik het ontbijt van de kinderen vrolijk maar simpel te houden. Zo hebben we nog steeds een relaxte schoolrun ook al staan we soms iets te laat op! Mijn geheime ingredient daarbij? Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman!

Yoghurt met een makkelijke twist: voeg een lepel Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread toe!

Mijn kids zijn echt dol op yoghurt. Doordeweeks eten ze bijna elke dag een flinke bak yoghurt als ontbijt. Ikzelf was als kind trouwens niet zo gek op yoghurt. De truc die mijn moeder toepaste om mij dat toch te laten eten? Een lepel jam door de yoghurt roeren zodat de smaak wat minder zuur werd. Hoewel onze kinderen ‘kale yoghurt’ graag lusten, is het ‘versieren’ van de yoghurt een traditie geworden in ons gezin. Hagelslag, vlokken, jam. Het liefste mengen ze alles door hun yoghurt. Skye wil het liefste ook altijd ‘roze yoghurt’. Het ‘verven’ van de yoghurt doen we dan met jam. De Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman is echt een uitkomst voor onze yoghurt traditie. Deze fruitspread bevat namelijk 30% minder suiker en maak het extra lekker!

Nog meer variëren met het ontbijt voor je kinderen

De meeste schooldagen eten Scott en Skye yoghurt of een bruine boterham als ontbijt. Soms is een beetje afwisseling fijn. De Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman is als smaakmaker bij veel meer dingen lekker. Het is goed te combineren met ontbijtjes als wentelteefjes, havermoutpannenkoekjes of wafels. Eerlijk is eerlijk: die pannenkoeken of wafels sta ik niet in de ochtendspits te maken. Die kun je prima een keer in het weekend of avond maken. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen in de ochtend is garneren met de fruitspread 😉

Recept voor wentelteefjes

  • Meng 150 ml (rijst, soja, haver)melk, 2 eieren, een snufje zout, 1 tl kaneel, een snufje (vanille)suiker in een kom.
  • Doop sneetjes brood in de kom zodat de stukjes brood helemaal nat zijn.
  • Doe wat kokos- of zonnebloemolie in een pan en bak daarin de stukjes brood tot wentelteefjes.
  • Doe wat van de Meer Fruit Minder Suiker confiture op de wentelteefjes en genieten maar!

Recept voor (keto)wafels

Voor het maken van wafels heb je uiteraard wel een wafelijzer nodig. Ons favoriete recept voor wafels is met amandelmeel. Maar je kunt ze uiteraard ook maken met gewone bloem. Met wafels kun je eindeloos variëren qua beleg, zoet en hartig. Een laagje jam er op en het lijkt wel of je een gebakje eet!
Als je de wafels hebt gemaakt, kun je ze in een afgesloten bak nog drie dagen bewaren (buiten de koelkast). In de vriezer kun je ze zelfs drie maanden bewaren.

Recept voor havermoutpannenkoekjes

De tijd dat de kinderen bij ons havermoutpap aten is voorbij. Pannenkoekjes op basis van havermout gaan er wel altijd in. Ook deze havermoutpannenkoekjes zijn uitermate goed te combineren met jam als garnering!

bonne maman meer fruit minder suiker jam

Op zoek naar verantwoorde tussendoortjes na schooltijd? Ook blogger Mirjam ging aan de slag met deze fruitspread en deelt haar tips wat je het beste kunt eten na schooltijd.

Over de Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman

Met de jam van Bonne Maman ben ik opgegroeid. Eerst altijd op vakantie in Frankrijk. En nu hebben we het zelf in huis. De geruite deksel zijn altijd zo gezellig om te zien! In ons gezin zijn we zoetekauwen, zeker als het om beleg gaat voor het ontbijt of de lunch. Maar we letten daarbij op dat we ook niet te veel suikers en koolhydraten bij binnen krijgen. De Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread past daarom heel goed in ons gezin. Bijkomend voordeel: deze jam is minder zoet en doordat de suiker vervangen is door meer fruit komt de smaak van het fruit meer tot zijn recht.

Je vindt Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread in de grote supermarkten. Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread is er in maar liefst 9 smaken: aardbeien, abrikozen, rode vruchten, frambozen, kersen, frambozen, vijgen, bosbessen en pruimen mirabelle. Alle varianten bevatten 100% natuurlijke ingredienten. Welke smaak van deze vegan fruitspread is jouw favoriet?

broodtrommel tips lunch kind

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bonne Maman.