Wonend aan een dijk sjouwde ik me met Scott en zijn kinderwagen een breuk. De kinderwagen die we destijds hadden, konden we tweedehands overnemen van vrienden. Daar waren we natuurlijk blij mee. Maar met het gewicht van de wagen wat minder. Voor de beeb op komst wilde ik daarom iets anders. Licht. Wendbaar. Design. Greentom dus.

Hello Greentom!

De enige kinderwagen die aan mijn wensenlijstje voldeed, was de kinderwagen van Greentom.

Licht
Lichtgewicht door slim ontwerp en slim gebruik van materiaal. Wij kozen voor het frame met de ‘Classic’ (deze combinatie is 7kg zwaar) en een ‘Carrycot’ (deze combinatie is 9kg zwaar). Okay, er komen nog wel wat kilootjes van de baby straks bij, maar wat een verschil al met onze vorige wagen! Ik zie mezelf al veel vaker op pad gaan in de eerste weken dan de vorige keer.

Wendbaar
Doordat de Greentom kinderwagen licht is, rijdt deze ook veel prettiger. De wielen blijven niet ‘haken’, zoals ik bij ons huidige buggy wel heb. De wielen zijn ook best groot. Op ongelijk terrein doet de kinderwagen het ook prima. De banden zijn niet te hard waardoor het voor zowel je kindje als jou comfortabel rijden is.

Design
Jullie weten dat we fan zijn van Dutch Design (en van de Dutch Design Week). Het hippe, doordachte model zonder poespas is dan ook echt iets voor ons! Eenvoud siert. Of zoals Greentom zelf op hun website vermeldt: “Vorm volg functie”.
Greentom kinderwagen

Greentom is ook echt groen!

Wat in eerste instantie niet een bepalende factor voor een kinderwagen was, is de duurzaamheid ervan. Ik ben achteraf gezien heel blij dat de Greentom kinderwagen ook erg groen is. De kinderwagen wordt geheel gemaakt vanuit gerecycled materiaal of te recyclen materiaal. Het frame is gemaakt van prolypropene, een plastic dat makkelijk recyclebaar is. De Carrycot (kinderwagenbak) is bijvoorbeeld gemaakt van 53 gerecyclede PET-flessen.
Voor de kleur bleven we ook in dat thema: we wilden iets stoers voor onze dochter. Een kleur die ook leuk is om voor Scott te gebruiken. We gingen dus voor de legergroene kleur stof. Met een contrasterend frame in lichtgrijs.

Testritjes met de Greentom

De kinderwagen was eigenlijk bedoeld voor de beeb op komst. Maar we konden het niet laten om de Greentom al een paar keer voor Scott als buggy te gebruiken. Scott noemt het zijn ‘groene buggy’. We namen hem voor het eerst mee naar Eindhoven, naar – heel toepasselijk – de Dutch Design Week (zie de foto hieronder). Ons eigen stukje Dutch Design was op het moment van het maken van de foto bokkie chagrijnig trouwens. Maar dat was gelukkig eenmaal binnen snel over. Toen we het Veemgebouw weer verlieten, zei iemand: “Kijk, wat een toffe wagen!”. Hans (die er op dat moment achterliep) grijnsde van oor tot oor. Sindsdien is hij een nog groter fan van de Greentom!
Greentom kinderwagen

Ondanks al deze pluspunten zie je de Greentom nog lang niet overal op straat. Dus als je allebei een Greentom hebt, dan schept dat een band. Net als motorrijders die onderling naar elkaar zwaaien, zeg maar. Gelukkig heeft vriendinlief Mirjam Hart ook zo’n toffe kinderwagen. Iemand met wie ik de liefde voor dit ding kan delen dus! We spraken af bij Pllek op het NDSM-terrein. En liepen daarna met kids en mannen even over het terrein. Waar de mannen enigszins ongemakkelijk een fotoshoot van ons met onze twinnende wagens moesten maken.

Zowel tijdens de drukke Dutch Design Week als op het hobbelige NDSM-terrein heeft de kinderwagen zijn waarde getoond. Wij zijn dik tevreden over de Greentom. Waar ik wel nog een modus in moet vinden: de ruimte/het bakje onder de wagen is aanzienlijk kleiner. Boodschappen of een grote tas gooi je er niet zo gemakkelijk onder. Ik ga eens kijken of we daar een hack voor kunnen bedenken de komende tijd. Will keep you posted!

Greentom kinderwagen

Greentom kinderwagen

Deze blog is geschreven in samenwerking met Greentom. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.