Als het om babydingen gaat, is Stokke natuurlijk wel een begrip. Krachtig design maken ze, en daar houden wij van. Hun tijdloze Tripp Trapp hebben we (nu tweemaal) in huis en Skye slaapt sinds kort heerlijk in de Sleepi. “Designed to be close” is de visie van Stokke op de producten die zij ontwikkelt. En dat viel me ook altijd zo op aan de Stokke Xplory: je kindje is dichtbij jou. Ik keek stiekem wel eens met een schuin oog naar moeders die voor deze stoere stroller hadden gekozen. Toen we de kans kregen om de vernieuwde Stokke Xplory zelf te testen, twijfelde ik geen seconde.

Dichtbij met de Stokke Xplory

Het design van de Stokke Xplory is echt wezenlijk anders ten opzichte van andere strollers. Je baby of kindje zit in het ‘stoeltje’ relatief hoog en kan jou goed zien. In de nieuwe versie van de Xplory is die nabijheid naar een next level gebracht. De ondersteuning van het zitje is zodanig aangepast dat de kleinste baby’s er al comfortabel in kunnen liggen. Dat maakt contact maken met je baby nog makkelijker dan voorheen. Zeker met een kleintje als Skye vond ik dat een erg prettige ervaring. Tot nu toe lag ze bij ons steeds verstopt in de wagenbak. Maar bij de Xplory kon ik haar goed zien en zij mij.

Het design van deze kinderwagen: fijn materiaal gebruik en wendbaar!

Het design van de Stokke Xplory springt er uit en ook over de materiaalkeuze is goed nagedacht. De bekleding van het zitje vond ik erg prettig: stevig zodat het wel tegen een stootje kan. Hoewel wij hem in een koud weekend eind maart hebben getest, vermoed ik dat de stof ondanks de stevigheid niet enorm zweterig zal zijn. Het frame bestaat uit zwart kunststof en zilverkleurig metaal. Ook deze onderdelen zijn erg sterk en zeker weten kidsproof ;-)) De vernieuwde Xplory is in verschillende, nieuwe kleuren verkrijgbaar. Stokke heeft met de nieuwe kleuren in onder andere paarse, roze en rode tinten goed ingespeeld op de kleurtrends voor de komende jaren. De wagen is onder meer verkrijgbaar in Lilac, Athleisure (mesh) Pink of Lotus Pink. Ook het frame is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je dus een wagen samenstellen die aansluit bij jouw smaak!

In het frame zitten verschillende plekken waarmee je de Stokke Xplory vrij exact kunt instellen zoals dat prettig is bij jouw lengte en voorkeuren. Vooral het handvat is echt een uitvinding. Ook dat is apart instelbaar. Ideaal. En ondanks dat de wagen geheel gemaakt is van stevige materialen, is deze goed wendbaar. De wielen hebben een goede grip op de ondergrond.

Eventjes wennen

Waar ik wel aan moest wennen is dat de plek voor je verzorgingstas zich onder het zitje aan de voorkant bevindt. Zorg dus voor een tas die goed op dat plankje blijft staan zoals de bijpassende reistas die een inhoud heeft van 32 liter. Let uiteraard wel op met de verdeling van waardevolle spullen. Als je kiest voor deze wagen krijg je vast vanzelf handigheid daarin. Verder heb ik zelf niet zoveel kracht in mijn handen. Zeker niet als ze koud zijn. Ik vond het hendeltje dat je moet gebruiken voor het in- en uitklappen nog best stroef gaan. Ingeklapt is de wagen nog best lang. Gekscherend vergeleken we hem ingeklapt met een segway. Maar omdat het ontwerp van het frame minimaal is, heb je van de lengte weinig last.

Long story short: de Stokke Xplory is een fijne, stoere stroller waarbij je je kindje lekker dichtbij je hebt. De Xplory is verkrijgbaar vanaf €1049,-.

Meer reviews
Stokke Xplory Review
Stokke Xplory Review
Stokke Xplory Review

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stokke.