Je moet het weten. Dat Waargenoegen op het terrein zit bij Neef Louis en Van Dijk en Ko. Anders fiets, loop of rijd je er zo voorbij. Waargenoegen past perfect tussen die twee markante, grote winkels. Het voelt zo als een klein Frans dorps plein. Het kleine restaurant past tegelijkertijd ook bij het rauwe karakter van de omgeving van de NDSM, dat ik zo koester.

Heerlijke appeltaart!

De menukaart van Waargenoegen is overzichtelijk. Ze serveren twee goddelijke tosti’s: een vega variant en eentje met chorizo. Of zoek wat uit de vitrine bij de kassa. Je vindt er heerlijk appeltaartjes. Rond van vorm, kleine appelbommetjes. Net even anders van smaak dan je gewend bent van andere appeltaarten. Als je geluk hebt, kun je een appelbommetje of plat bananencake vers en warm uit de oven pakken. Verder vind je er verschillende verse broden, broodjes en croissants.

Het terras is niet groot dus het kan zijn dat je even geduld moet hebben voor een plekje. Geen tijd om te wachten? Er is ook een fijn take away menu. Neem het bijvoorbeeld mee voor een wandeling over het te gekke NDSM-terrein. Of loop een stuk de andere kant op en doe een rondje in de Van der Pekbuurt. Vergeet vooral niet om even bij Van Dijk en Ko binnen te wippen!

lekkerste appeltaart nederland waargenoegen

Picknicken met de buurtsuper bij Waargenoegen

In de Buurtsuper van Waargenoegen vind je producten uit Amsterdam en omstreken die vaak niet bij de alledaagse supermarkt verkrijgbaar zijn. Super handig dus als je op één plek snel en gemakkelijk de lekkerste dingen wilt scoren. Denk aan speciaalproducten zoals schapenkaas van Dikhoeve, zuurdesembrood van de Goudfazant, bier van Walhalla of worstjes van Buitengewoon. Bij de Buurtsuper kun je ook voor alledaagse boodschappen terecht zoals boter, groenten & fruit.

Of doe zoals de eigenaresse vrolijk tegen me zei: “Pak wat je lekker vindt uit de buurtsuper en maak je eigen picknick op het terras!”. Super goed idee eigenlijk. Zeker als je met kinderen bent. Dan zijn bananen en druiven etc altijd een goed idee om te smikkelen! De kids kunnen ook vrij rondlopen en ravotten op het terrein. Er rijden geen auto’s en er staan wat loopfietsen/speelkarren.

buurtsuper waargenoegen amsterdam noord

Verstuur een appelkaart met de beroemde taart van Waargenoegen

Waargenoegen mag haar appeltaart de beste van Nederland wonen. Van die appelbommetjes is er ook een kleinere, platte variant. Die door de brievenbus past! Een superleuk idee om iemand zo’n ‘appelkaart‘ te versturen. Je kunt het ook rechtstreeks vanuit Waargenoegen laten versturen.

waargenoegen amsterdam noord
gezellig interieur waargenoegen
buurtsuper waargenoegen