De NDSM in Amsterdam Noord is een bjizondere plek voor mij. Het is de plek waar mijn Amsterdamse roots liggen. Waarnaast ik ben opgegroeid. Waar mijn opa en vader hebben gewerkt. De plek die ik zo heb zien verstedelijken. De echte authentieke en rauwe randjes verdwijnen langzamerhand. En tΓ³ch is het de plek die ik niet kan verlaten. Waar het fijn blijft om te komen. Juist ook door de nieuwe bedrijvigheid en horeca. Het is een fijne plek om een paar uur met de kinderen te vertoeven. Wanneer je een dagje naar Amsterdam komt met kinderen, dan moet dit stukje van de stad hoog op je to do lijstje staan.

Dagje Amsterdam met kinderen: spelen en verstoppen op de oude scheepswerf

Als je een stedentrip of een dagje stad doet met kinderen, is het altijd fijn als ze even ergens kunnen uitrazen. Het NDSM-terrein in Amsterdam Noord is daar de perfecte plek voor. 1. Het is er ruim. Genoeg plek om te rennen dus voor ze. Er staan veel blokken en items waarop geklommen en weer vanaf gesprongen kan worden. Er zijn veel kleuren en graffiti kunst om te bewonderen. EΓ©n van de bekendste grattifi’s is op een van de zeecontainers van onze wijlen burgemeester Eberhard van der Laan. Tussen al die vormen en containers is het heerlijk spelen en verstoppen.

amsterdam met kinderen ndsm

Ga de helling op waar de schapen vroeger het IJ in gleden. Loop onder de grote hijskraan door, waar nu een hotel in zit. De oude trams die er staan zijn ook eyecatchers. En vergeet niet even van het uitzicht over het IJ te genieten. Vanwege de corona lockdown zijn we allemaal meer aangewezen op uitjes buiten. Dan is bezoek aan het NDSM terrein echt een aanrader. Tijdens de lockdown is er een trampoline geplaatst en een bokszak opgehangen. Zijn je kids nog niet uitgeraasd, dan kun je ze daar ook nog even loslaten πŸ˜‰

ndsm amsterdan coronaproof uitje

Tip: je kunt ook fietsen huren bij NDSM bike. Vanaf het NDSM-terrein is het een klein stukje fietsen naar de natuurspeeltuin bij Proost & Stroop. Of fiets naar de Van der Pek buurt en de Ceuvel. Spot je onderweg de vrolijke fietsen van de Flowerbikeman op de brug bij de Johan van Hasseltkade?

Speurtocht over het NDSM terrein

Door de lockdown zijn bezoekjes aan een museum of dierentuin met kinderen niet mogelijk. CafΓ© Noorderlicht heeft daarom een leuke activiteit voor kinderen bedacht: een NDSM speurtocht! Je kunt kiezen uit twee varianten. Eentje aan de hand van letters. (de super speurtocht). Of een meer verhalende, raadselachtige speurtocht. Wij kozen voor deze laatste variant: de schatten speurtocht. Het grappige was dat we door deze speurtocht het voor ons zo bekende terrein met nieuwe ogen bekeken. Zo had ik nooit eerder gezien dat er wel een heel bekend figuur op de hijskraan staat!

ndsm speurtocht noorderlicht

Bij het Noorderlicht kun je elke woensdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur een speurtocht ophalen. Heb het woord gevonden? Heb je het raadsel ontmaskerd? En heb je daar bewijs van? Dan krijg je bij het inleveren van de speurtocht een kleine, lekkere verrassing. We gaan natuurlijk niet verklappen wat dan was. Dan moeten jullie zelf maar gaan ‘speurneuzen’, zoals Scott en Skye het noemden!

Kidsproof afhaalrestaurants en to go’s op de NDSM

  • Bij restaurant IJver heb je een fijn afhaalmenu met o.a. een patatje rendang. Voor de kids bestelden we een patatje. Die handgemaakte papat ging er in als zoete koek!
  • Bij Noorderlicht kun je ook afhalen. Kinderchocomelk, lekkere appeltaart, bananenbrood to name a few! Rondom het cafΓ© staan te gekke kunstwerken waar ook geklommen en geklauterd kan worden.
  • De afhaal menukaart van Pllek is misschien wat te culinair voor met kids. Maar zoete aardappelfriet, een dagsoepje, tompouce of ander gebakje vaan er vast wel in!
ndsm amsterdam noorderlicht
Meer tips voor Amsterdam met kinderen
speurtocht voorjaarsvakantie amsterdam noord
afhalen restaurant to go amsterdam noord ndsm
ndsm amsterdam noord met kinderen