Wat een geluk hadden wij tijdens de voorjaarsvakantie. Met het weer kregen we een voorproefje van het voorjaar. Én we mochten de vernieuwde cottages bij Center Parcs de Eemhof uitproberen. We hebben een heerlijke midweek gehad op het vakantiepark. Natuurlijk maakten we ook uitstapjes in de directe omgeving. Naar de prachtige hanzestad Harderwijk bijvoorbeeld. Lees gauw verder! 

Mediterraan sfeertje bij De Eemhof

Elk vakantiepark van Center Parcs heeft zijn eigen karakter of eyecatcher. In december waren we bij Het Heijderbos. Daar is dat de Jungle Dome. CenterParcs de Eemhof heeft juist een heel ander karakter en sfeer dan de andere parken van Center Parcs. Geen overdekte Market Dome Maar een marktplein in de buitenlucht met Mediterrane vibes: het Market Square. De winkels zachtgeel gestukt. Weelderige begroeid, ook groen in de winter. Een fontein waar de kinderen een wensmuntje in gooien. Het doet me een beetje denken aan een van onze andere favoriete vakantiebestemmingen buiten Nederland: Ibiza

Ook uniek bij de Eemhof is de verbinding met watersport. Vanaf onze cottage liepen we zo de dijk over naar het haventje. Waar trouwens ook woonboten liggen die je als verblijf kunt boeken! Je hebt daar uitzicht over de haven en het Veluwemeer. Het getik van de masten en het klotsen van het water: dat geeft mij altijd meteen een ultiem vakantiegevoel.

woonboot huren center parcs de eemhof

Het doet me denken aan de zomers die ik in mijn jeugd doorbracht op onze zeilboot. En hoe we via de randmeren en o.a. het Veluwemeer naar Friesland gingen om daar de zomer door te brengen. 

Als je een klein stukje doorloopt vanaf de haven, kom je bij De Eemhof Beachclub uit. Een hippe, witte strandtent op een goede plek aan het Veluwemeer. Helaas vanwege de covid-maatregelen gesloten tijdens ons verblijf. Maar tip: ze bezorgen de lekkerste hamburgers naar je cottage. Vooral even doen! 

De wind was nog een beetje fris op het strandje bij de Eemhof. Maar door het zonnetje dat al zo fijn scheen, konden we het niet laten om emmertjes te kopen en al op blote voeten in het zand te spelen. Eenmaal uitgewaaid verplaatsten we ons weer naar de luwte van het park. Naar de grote speeltuin aan het meer. Scott en Skye kliederde daar uren door met zand en water. En ik genoot met volle teugen van die eerste zonnestralen. Op onze laatste dag hebben de kids in een bootje van de Kids Haven rondgevaren op het meer. Een groot succes! Scott wilde zo een leuk bootje ook wel hebben voor bij ons op het kanaal bij de woonboot zei hij erna (en ik stiekem eigenlijk ook wel!). 

strand beachclub de eemhof

De vernieuwde cottages op Center Parcs de Eemhof

Als je naar een vakantiepark gaat, is het fijn als je huisje fris en eigentijds is. Op De Eemhof hebben al veel huisjes al een flinke update gekregen. Zowel de inrichting binnen als de gevelbekleding buiten is onder handen genomen. 

Tijdens onze midweek verbleven we in een zespersoons premium cottage. Wat fijn binnenkomen was dat zeg! Als ‘interieurgekkie’ beviel het me enorm hoe het huisje was ingericht. Een ovale tafel, een grote grijze hoekbank met kleine, losse salontafeltjes, een moderne strakke keuken. Well done deze make-over! Het verrassingselement in het huisje vond ik de “ensuite badkamer” bij de master bedroom. Die kamer pikten de kids meteen in (want daar hangt ook een tv). En dat ze hun eigen badkamer zo aan hun slaapkamer hadden, vonden ze helemaal interessant. Gelukkig voor ons was er nog een badkamer met toilet, douche én bad 😉 Onderaan dit blog vind je meer ‘binnenkijker foto’s’ van onze vernieuwde cottage. 

vernieuwde cottage de eemhof badkamer

Eropuit in de omgeving van De Eemhof

In de omgeving van de Eemhof vind je verschillende charmante (hanze)steden. Zoals Elburg. Dat was altijd onze eerste stop vanuit Amsterdam richting de Friese meren. Andere plaatsjes in de omgeving hadden we al eens bezocht. Daarom besloten we een bezoek te brengen aan Harderwijk. Wat een leuk stadje is dat met een prachtig marktplein, de boulevard en een speeltuin aan het Veluwemeer. Bekijk hier ons rondje Harderwijk met kinderen. 

Een ander plaatsje dat je zeker moet ontdekken is Spakenburg. Een klein gezellig haventje vol met de mooiste platbodems. Wij reden er met de auto naar toe. Nog leuker is het natuurlijk om met de boot van de Eemhof naar Spakenburg te gaan. Vergeet niet Spakenburgs hart te kopen bij Bakkerij Hartog, superlekker!

dagje uit met kinderen de eemhof harderwijk

Andere tips voor activiteiten (met kinderen in de buurt van Center Parcs De Eenhof: