De feestdagen zijn dit jaar vanwege de corona maatregelen net even anders dan anders geweest. Sinterklaas vierden we dit jaar – net als veel anderen – niet met de hele familie gezamenlijk.  In plaats daarvan gingen we met mijn moeder naar Center Parcs het Heijderbos. Een vakantiepark waar mijn moeder en ik warme herinneringen aan hebben. Toen ik nog een tiener was, zijn we daar twee keer met onze hele familie geweest. Voor mij persoonlijk ademt dit park het ultieme Center Parcs gevoel uit. Het Sinterklaasweekend maakten wij hier weer nieuwe herinneringen!

Sinterklaas vieren bij Center Parcs

Pakjesavond vierden we dit jaar op Center Parcs het Heijderbos. Scott en Skye maakten zich in de auto nog wel even zorgen. Want wisten de pieten en Sinterklaas nu wel dat de pakjes bij Center Parcs bezorgd moesten worden? En ook heel belangrijk: de pakjes moesten niet te vroeg bezorgd worden. Want pakjesavond hoor je volgens Scott een beetje in het donker te vieren. Bij binnenkomst zagen ze meteen de openhaard en schoorsteen. Gelukkig: de pakjes konden bezorgd worden! Natuurlijk hadden wij alle kadootjes stiekem al lang mee. En ze verstopt in de werkkast toen ze die avond sliepen.

Zaterdagochtend werden de verse broodjes bezorgd. Scott en Skye kregen bij het ontbijt een kidsbox met hun eigen ontbijtje met verrassing. Dat blijft toch zo leuk elke keer! Na het ontbijt wandelden we over het park. Een bezoekje aan de manege mocht natuurlijk niet ontbreken. We aaiden de zachte paardenneuzen. Een beetje spannend vonden Scott en Skye het wel. Daarna gingen we door naar de kinderboerderij. De geitjes daar hebben meer hun maatje πŸ˜‰ Via de market dome en de speeltuin aan het meer zetten we weer koers naar ons vakantiehuisje. Even opwarmen na het wandelen in het frisse winterweer.

sinterklaas vieren center parcs

Rond een uur of 14:00 stonden we weer bij de speeltuin. Daar begon de Sinterklaasoptocht. Orry reed voor op. Pieten gaven de toekijkende kinderen zakjes met kruidnoten en snoepgoed. Het was voor ons na de optocht nog te vroeg om pakjesavond te gaan vieren. Daarom lieten we een lang gekoesterde wens van de kids uitkomen: we huurden eindelijk eens een skelter voor ze! Onderweg kwamen we langs de Sinterklaas bungalow. Daar zagen we al wat pakjes klaar staan. En een heel luxe bed van de Sint himself!

Ondertussen werd het al schemerig. Tijd om de skelters in te leveren. En de huurfietsen op te halen. Deze keer kozen we ook voor een klein fietsje met zijwieltjes voor Skye. Ze fietste dapper met Hans en Scott mee over de heuvelachtige weggetjes op het park. Weer terug in het huisje stonden twee zakken met kadootjes! Wat een verrassing! Skye kiepte een zak meteen om. Ze waren er helemaal klaar voor!

sinterklaasoptocht center parcs

Bij Center Parcs het Heijderbos zijn er jaarlijks nog meer Sinterklaas activiteiten te doen, zoals pepernoten bakken bij de kidsclub. Ook leuk: een bezoekje van de pieten aan je eigen cottage inplannen!

Onze vernieuwde cottage in kerstsfeer

Zoals jullie weten ben ik een enorme kerst-gek. Bij binnenkomst stond in de cottage in de hal een kerstboom en versiering klaar. Een enorm leuke verrassing vond ik dat! Die zondag morgen deden we rustig aan. De kinderen speelden met hun Sinterklaaskadootjes. We wandelden nog een beetje over het park. De kinderen op hun fietsen mee. Scott durfde zelfs een stukje offroad te fietsen. Nadat we een frisse neus hadden gehaald, gaven we de kerstboom een plekje in de woonkamer van de cottage. Ik deed de lampjes. Scott en Skye deden met een klein beetje hulp de kerstballen en slingers. Oma keek gezellig toe hoe mooi de boom werd. Het ging al gauw weer schemeren. Onze cottage was nu nog knusser met de kerstboom vol kleine lichtjes!

kerstboom versieren center parcs

We hebben heerlijk vertoefd in ons vakantiehuisje. Op het Heijderbos wordt er flink vernieuwd. Een aantal zones op het park hebben al nieuwe interieurs zoals onze cottage had. In andere zones werd er nog verbouwd. De nieuwe interieurs zijn licht en fris. Je zou het een beetje een mix tussen een landelijke en Scandinavische woonstijl kunnen noemen. Met een fijne, comfortabele bank erin. De kinderen vonden de bank aan de eettafel echt fantastisch. Ze maakten wel elke keer ruzie wie in het midden van de bank mocht πŸ™‚

Zwemmen in de AquaMundo: de perfecte afsluiter van ons weekendje weg!

Bij aankomst op het vakantiepark kregen we per persoon een code om een tijdvak voor het zwemmen te reserveren. We reserveerden een tijdvak voor ons vieren op zondagavond. Wat een magische zwempartij was dat zeg! Voor de kinderen was het natuurlijk te gek dat ze in de avond mochten zwemmen. En daarbij voelde het alsof we het hele zwembad voor onszelf hadden. Met de kerstlichtjes in het donker en de rust was het zwembad van Center Parcs het Heijderbos nog mooier dan anders!

aquamundo center parcs het heijderbos

Per tijdvak heb je zo’n 45 minuten om te zwemmen. Zwemmen kan dan in het grote bad. We hadden zelfs twee keer dat de golven aanging. De kids hebben het daar nog steeds over. Verder konden we in het pierenbadje en het kinderspeel-gedeelte. Genoeg vermaak dus als je met je kleine kinderen wilt gaan zwemmen.

Je kleedt je in het zwembad. Dus: je zwemkleding alvast onder je kleren aandoen! Je spullen leg je dan even op een stoel neer. Wanneer het tijdvak is afgelopen, loop je via een andere route naar de kleedkamers.

De pyjama’s hadden we meegenomen naar het zwembad. Na het zwemmen stapten we in de auto. Scott en Skye vielen na het zwemmen zo in slaap! Ik denk dat ze vast hebben gedroomd over dit heerlijke weekend op het Heijderbos!

Onze eerdere ervaringen met Center Parcs

We verbleven met de kinderen tweemaal eerder bij een vakantiepark van Center Parcs. Hier vind je onze ervaringen van die parken terug:
Center Parcs Erperheide
Center Parcs Les Trois Forets (Frankrijk)
Center Parcs Park Zandvoort

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs.