“Wiebel, wiebel, wat een kriebel!” Kun jij raden naar welke kindertheatervoorstelling wij afgelopen zondag met Scott zijn geweest? In hartje Amsterdam bezochten we voor de tweede keer een show in het fijne DeLaMar Theater.

DeLaMar Theater

Met de kaartjes in zijn hand viel hij in slaap in de auto naar de stad. Onze bestemming: DeLaMar Theater voor de voorstelling van het Zandkasteel. Nog slaperig haalden we hem uit de auto en Hans tilde hem een stukje langs de gracht. We bewonderden de mooie grachtenpanden, keken naar de bootjes op de gracht en wandelden zo richting de Marnixstraat. Ondertussen was Scott alweer zelf gaan lopen en kletste ons de oren van het hoofd. Vooral over de show waar we naartoe gingen natuurlijk. Was het nog ver lopen? Zijn er nog meer kindjes? Zijn Woezel en Pip er ook weer?

DeLaMar Theater Amsterdam Marnixstraat
Even kijken welke voorstellingen er allemaal zijn

Opeens bleef hij stil staan. We waren bij het theater. Zijn oog viel op een raam van het theater met een aantal posters van shows die nu draaien bij DeLaMar. Met de handen op de rug werden die posters zorgvuldig bestudeerd. Dapper stapte hij via de grote, glazen deuren naar binnen. De kaartjes nog stevig in zijn hand. Hij liet ze zien aan het personeel en vloog voor ons uit omhoog. De sjieke, rode, fluwelen trap op. Geen geduld: onze plekken moesten meteen worden gezocht!

DeLaMar Theater Amsterdam kaartje zaal
Het kaartje in de hand: we zitten op de goede plek in DeLaMar Theater

Kidsproof DeLaMar Theater

Eenmaal boven splitsten we ons op. Hans en Scott alvast naar ons plekje, ik haalde nog even wat te drinken voor ons aan de bar. Door de wandeling en het mooie weer konden we wel wat nattigs gebruiken. Voor Scott nam ik een glaasje limonade mee. Voor maar een eurootje! Wat ik zelf superfijn vond is dat je de bekertjes gewoon mee de zaal in mag nemen. Geen gehaast (en geknoei dus…) met het opdrinken voor de show begint!

Met Scott zijn we nu twee keer in dit theater geweest. Beide keren viel het me op hoe prettig het theater is als je er met kinderen bent. Bij sommige gelegenheden kun je je al gauw wat opgelaten voelen. Daar heb je zeker geen last van bij DeLaMar Theater. Het personeel is vriendelijk en heeft geduld.

Bij de ingang van de zaal staat een hoge stapel stoelverhogers al klaar. We pakten er eentje mee voor Scott zodat hij geen seconde hoefde te missen van de show. Op sommige momenten zat hij letterlijk op het puntje van de stoelverhoger. Hij ging zo op in het verhaal! Aan het begin van de show had elk kindje een doek gekregen om mee te doen tijdens de show. Zo konden ze met Sassa en Toto meedoen: wat zij deden met de doek, werd op de voet gevolgd door Scott en meteen nagedaan. Je had zijn gezichtje moeten zien toen we de doek als een echte piratendoek op zijn hoofd knoopten. Goud waard!

klaar voor de show DeLaMar Theater
Zijn blije gezichtje die dag: goud waard!

Kindervoorstellingen bij DeLaMar Theater

Scott heeft echt genoten en ging helemaal op in de show. Wil je ook in deze fijne omgeving naar een kindertheatervoorstelling? Het nieuwe theaterseizoen trapte DeLaMar Theater af met de gezellige show van Het Zandkasteel. Maar DeLaMar Theater heeft nog veel meer in petto voor kinderen dit seizoen. De komende maanden kun je met elkaar van ondermeer deze leuke kindertheatervoorstellingen genieten: Woezel en Pip, de Waanzinnige boomhut, Kikker en de vallende ster, Rupsje nooitgenoeg en Peppa Big. Neem een kijkje op de website van DeLaMar Theater voor het volledige jeugdtheaterprogramma. Daar zit genoegs leuks tussen toch? Wat is jullie favoriete show?

DeLaMar Theater kindervoorstelling kindertheater

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met DeLaMar Theater. 

Nog meer inspiratie voor leuke uitjes met kinderen? Lees hier dan nog eens mijn tips voor uitjes in Amsterdam met kinderen:
Onze top 3 uitjes met kinderen in Amsterdam
Amsterdam met kinderen in voorjaarsvakantie
Bezoek de Lego Store Amsterdam