Nee, wij hebben geen ‘Leenbakker-interieur’. Staat ons huis dan vol met (dure) design items…? Nope! In deze hometour neem ik jullie mee langs alle de budgetoplossingen en DIY items bij ons in huis. Op de dag dat we juist van een aantal van deze items afscheid nemen. Ook Scott’s kamertje krijgt binnenkort een ‘grote jongens’ update. Komen voor al die budgetitems dure spullen terug? Nope! Maar daar over later weer meer..!

Geld was op: tijd voor budgetitems in huis

Na de bouw van de woonboot was er nog nauwelijks budget voor meubels of interieuraccessoires. De spullen uit ons vorige huis hebben we daarom meegenomen naar de woonboot. Die matchten qua sfeer totaal niet. Dus in de loop der tijd hebben we steeds een stukje vervangen. Als eerste hebben we een goedkope tafel via marktplaats gekocht. Want het kleine vierkante tafeltje uit ons vorige huis viel echt in het niet in de nieuwe ruimte!

DIY interieur

Via marktplaats kochten we een eettafel van steigerhout, want dat was het helemaal destijds in 2010. Geen kant en klare, maar een DIY bouwpakketje. Erg handig: alle onderdelen waren al op maat gezaagd maar we moesten het zelf in elkaar zetten. Het scheelde ons zo’n 150-200 euro op de prijs. Voor deze lange tafel van 2.60m betaalden we destijds maar 180 euro, niet gek toch? De tafel krijgt nu een plek in onze tuin, als buiten eetplaats. Heerlijk!

Kringloopgeluk

In de aanloop naar ons huwelijk ging ik regelmatig met mijn vader mee langs kringloopwinkels. Tegen de tijd dat ons vorige huis bijna werd opgeleverd, liepen we tegen een grenen houten bed aan. Voor maar 35 euro namen we die mee. In ons vorige huis kreeg het bed de kleur gebroken wit. Op de woonboot is hij eerst even zacht blauw geweest, maar al gauw kreeg hij net als de steigerhouten eettafel beneden de kleur ‘dauwgrijs’ (verf van Karwei eigen merk).

Vandaag heeft manlief dit mooie bed na bijna tien jaar uit elkaar geschroefd… het werd na bijna tien jaar huwelijk toch eens tijd voor wat anders. We wilden nu ook een bed met iets hogere instap (ja ja, we worden ook een daggie ouder he ;-)). We vonden een nieuw bed bij Ikea. Onze ervaringen met dat IKEA Gjora bed lees je hier.

budget interieur kringloopgeluk grenen bed

Schots en scheef: zelfgemaakt dressoir

Zoals ik al aangaf: we waren in het begin best een beetje blut nadat de woonboot werd opgeleverd. De gele Chinese antieke kast die we tegen de hoge wand in de woonkamer hadden staan, was prachtig maar paste totaal niet bij de ruimte. De ruimte boven en links van de kast (achter de bank) viel in het niet door de hoge kast. Daarom wilden we graag een heel lang dressoir die zowat de hele breedte van die muur zou beslaan. We konden niets echt naar onze smaak vinden en het werd al snel behoorlijk prijzig gezien de omvang die we op het oog hadden.

DIY interieur inspiratie zelf maken
DIY Scandinavisch interieur

Daarom timmerde manlief zelf een lang dressoir. Resultaat: een DIY dressoir van bijna 4m lang waarvan de buitenkant keurig recht is. Maar waarvan de deurtjes schots en scheef zijn. Omdat we als onervaren klussers er niet aan hadden gedacht om een dwarslatje achter de losse plankjes van de deurtjes te doen. En tot op heden staat die klus nog steeds op onze to do list om aan te pakken. Nu met de tweede opkomst ben ik bang dat ook deze kast plaats moet gaan maken. Anders hebben we geen geschikt plekje in huis meer voor de box! Op de foto’s hieronder zie je de kast niet in zijn geheel maar krijg je wel een indruk ervan!

DIY’s voor op de babykamer

Omdat we ondertussen de smaak van het zelf klussen wel te pakken hadden en we geen standaard nieuwe meubelset voor de baby kamer wilden kopen, kwamen er op Scott’s kamertje ook twee diy projecten. Allereerst de DIY commode van uderlayment en steigerbuizen. Omdat die bij de deur kwam, wilden we niet dat je meteen tegen een kastje zou aanlopen. Dat oogt ook een stuk minder ruim op het al vrij kleine kamertje. Daarom wilde ik een plank als commode. Manlief wilde wel een stevige constructie en koos ervoor om de plank van stoere steigerbuizen en underlayment te maken. Ook perfect voor een jongenskamer natuurlijk!

DIY interieur babykamer zelf maken commode
DIY interieur babykamer ledikant zelf maken

Al snel groeide Scott uit het wiegje dat al in de familie was. We maakten daarom voor hem zelf een ledikantje van underlayment waarbij we geïnspireerd waren van het ontwerp van het crisisledikantie van Piet Hein Eek. Scott slaapt er nog steeds heerlijk in. Maar gaat komend weekend toch eindelijk over naar een ‘grote jongensbed’. Dit ledikantje gaat de kelder in totdat zijn zusje groot genoeg er voor is.