Deze laatste ochtend van de Dutch Design Week 2016 was een verademing vergeleken met gistermiddag. Er was lucht en ruimte om al dat moois te aanschouwen. En wij waren voor dag en dauw op vandaag. Want ja: met een kind ben je nou eenmaal altijd vroeg wakker!

Perfect verblijf tijdens Dutch Design Week: The Blue Collar Hotel

Dag twee begon vroeg in het Blue Collar Hotel. Héél vroeg. Scott’s biologische klok was niet meegegaan op de wintertijd en hij was dus vrolijk om zes uur wakker. Tralalala. Het ontbijt wordt hier geserveerd om zeven uur. Dus we meldden ons daar rond die tijd. We hadden de ontbijtzaal en de opkomende zon over de ‘skyline’ van Eindhoven helemaal voor onszelf.

The Blue Collar Hotel

Omdat alles pas op zijn vroegst om tien of elf uur open ging, hadden we nog even wat tijd om te chillen op de kamer. Natuurlijk maakte ik (zoals beloofd) bij daglicht wat foto’s van de stoere kamer die we in dit hotel hadden. Terwijl Hans later uit checkte, maakte ik van de gelegenheid gebruik om het gave interieur beneden nog even vast te leggen.  BluHete Collar Hotel in Eindhoven ademt de sfeer uit van het arbeidersverleden. Een grove vloer, lockerkasten op je kamer, en wanden van spaanplaat. Qua materiaal en sfeer voelden we ons meteen thuis. Ook de lobby ademde een rauwe, stoere sfeer. Met felle kleuren en grote objecten.
The Blue Collar Hotel
The Blue Collar Hotel Eindhoven
The Blue Collar Hotel
The Blue Collar Hotel
The Blue Collar Hotel

Piet Hein Eek

Eerste pitstop vandaag was op het terrein van Piet Hein Eek. Zijn werkplaats, showroom en winkel verveelt echt nooit. Daar vind je natuurlijk zijn ‘signature’ ontwerpen met sloophout, maar ook andere prachtige items zoals een zinken tafel. Hans deed vergelijkend warenonderzoek tussen het crisisledikant van Piet en het underlayment ledikant die hij zelf heeft geknutseld. Hij deed inspiratie op voor nieuwe DIY’s: “het zijn toch alleen maar underlayment platen dus dat moet makkelijk lukken”.

Omdat we wisten dat een buggy in dit pand niet echt handig is, hebben we Scott meegenomen in de Stokke draagzak. Zo kon hij goed om zich heen kijken. Maar soms ook met zijn handjes bij lampen, het was soms een beetje opletten geblazen. Hij vond het reuze interessant. Vooral ook de akoestiek van het pand. Lekker jezelf horen zingen en neuriën (we waren er vroeg en het was er nog wat leeg). In een glimmende bollamp trokken de mannen ook nog even samen gekke bekken.
Piet Hein Eek
Het Veemgebouw: awards show & het Klokgebouw Rond een uur of elf trotseerden we de rij bij het Veemgebouw om de Dutch Design Awards te bekijken. Veel ervan vonden we een beetje vaag. Maar op de tiende verdieping vonden we misschien wel het allermooiste stuk van de hele Dutch Design Week: de reflecterende Holons van Martens en Visser. Ook Scott was onder de indruk en bleef maar naar de roterende kunstwerken wijzen en 'ijk, ijk' (vrij vertaald: 'kijk, kijk') roepen.  Vervolgens deden we nog even snel een rondje door het Klokgebouw, maar net als gisteren werd Scott het zat toen we hier binnen waren. Daarom gingen we maar weer lekker snel naar buiten. Wel hebben we nog de stand van Pikaplant kunnen zien. Drie jaar geleden op ons eerste bezoek aan de Dutch Design Week, zagen we deze planten in glas voor het eerst. Voor mijn verjaardag een maand daarna heb ik er toen eentje met een koffieplantje van mijn moeder gekregen. Ondertussen is die overleden. Gelukkig zagen de nieuwe glazen prototypes er té mooi uit, dus ik wacht geduldig tot die verkrijgbaar zijn. En we gaan tegen beter weten in proberen een nieuw plantje in de pot te doen die we nu hebben. 
Piet Hein Eek
Dutch Design Week
Dutch Design Week
Dutch Design Week Piet Hein Eek

Made in Nijmegen

We besloten nog even naar de derde verdieping te gaan. Daar had Made in Nijmegen tijdens Dutch Design Week een prachtig ingerichte ruimte, waaronder de fijne keramieken vaasjes van Hella Duijs werden gepresenteerd. Hella was er zelf ook, leuk om zo even een praatje te hebben gemaakt. Op diezelfde verdieping kochten we een kartonnen speelhuisje in de vorm van een uil van Hulki.
Dutch Design Week Hella Duijs
Dutch Design Week Hella Duijs

Het Veemgebouw: awards show & het Klokgebouw

Rond een uur of elf trotseerden we de rij bij het Veemgebouw om de Dutch Design Awards te bekijken. Veel ervan vonden we een beetje vaag. Maar op de tiende verdieping vonden we misschien wel het allermooiste stuk van de hele Dutch Design Week: de reflecterende Holons van Martens en Visser. Ook Scott was onder de indruk en bleef maar naar de roterende kunstwerken wijzen en ‘ijk, ijk’ (vrij vertaald: ‘kijk, kijk’) roepen.

Vervolgens deden we nog even snel een rondje door het Klokgebouw, maar net als gisteren werd Scott het zat toen we hier binnen waren. Daarom gingen we maar weer lekker snel naar buiten. Wel hebben we nog de stand van Pikaplant kunnen zien. Drie jaar geleden op ons eerste bezoek aan de Dutch Design Week, zagen we deze planten in glas voor het eerst. Voor mijn verjaardag een maand daarna heb ik er toen eentje met een koffieplantje van mijn moeder gekregen. Ondertussen is die overleden. Gelukkig zagen de nieuwe glazen prototypes er té mooi uit, dus ik wacht geduldig tot die verkrijgbaar zijn. En we gaan tegen beter weten in proberen een nieuw plantje in de pot te doen die we nu hebben.

Dutch Design Week
Dutch Design Week

Hier blik je nog even terug op ons bezoek aan de Dutch Design Week in 2017 en onze eerste dag DDW met kind