Al een aantal weken vertel ik aan anderen dat vandaag de dag is van de 20-weken echo en dat we dan weten wat het ‘wordt’. Eigenlijk een hele gekke uitdrukking want het geslacht van ons kindje is natuurlijk al lang bepaald. Alleen wisten wij het zelf nog niet tot vanmorgen een uurtje of half tien..! En nee: we willen het ook niet geheim houden. Dus: vandaag een ‘gender reveal’ blog πŸ˜‰

20-weken echo: een belangrijke check-up

Het blijft heel bijzonder om je kleintje zo te kunnen zien. Voor mijΒ was het de tweede keer deze zwangerschapΒ omdat ik de kleine al had gezien bij het maken van de termijnecho. Voor Hans was het deze keer weer de eerste keer. Toen het echoapparaatΒ aanging en hij de kleine zag, zag ik toch een lichte ontroering op zijn gezicht.

De echoscopiste liep alles langs. Deze babyΒ is ook bij deze 20-weken echo weer helemaal goed gekeurd. Alles zit erop en eraan, en alles werkt zoals het hoort. Ook qua groei is het een gemiddeld kind. Hans vroeg of ze al kon zien of deze baby ook zo’n reus ging worden als Scott. Dat is nog even afwachten. Dat kan later nog in de gaten worden gehouden. Ik ben benieuwd!

Peuter bij de 20-weken echo

Omdat het begripΒ ‘baby in mama’s buik’ wel heel erg vaag is, dachten wij dat het leuk zou zijn om hem mee te nemen. Dan kon hij de baby ook zien. Vooraf in de auto had meneertje praatjes dat hij ‘even’ naar de baby ging kijken. Eenmaal binnen vond ie er geen flikker aan. Hij herkende helemaal geen baby op het scherm en dacht alleen maar dat ik ‘au aan mijn buik’ had. Toen de echoscopiste klaar was en het scherm weer uit ging, vroeg hij verontwaardigd:Β “waar is baby nou??”.
zwangerschap gender reveal diy 20-weken echo

Gender Reveal: Heels!!!

De geslachtsbepaling deed de echoscopiste aan het einde van het onderzoek dat zij uitvoert met de 20-weken echo. Het was even goed wroeten want de voetjes lagen ervoor. Maar; it’s a GIRL! Hans moet er dus aan geloven. Hij had gehoopt op nog een jongen. Vooral omdat dat iets is wat hij nu kent. Toen ik vroeg waarom hij dat zo gek vond, zei hij dat hij niet weet wat hij elke dag met een meisje moet doen. Alsof hij nu elke dag voetbalt en alleen maar echte jongensdingen doet met Scott. Hij kan dus gewoon blijven doen wat hij nu al doet. Zijn reactie daarop: “Oja”.

Toen we uit het pand liepen hadden we het erover dat we natuurlijk superblij zijn met een meisje,Β maar dat we geen roze invasie willen in het huis (want we hebben tenslotte al #hetrozemuurtje in huis ;-)). Hans stelde voor om op het geboortekaartje aan te geven ‘geen roze’. Net zoals je op een rouwkaart aangeeft dat je geen bloemen wilt. Ik denk niet dat we dat gaan doen, maar ik zal ervoor waken dat we niet overspoeld raken in roze. Ik kan jullie in ieder geval alvast verklappen dat er geen roze op de babykamer komt! Will keep you posted!

Gender reveal met ‘ijsjes’

Ik koos ervoor om de gender reveal bescheiden te houden. Geen feestje met familie en vrienden. Geen confettikanon.

Ik maakte twee ijsjes: een roze en een blauwe. Van dun papier draaide ik een roze en een blauwe ‘bloem’. Op de uiteinden van de bloemen smeerde ik wat hobbylijm. Over de lijm strooide ik roze en blauwe muisjes. De bloemen plaatste ik tenslotte in een ijshoorntje. Ik liet Scott beide ijsjes ‘proeven’. Het roze ijsje vond hij lekker: it’s a girl.

Wil je wel een uitgebreide gender reveal party doen? Doe bij Kidsdeco inspiratie op voor jouw gender reveal partygender reveal party!

zwangerschap gender reveal diy 20-wekenecho

Hmmm… een blauw ijsje… eens proeven!

zwangerschap 20-wekenecho gender reveal diy

BAH! Niet lekker zo’n blauw ijsje!

zwangerschap gender reveal diy 20-weken echo

Dan maar het roze ijsje proberen….

zwangerschap gender reveal diy 20-weken echo

HMMMMMM! Die is wel lekker! It’s a GIRL!