Lang hebben jullie moeten wachten. Eindelijk is ie online: de binnenkijker op onze nieuwe babykamer! De logeerkamer werd opgerold en daarvoor kwam een lieve meisjeskamer voor terug. Volgens mij niet te truttig, volgens manlief wel iets te zoetsappig. Kijk en oordeel zelf!

Geen kant en klare babykamer

Net als bij Scott’s babykamer was ook dit keer het uitgangspunt dat we niet wilden dat we het een inrichting zou worden die je in een dag in een winkel bij elkaar shopt. Een moodboard of plan vooraf hadden we eigenlijk ook niet. Het begon allemaal te lopen toen we bij Van Dijk en Ko (ja, waar we dus ook onze eettafel hebben gekocht) een oude trolley tegen het lijf liepen. Meteen wisten we: dit wordt onze commode. We schilderden ‘em in de kleur Mosterd van Rustoleum met een kalkverfachtige uitstraling (ideaal voor het verven van metaal by the way!). De trolley en deze kleur vormden weer de basis voor andere keuzes die we voor de babykamer zouden gaan maken. Op de onderste plank kwam een mand van Meri Meri te staan met felle pompoms eraan. Daar gaan straks de luiers in. Verder werd het een bewaarplekje voor een aantal houten, okergele en zachtroze accessoires.


babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken

Printje, plankje, beestje – een lief babykamertje

Op instagram was ik het Scandinavische merk Majvillan al eens tegen gekomen. En blijkbaar waren hun behangetjes toch in mijn hoofd blijven hangen. Ik wist zeker dat een daarvan een perfecte match met de gele kleur van de trolley zou zijn. Het is een vrij simpel grijs behang van dit merk geworden met daarop zachte roze, witte en goudkleurige ‘maantjes’. In de muur schroefde we een een heerlijke #igeenheidsworst: #hetrondeinstagramplankje. Perfect om een paar benodigdheden zoals een fijn zalfje op te bewaren. Schuin ernaast hingen we een Koala plantenbakje op die ik al voor de zwangerschap eens kocht maar waarvoor ik tot dusver nog geen geschikt plakje had gevonden.

babykamer rond wandplankje
babykamer inspiratie binnenkijken

In de familie: wieg met een persoonlijk verhaal

Mijn oma gaf het wiegje begin jaren negentig aan een van mijn zussen voor de geboorte van mijn oudste nichtje (wij schelen tien jaar, ik ben een nakomertje, vandaar!). Het wiegje bewaarde mijn zus en na een opfrisbeurt hebben we het wiegje voor Scott gebruikt. Mijn moeder maakte er bekleding in die passend was bij zijn kamertje. Deze ronde vind ik hem mooier zonder bekleding maar ik plaatste wel weer de houder voor het hemeltje erin. Hier kwam geen stof hemeltje aan, wel de wolkjesmobiel van Mrs. Multitask die ik jaren geleden eens had gewonnen bij een giveaway. De kleuren (grijs, geel, en klein beetje zwart) passen perfect op dit kamertje. De wieg staat voor de witte wand waar ik een een prachtig borduur werkje van Aro for kids ophing. Ik heb nog peachkleurige regendruppel muurstickers van Moonwalkteddybear liggen die ik ook voor de babykamer kocht maar ik durf ze nog niet zo goed op een definitieve plek te plakken. Ik sluit niet uit dat ze uiteindelijk bij de wieg op de muur belanden, in de buurt van de wolkjesmobiel. In het wiegje ligt een peer rammelaar van Measbabygoodies en een slungelige knuffel van HEMA.

babykamer inspiratie binnenkijken wiegje
babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken wiegje
babykamer inspiratie binnenkijken

Is dit ook roze?

Een paar dagen nadat we hoorden dat we een meisje verwachten, stelde Hans per whatsapp de vraag of het oudroze Elodie Details speelkleed ook telt als roze? Want deze kleur vond hij namelijk wel leuk. Omdat ik het zo’n grappige vraag vond, deelde ik dit app gesprek op mijn stories op instagram. Zo grappig dat daar vervolgens een leuke samenwerking uit voort komt. Van de fijne webshop Welovedeco.nl kregen we het prachtige Elodie speelkleed in de oudroze kleur kado. En wat ligt die daar prachtig op de babykamer! We hebben er warme voetjes straks door als we bij de commode bezig zijn. En de kleine meid kan er al snel veel op liggen en spelen want dit speelkleed is van zulk fijn materiaal en goed gevuld. Geen doorligplekken for sure πŸ˜‰ Samen met de gele kleur van de commode werd ook dit kleed een uitgangspunt voor de verdere aankleding van de babykamer. De accessoires zijn qua kleuren zoveel mogelijk erop afgestemd. De natuurrubberen speelbal die op het speelkleed ligt is van Hevea.

elodie speelkleed welovedeco
Nieuw kleurtje, nieuwe kast

De kast die we na de verhuizing naar de woonboot via marktplaats op de kop tikten voor op de logeerkamer, kreeg een ander kleurtje. Namelijk die van een van mijn favoriete kleuren verf: ‘dauwgrijs’ van het eigen verfmerk van Karwei. Het was nu een hangkast voor overhemden en jurken en we maakten met een paar simpele platen er weer een legkast van. De bovenste twee planken zijn gevuld met babykleding. De onderste twee planken zijn gevuld met beddengoed enzo. Want ja, ook dat moet je nog ergens zien te laten! Voor de kast kwam de grijze schommelstoel uit Scott’s kamertje te staan (zijn kamertje heeft namelijk ook een mini-makeover gekregen). Erin liggen het regenboogkussen van Meri Meri en het ijsjeskussen van A Little Lovely Company. Op de kast staat een klein, kartonnen poppenhuisje van H&M met een Sonny’s Angel erin. En een paar speelgoed dieren met een retro vibe. Aan de sleutel van de deur kwam een schattige giraffe kledinghanger van Meri Meri te hangen met daaraan een van mijn favoriete truitjes voor de beeb so far. Een gebreid truitje van Boho Choses.


Tot zover de binnenkijker op onze nieuwe babykamer. En wat vind jij? Heeft manlief gelijk: zoetsappig of niet…?

Meer babykamer inspiratie
babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken
babykamer inspiratie binnenkijken poppenhuis H&M
babykamer inspiratie binnenkijken
speelkleed elodie details welovedeco