Misschien ken je ze wel: die love handles die boven je broek uitkomen. En in mijn geval ook nog eens zo’n β€˜mommy tummy’. Mijn lijf is niet meer wat het is geweest na die twee zwangerschappen. Vandaag ben ik 37 jaar geworden. En afgelopen jaar kwam nog meer dan voorheen het besef: het moet anders en gezonder. Ik voelde me wel mooi. Maar soms ook een enorme moeke. Mijn afgelopen levensjaar ben ik beter voor mijzelf gaan zorgen. En zo deed ik een paar weken geleden mijn eerste vetbevriezing behandeling bij Second Skin Clinic op IJburg. Ik vertel je hier alle ins & outs over deze cryolipolyse behandeling!

Wat is cryolipolyse precies

Op een zondagmiddag begin november werd ik vriendelijk ontvangen door Vera voor een intake. Vera is de eigenaresse van de Second Skin Clinic op IJburg. De salon heeft ze heerlijk fris, modern en eigentijds ingericht.  Ik voelde me er meteen op mijn gemak. Vera is zelf ook moeder dus ze begreep maar al te goed die love handles en mommy tummy πŸ˜‰ Ze heeft haar mommy tummy ook met deze vetbevriezing behandeling aangepakt.

Met cryolipolyse kun je namelijk gericht aan een bepaalde zone op je lijf werken. Armen, benen, buik zijn opties bijvoorbeeld. Door de gecontroleerde koeling op die plek vindt body contouring plaats. Je lijf wordt op die plek gekoeld tot 4 graden. Daardoor kristalliseren vetcellen van het onderhuidse vetweefsel. Na het kristalliseren worden deze vetcellen door je lijf op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het resultaat is na zo’n twee maanden goed zichtbaar. De omvang van de gekozen zone neemt af (niet het gewicht).

moederschap voor jezelf zorgen vetbevriezing
37! Het afgelopen jaar heb ik steeds beter voor mezelf leren zorgen. Beter laat dan nooit, nietwaar?

Mijn eerste ervaring met deze vetbevriezing behandeling

Het was leuk om Vera’s eigen ervaring te horen. Maar daarna moest ik zelf toch ook echt met β€˜de buik bloot’. In de zomervakantie viel ik door het ziek zijn zo’n 8-9 kilo af. En die kilo’s blijven eraf (fijn!). De omvang van mijn buik is daardoor boven de taille het meeste afgenomen. De β€˜flubberende’ buikrand lager is ook wel wat afgenomen. Maar daar is echt nog wel werk aan de winkel voor mij. Daarom koos ik de buik als zone waarvoor ik met de vetbevriezing aan de slag wil. Om het uiteindelijke resultaat in kaart te brengen, werd de huidige omvang op gemeten. 114 cm. Slik, haha!

De behandeling vindt liggend plaats. Op mijn buik werden aan de zijkanten twee grote β€˜stofzuigermonden’ geplaatst. De monden zuigen vacuΓΌm. Je ziet β€˜je spekkies’ in de mond gezogen worden. Eerst wordt het weefsel warm gemaakt. En vervolgens flink koud. Het vacuΓΌmzuigen voelt een beetje gek. Een strak gevoel. Ik vond het helemaal niet pijnlijk. De behandeling duurt zo’n 50 minuten. Je kunt dus een boekje meenemen, je ogen lekker dichtdoen of door je instagram tijdlijn scrollen. Het is dus echt even me-time voor jezelf!

Vetbevriezing afslanken amsterdam
Vanwege mijn vrij recente ingreep besloot Vera eerst de zijkanten te doen en deze wat lager te plaatsen. De onderbuik deden we een weekje later (zie volgende foto). Normaal gesproken heb je alle drie de monden tegelijk op de buik staan.

Nadat het apparaat is afgekoppeld, voelt je huid heel koud aan. Als een ijsklontje. De plek van de behandeling wordt eventjes gemasseerd. Het kan zijn dat je door de behandeling een spierpijn gevoel krijgt, of blauwe plekken. Het spierpijnachtige gevoel was bij mij na 1 of 2 uurtjes weer weggetrokken. Blauwe plekken heb ik zelf niet gehad.

vetbevriezing cryolipolyse behandeling amsterdam afslanken body contouring
Aan het werk met de onderbuik

En hoe verder na een cryolipolyse behandeling?

Een vetbevriezing behandeling staat niet op zichzelf. Je moet daarnaast ook wel in beweging blijven. Ik fiets elke dag. En ik probeer elke dag wat oefeningen te doen. Vooral squats vind ik een fijne oefening om tussen de bedrijven door te doen.

Verder combineer ik de behandeling met intermittent fasting. Ik sla het ontbijt over. In plaats daarvan neem ik meestal een ketonendrankje. Dat helpt mijn lijf eerder in vetverbrandingsmodus te komen. Na acht uur ’s avonds eet ik niets meer. Dan drink ik alleen nog maar water of thee. Ook overdag drink ik vrijwel alleen water en thee. Het beste resultaat van de behandeling krijg je natuurlijk door niet te snoepen, best een uitdaging in deze tijd van het jaar!

De eerste vetbevriezing behandeling ligt nu zo’n drie weken achter me. Ik ben heel benieuwd wat het resultaat is wanneer ik januari voor de vervolgbehandeling ga. Ik heb zelf het idee dat het effect al voelbaar en zichtbaar is. Vooral mijn zijden voelen al een stuk steviger aan dan voor de behandeling! Uiteraard neem ik jullie mee in mijn verdere bevindingen over cryolipolyse! Wordt vervolgd!

Meer over gezondheid en verzorging

Na de eerste behandeling: de huid is nog rood en koud waar een van de monden heeft gezeten.
Second Skin Clinic IJburg Amsterdam vetbevriezing behandeling
Second Skin Clinic op IJburg, Amsterdam

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Second Skin Clinic Amsterdam.