Elk jaar breng ik in ons hele interieur een kerstsfeer aan. Ook in de kinderkamers. Een deel van de kerstversiering is hetzelfde op de kinderkamers. Een deel is nieuw of heeft een ander plekje gekregen in huis. De kerstkrans boven Skye’s bed is nieuw op haar kerstkinderkamer. Zo een lieve kerstkrans is zo gemaakt. Je kunt eindeloos met een hangkrans varieren. In dit blog geef ik je kerstinspiratie om ook met een hangkrans aan de slag te gaan!

Hangkrans met kerstversiering

De basis voor deze kerstdecoratie is de hangkrans van Dille & Kamille. Die krans hebben ze elk jaar in hun kerstcollectie. De krans is van zwart gecoat metaal en heeft een diameter van 45 cm. Genoeg ruimte op de krans om er creatief mee aan de slag te gaan dus!

Voor kerstversiering aan de krans koos ik voor een sfeertje dat aansluit bij de bosdieren kinderslaapkamer van Skye. De metalen kerstkrans voorzag ik eerst van een lichtsnoer met LED lichtjes. Zulke snoertjes koop ik bij HEMA, tuincentra of bouwmarkt. Je kunt ze nooit genoeg hebben! Ik pas ze overal toe in ons kerstinterieur! Ook op de kinderkamers.

Het handige van zulke lichtsnoertjes is dat ze van metaaldraad zijn. Je kunt ze dus goed ‘vormen’. Het lichtsnoer wikkelde ik losjes om de hangkrans heen. Her en der kneep ik het metaaldraad wat aan zodat het om de krans op zijn plek bleef zitten.

Met behulp van kerstbal haakjes hing ik eerst vier vilten kersthangers op. Ik verdeelde de roze vilten kersthangers en de crèmekleurige vilten kersthangers gelijk over de hangkrans zodat deze recht blijft hangen.

hangkrans dille kamille

Meer kerstinspiratie met hangkransen

Voor Skye’s bosdieren kinderkamer koos ik voor een liefelijke, lichte styling van kerstkrans. Maar de hangkrans is natuurlijk op heel veel andere manieren te stylen. Dille & Kamille laat een klassieke kerststyling zien met de hangkrans: met veel groen en grotere glazen kerstballen eronder. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met linten, pompoms, hangende waxinelichthoudertjes, andere soorten lichtsnoeren of droogbloemen. De krans is ook heel goed na de kerstperiode nog te gebruiken.

kerstkrans decoratie kerstinspiratie

Andere kerst zelfmakers

kerstkrans zelf maken