Veel meisjes dromen ervan ballerina te worden. Toen onze dochter vier werd, was het al een echte dansmarieke. Een paar maanden na haar vierde verjaardag ging ze op kleuterballet. Als thema voor haar kinderverjaardag kozen we uiteraard voor ballet. In dit blog laat ik jullie zien hoe ik de versiering deed en vertel ik kort hoe Skye´s ballerina traktatie voor op het kinderdagverblijf was gemaakt.

Versiering kinderverjaardag in feestelijk ballerina thema

Bij een ballet verjaardag denk je natuurlijk meteen aan roze, ballerina´s en tutu´s. Dat kwam allemaal terug in de styling van Skye´s vierder verjaardag. Onze eettafel is altijd de basis voor de verjaardagsversiering. Op de tafel is een lange, roze loper met pailletten gedrapeerd. Deze loper vormt de basis van de sweet table: de verjaardagstaarten, cupcakes en koekjes kregen hier een plek. Rondom de zoetigheden stonden een aantal sierlijke ballerina beeldjes. Omdat Skye richting de kerst jarig is, hoorden notenkrakers er natuurlijk ook bij.

Haar stoel werd versierd met roze en paarse metallic ballonnen. Extra gezelligheid brachten we aan met een lichtsnoer met kleine led-lampjes om een grote hartjesvorm op standaard te wikkelen. Je kunt er ook voor kiezen om er ballonnen aan te bevestigen.

  • Gelaagde taart, cupcakes en koekjes ballerina´s en notenkrakers: My Sweet Dear
  • Dripcake: Hema Dripcake
  • Geel taartplateau: A Little Lovely Company
  • Caketopper: MiniPiece
  • Rainbow folieballon, lopers, notenkrakers, ballerina’s en hartjes standaard: AliExpress (zoek o.a. op ballerina birthday decor en wooden nutcrackers)
  • Gestreept taartplateau: OYOY Living
  • Glittergordijn: Action

Ballerina traktatie

Omdat het Skye’s laatste keer trakteren was op het kinderdagverblijf mocht ze zelf kiezen wat ze ging uitdelen. Voorgaande jaren heb ik dat zelf bedacht. Ze koos voor versierde cakejes. Met glazuur, sprinkles en een ballerina prikker bovenop. Ook kreeg elk kind je een eigen ballet uideelzakje mee met wat lekkers, een pakje dringen en een leuk fidget speelgoedje. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier deze makkelijke ballerina traktatie.