Skye heeft afscheid genomen van haar kinderdagverblijf in ballerina thema. Mijn motto voor kindertraktaties is dat ze er leuk uit moeten zien maar wel makkelijk en snel te maken zijn. En eerlijk is eerlijk: ik houd me niet aan de regels voor gezonde traktaties. In dit blog laat ik je zien hoe we deze snelle, makkelijke ballerina traktatie maakten.

Makkelijke, snelle ballerina traktatie

  • Maak kleine cakejes en versier ze met behulp van glazuur met sprinkles en andere versiering. Wij gebruikten kant en klare cakejes uit de supermarkt voor de ballerina traktatie. Je kunt ook voor kleine roze koeken kiezen om te versieren.
  • Zet elk cakeje in een vrolijk gekleurde muffin vorm.
  • Prik in elk cakeje een cake topper in de vorm van een ballerina. Deze caketopper gebruikten wij: Ballerina caketopper.
  • Plaats de cakejes naast elkaar op een groot bord of in een grote ovenschaal en ze kunnen makkelijk uitgedeeld worden.
makkelijke traktatie ballerina

Meisjesverjaardag: een leuke traktatie voor mee naar huis

Natuurlijk kregen de kindjes uit Skye’s klasje op het kinderverjaardag ook een uitdeelzakje mee naar huis. Ook die traktatie deden we deels in ballerina thema. Elk kind je kreeg een ballerina uitdeelzakje. Het uitdeelzakje dat op je op de foto ziet en hebben gebruikt, is helaas uitverkocht. Ik vond ze ook erg dun van plastic, ze scheurden snel. Als je op AliExpress de zoekopdracht ‘Ballerina treat‘ invoert, krijg je veel leuke artikelen om een ballerina traktatie mee te maken. Zoals dit gepersonaliseerde kraft zakje met ballerina of papieren uitdeelzakje in ballerina thema.

Het uitdeelzakje vulden we met een pakje drinken, een pakje rozijntjes, een snoepjes (‘schatkistje’) en een klein pop-it speelgoedje. Een lief gekleurd hartje dat je ook aan je jas of tas kunt hangen, of als sleutelhanger kunt gebruiken.

Meer traktatie inspiratie voor een meisjesverjaardag