Skye doet niets liever dan knutselen en kliederen. Ook met warm weer. Zelf heb ik dan wat minder zin om wat te doen. Dus ga ik op zoek naar makkelijke knutselideeen voor in de zomervakantie. Zo kwam ik het zelf krijtverf maken op het spoor. Een prima activiteit voor in de schaduw op een mooie, warme zomerse dag. En het mooie is: alle benodigdheden voor deze buitenspeel DIY voor kinderen heb je gewoon altijd in huis!

Dit heb je nodig om zelf krijtverf te maken

  • Restjes stoepkrijt
  • Rasp
  • Beslagkom of bord
  • Cupcakehouder
  • Lepeltjes
  • Kwast
  • Kan met water

Zo maak je de verf van stoepkrijt

Dit is een erg makkelijke DIY, perfect om samen met je kind te doen. Rasp per kleur de restjes stoepkrijt op een bord of in een beslagkom. Elke keer als je klaar bent met een kleur, gooi je het in een van de gaten van de cupcakehouder. Ga door totdat je alle kleuren hebt gehad.

Geef vervolgens elk kleurtje een scheutje water. Roer met een lepeltje voorzichtig door het water zodat het goed mengt met de kleur van het stoepkrijt. Roer niet te hard anders gaat het over de randjes heen en vermengen de kleuren zich. Maak het mengsel niet te waterig, anders komt de kleur niet goed over. Word het kleurtje tijdens het spelen te dik om lekker mee te verven? Verleng de krijtverf dan met nog een klein beetje water.

Skye was mega enthousiast over deze DIY. Haar reactie toen ze haar opgedroogde kunstwerkjes zag: “Wow, het ziet er echt anders uit dan stoepkrijt!”. Het kon niet anders natuurlijk dat ze op het einde de cupcakeholder met de kleurtjes krijtverf om ver gooide en er zo een mooie ‘unicorn regenboogkleuren’ mix op de tuintegels ontstond. En natuurijk werd er even lekker in het goedje gestampt. Gelukkig is krijt zo weer van die voetjes gewassen!

Andere zelfmakers voor buitenspelen

Op zoek naar nog meer buitenspeel- en knutsel ideeΓ«n voor de zomervakantie? Probeer ook eens:

Have fun in de zomer!!