Elk kind is gek op stoepkrijt. Bij ons thuis zijn de kinderen er ook gek op. Vooral Skye. Waar Scott het altijd braaf hield bij tekenen op de stoep, krijt zij het liefste alles onder. De schuur, de woonboot. En graag precies voor de voordeur, want dat loopt zo lekker naar binnen ;-)) Daarom besloot ik een groot krijtbord te maken voor in de tuin voor de kinderen. Skye speelt graag ‘de strenge juf’. Die rol kan ze nu nog beter vervullen. In dit blog laat ik je deze eenvoudige DIY voor een schoolbord zien!

Zelf een krijtbord maken: wat heb je nodig?

Ik houd van makkelijke zelfmakers. Voor de DIY heb je dan ook niet heel veel materialen nodig. De meeste materialen heb je waarschijnlijk zelfs al in huis! Ik koos voor een losse plank als basis. Geen andere poten er aan toegevoegd of hem inklapbaar gemaakt. Dit schoolbord kun je gewoon overal tegen de muur zetten.

benodigdheden zelf krijtbord maken
 • Een houtenplank. Ik had toevallig een grote plank staan. Wellicht heb jij ook nog ergens overgebleven klusmateriaal staan.
 • Krijtbordverf (Ik had nog zeker een halve pot over, 1 pot is dus meer dan genoeg).
 • Afplaktape van 5 cm breed
 • Touw of wol
 • Gebruikte conservenblikken (als opbergbakjes voor de stukken stoepkrijt)
 • Spraypaint (Zelf koos ik voor de kleur Jute van Rustoleum, met matte afwerking).

Zo maak je het schoolbord

 • Bepaal het oppervlakte dat je wilt verven met de krijtbordverf. Omdat ik van makkelijk klussen houd en een groot oppervlakte voor het krijten ging, gebruikte ik breed afplaktape van 5cm breed. Zo had ik meteen een rand zonder dat ik hoefde te gaan meten.
 • Verf het afgeplakte gedeelte van het schoolbord met de krijtbordverf. De verf dekt goed. 1 laag is eigenlijk al voldoende.
 • Tijdens het drogen van de schoolbordverf, spoot ik de conservenblikken over met de spuitverf.
 • Met een spijker en hamer sloeg ik twee gaten in beide conservenblikken. Daardoor heen knoopte ik een stuk wol, zodat een lang hengsel ontstond.
 • Sla een of twee spijkers in het schoolbord. Daar wikkel je de touwtjes van de bewaarblikjes om heen.

Andere leuke DIY’s voor kinderen

diy kinderen krijtbord