Voor Scott’s zevende verjaardag kon het niet anders: een Pokémon kinderfeestje! Uit school door gingen we met een groepje schoolvriendjes naar huis. Voor taart, knutselen, spelletjes en samen spelen bij ons thuis. In dit blog laat ik zien hoe we zijn kinderfeestje in Pokémon thema vierden. Zodat jij er met jouw Pokémon fan ook mee aan de slag kan!

Zelf een Pokémon Pokébal knutselen

Knutselen op een kinderfeestje is leuk. Maar wel zo simpel mogelijk en niet te tijdrovend. Na de taart en het uitpakken van de cadeautjes hebben de jongens even in de tuin gespeeld. Daarna gingen we aan tafel om zelf Pokéballen te knutselen: de kinderen versierden met verschillende kleuren foam klei piepschuim ballen. De piepschuim ballen en grote potten foamklei vond ik bij SoLow. Maar voor zulk soort knutselmateriaal kun je vaak ook goed terecht bij Action, Wibra of Hema.

Elk kind kreeg een piepschuimbal om te versieren. Steeds een plukje klei op het balletje duwen. De foam klei blijft goed plakken op het piepschuim. Maar ook op bijvoorbeeld houten poppetjes (leuk om te gebruiken De foam klei droogt aan de lucht hard op en kunnen na het kinderfeestje mee naar huis worden genomen.

Pokémon bingo

Na het knutselen hebben de kinderen weer even gespeeld. Zodat de tafel klaargemaakt kon worden voor de volgende activiteit van Scott’s Pokémon kinderfeestje: Pokémon bingo! De printable voor de Pokémon bingo kun je voor een kleine prijs kopen op het blog van Voormijnkleintje.nl. Het enige wat je daarna hoeft te doen is de bingokaarten uitprinten en klaarleggen. De kleine pokeballetjes met cijfers knip je uit en doe je in een schaal of bak.

De kinderen speelden eerst voor een volle rij (horizontaal en verticaal) en daarna voor een volle kaart. Bij een volle rij en daarna volle kaart hadden ze de Pokémon verslagen en mochten ze een kadootje uit de mand uitkiezen. De kadootjes in de mand kochten we bij Action: potjes slijm, grote stuiter dobbelsteen met lampje en speelgoedslangen. Dit zijn allemaal cadeautjes onder €1.

Traktatie op het Pokémon kinderfeestje

Het feestje begon met een HEMA slagroomtaart die we versierden met een voetbal elftal caketopper en kleine gekleurde verjaardagskaarsjes van Dille & Kamille. Tijdens het knutselen en de bingo stonden de koekjes en cakepops op tafel die we ook op Scott’s Pokémon-voetbal-feestje met familie vrienden hadden staan (afgesloten blijven die lang goed). Aan het einde van de middag maakten we een kampvuurtje in de vuurkorf en roosterden de kinderen marshmallows.

Natuurlijk kregen de kinderen ook een traktatie mee naar huis. In een Pokémon traktatiedoosje kregen Scott’s schoolvriendjes een losse Pokémon kaart (uit zijn eigen collectie ;-)), een snoepje, een koekje, een fluitje en een Pokémon armband mee.

Wil je weten waar we alle Pokémon- en verjaardagsversiering vandaan hebben? Dat lees je in het blog over Scott’s Pokémon-voetbal-feestje. En hier vind je: kadotips jongen 6 jaar en kadotips jongen 7 jaar.