Elk jaar kiezen we een thema voor de kinderverjaardag. Scott is na de zomervakantie begonnen met voetbal. En hij is nog steeds een grote fan van Pokémon. Op mijn vraag wat we moesten doen voor zijn verjaardagstaart en kinderfeestje, was meteen zijn antwoord: “Een Pokémon-voetbal-feestje!”. En dat deden we! In dit blog laat ik je zien hoe we dit verjaardagthema aankleedden.

Versiering op Scott’s Pokémon-voetbal-feestje

Op Scott’s zevende verjaardag hebben we twee thema’s in de mix: voetbal en Pokémon. Bij verschillende winkels en webshops heb ik versiering gekocht die aansluiten bij deze thema’s.

Bij So Low:

Bij PartyDeco:

Bij AliExpress:

De gele slinger hingen we op in de woonkamer. De voetbal slingers en de grote, blauwe folieballon kregen een plekje aan die vlaggenlijn. In de speelhoek kreeg het wandrek een ballonnenversiering: een voetbalfolieballon gecombineerd met gele ballonnen. De Pokémon ballonnen lieten we ook los in de speelhoek. Op de magneetwand kreeg het Pokémon doek een plekje. De voetbal lampionnen kregen her en der een plekje in huis, o.a. op de sweet table.

versiering verjaardag pokémon voetbal

De grote ballon mozaiek 7 kreeg de centrale plek op de sweet table van Scott’s Pokémon-voetbal-feestje. De 7 vulden we met ballonen met voetbalprint en in zachte kleuren. We gebruikten hiervoor normale ballonnen die we maar deels opbliezen. Op tafel lag het voetbalveld tafelkleed met her en der een voetbalschoen servetje. Scott’s kinderstoel is versierd met de voetbalballonnenmix.

sweet table jongen 7 jaar

Over de Pokémon-voetbal sweet table

Scott is gek op de slagroomtaart met sprinkles van HEMA. Hij wilde heel graag deze taart als verjaardagstaart. De taart versierden we zelf verder in Pokémon-voetbal thema. De twee voetbaldoeltjes kregen een plekje op de korte zijden van de taart. Daartussen stonden twee strijdende Pokémons met een voetbal uit het tafelvoetbalspel. In het midden kreeg het gouden glitter verjaardagskaarsje een plek. Die Scott zelf aanstak want dat is supercool!

De andere taart op de sweet table was een HEMA red velvet dripcake in Pokémon thema. Wat echt niet mocht ontbreken op Scott’s zevende verjaardagsfeestje: oliebollen! Hij is daar zo gek op. Hij vroeg met oud en nieuw of hij ze ook op zijn verjaardag mocht. Gelukkig verkoopt de kraam bij Tuincentrum Osdorp vrijwel het hele jaar door oliebollen. Hans heeft ze de ochtend van zijn Pokémon-voetbal-verjaardag vers gehaald. Lekker!

My Sweet Dear maakte voor Scott zijn lievelingskoekjes en cakepops. In zacht paars en mintgroen, met gouden details. En uiteraard voetbal en Pokémon plaatjes erop! Verder stond op de tafel een mand met kleine zakjes chips, bakjes met snoep en popcorn.

Meer inspiratie voor een jongens verjaardag