Yes, Sinterklaas is weer in het land. Ik denk dat ik het zelf spannender vond dan Scott. Een kort (foto)verslag van wat wij uitspookten op de dag van de Sinterklaas intocht vind je hier! Bottom line: happy memories maken met elkaar!

Privé Sinterklaas intocht

Sinds jaar en dag komt de Sint ook aan op de Oostzanerwerf in Amsterdam Noord; op een paar minuten fietsen vanaf ons huis. Om daar te komen moet je dus bij ons door het kanaal. En dat doet de goedheiligman dan ook braaf elk jaar weer, op een zaterdagochtend half november. Vroeger zag ik hem ook altijd voorbij gaan achter de ramen bij mijn ouders op de woonboot. Daarna nam mijn broer mij achterop en sjeesde hij met mij achter op de fiets naar het jachthaventje waar Sinterklaas aankwam. Altijd waren we er nog net precies op tijd om de goed heiligman te zien aankomen.

Zulke herinneringen wil ik ook voor Scott maken. Daarom nodigden we drie vriendjes uit en keken we met z’n allen naar de Sint die voorbij ging. Heerlijk warm binnen, met koek en zopie. In de hectiek en zonder extra paar handen omdat manlief moest werken vandaag, heb ik van dat moment suprême dat de pakjesboot voorbij voer geen foto’s. Voordat Sinterklaas voorbij kwam, versierden we één van de ramen met stickers. Deze raamstickers had ik bij Action gekocht. Met bijpassende Sint & Piet slinger en tafelkleed. Handig: alvast voor pakjesavond. Scott had verder de hele dag nog lol van de raamstickers. Op en af het krukje. Pulliken. Sticker valt. Opnieuw opplakken. Repeat.
Sinterklaas raamstickers

Sinterklaas raamstickers

Nog meer Sinterklaas herinneringen

Terwijl Scott bezig was met de muurstickers, zijn grote neef die hier nu logeert en met filmpjes kijken, maakte ik stiekem alvast een ‘proefopstelling’ van zijn allereerste gevulde schoentje die hij voor Sinterklaas vanavond mag zetten. Ik werd hier misschien nog wel meer emotioneel van dan van zijn eerste verjaardag, haha. Zijn laarsje van de Hema vulde ik met een Big Wheel-autootje (1 euro) en schoenreepjes van de Action. Aangevuld met een doosje Peppa Big-rozijntjes (Kruidvat).
Even flash forward naar later die avond: het nut van het schoentje zetten ontging hem nog helemaal. In eerste instantie was hij nogal pissed zelfs dat hij zijn laars niet gewoon mocht aantrekken. Eenmaal gekalmeerd en op de juiste plek gepositioneerd, keek hij alsof wij een stel gekkies waren met onze liedjes. Ik ben heel benieuwd hoe hij morgenochtend reageert als hij zijn gevulde laarsje ziet. En zou hij het verband ook zien met dat rare ritueel van gisteravond..? Mijn neefje schreef toen Scott eenmaal sliep nog even zijn naam in pepernootjes.
Sinterklaas schoentje zetten
Sinterklaas schoentje zetten
Sinterklaas schoentje zetten
Sinterklaas schoentje zetten

Biologische pannenkoeken eten bij Proost & Stroop

In Amsterdam-Noord zit alweer een tijdje het pannenkoekenhuis Proost & Stroop. Vandaag leek mij een geschikte dag om daar dan eindelijk eens heen te gaan. Wij (mijn neefje, moeder en ik) namen eensgezind alledrie een pannenkoek met spek en kaas. Scott slobberde een naturel pannenkoek met wat stroop naar binnen. Vervolgens vermaakte hij zich prima in de fijne speelhoek daar. Ik denk dat ik hier een nieuwe gezinstraditie van ga maken: elke jaar op de dag van de intocht van Sinterklaas gaan wij hier pannenkoeken eten!!

\ Pannenkoeken eten bij STROOP

Meer over Sinterklaas:

Sinterklaas cadeautips voor jongens en meisjes
Snel Sinterklaas toetje
Schoenkadootjes