Uitwaaien op Terschelling: ik kan het je van harte aanbevelen! Afgelopen weekend verkenden wij het eiland met zijn viertjes. Veel te kort want er is zo veel leuks te zien en te doen op dat Waddeneiland! Het charmante eiland heeft ons te pakken en ik sluit niet uit dat we misschien komende zomervakantie er weer te vinden zijn. Hoewel we er nu wat kort verbleven, heb ik genoeg leuke hotspots en tips met jullie te delen! 

Pak de boot en fiets op Terschelling!

Vanaf Harlingen vertrek je met de veerdienst naar Terschelling. Er zijn twee opties: de snelle overtocht van 45 minuten en een overtocht van ca. 2 uur. Een inkoppertje misschien: maar boek op tijd. Ik keek pas op de maandag voorafgaand aan ons vertrek naar een overtocht en toen was alleen de overtocht van 20:00 uur ’s avonds van twee uur lang nog beschikbaar. Op de snelle boot kan je auto niet mee, op de grotere boot die er langer over duurt wel. Met twee kleine kids en bagage kwamen we laat op de avond en daarom vond ik het zelf wel prettig om toch met de auto het eiland op te gaan. Nadeel is dat de prijs pittig is voor een auto (wel zo’n 160 euro). Dat is makkelijk bespaard natuurlijk!

Zeker omdat je het eiland goed kunnen berijden met de fiets. Een auto heb je er eigenlijk niet nodig. Als je de veerboot af komt, tref je in de haven verschillende fietsverhuurbedrijven (zoals Zeelen met onder meer elektrische bakfietsen. Deze bedrijven bieden bagage service aan. Jij stapt op de fiets en zij brengen jouw bagage naar de juiste accommodatie. Wij huurden een elektrische bakfiets en een e-bike en hebben zo een groot deel van het eiland verkend! Het was heerlijk om samen te fietsen en de prachtige natuur van Terschelling te zien. Het begon even vervelend met een knijterharde hagelbui zonder kap voor de kids op de bakfiets. Maar dat kwam allemaal weer goed gelukkig. De rest van het weekend heeft ons koningskoppel zich enorm comfortabel laten rondrijden. Desondanks zei Scott wel dat ie zere knietjes had, haha!

terschelling fietsen bakfiets

west terschelling
Met de fiets kom je langs de mooiste natuur op Terschelling!
strand terschelling
Lekker uitwaaien op Terschelling!

Stayokay Terschelling

Onze uitvalsbasis lag net buiten het dorp West-Terschelling: we verbleven namelijk in het vernieuwde Stayokay Terschelling! Je herkent ook deze plek niet meer terug. Het hostel is eigentijds en gezellig aangekleed. In deze Stayokay vind je natuurlijk nautische elementen in het interieur terug: de peddels, de regenjassen maar ook het gebruik van stoer hout. Wij hadden een prachtig uitzicht op de Waddenzee. Ook de kamers zijn helemaal nieuw: fijne stapelbedden en toffe aankleding met o.a. lockerkasten. Het was superknus met zijn viertjes op de kamer. Scott genoot er echt van en koos natuurlijk een van de plekjes bovenop het stapelbed uit! Bij het Stayokay Terschelling fiets je zo weg: het is gelegen aan meerdere fietspaden dus je kunt alle kanten op om het eiland te ontdekken. Scroll straks lekker door naar beneden voor een uitgebreide ‘binnenkijker’ bij dit fijne hostel!

stayokay terschelling eettafel
stayokay terschelling
Van links naar rechts: Scott kijkt naar de sneeuw, uitzicht op de Wadden, samen op het stapelbed en een heerlijke speeltuin bij Stayokay Terschelling.
slaapkamer stayokay terschelling
Keten op de slaapkamer. Scott piest zo wat in zijn broek door Skye die tegen het wandje botst en daarna vrolijk verder loopt :-)))

De leukste hotspots op Terschelling

Natuurlijk heb ik mijn ogen goed voor je open gehouden en de leukste ‘instagrammable’ hotspots (die ook kidsproof zijn) voor je verzameld!

Het Groene strand & paviljoen de Walvis

Nee, dit is niet zoals je misschien verwacht een enorm groen weiland aan zee. Het is een immens strand dat is ontstaan doordat een zandplaat genaamd de Noordsvaarder tegen Terschelling is aan gebotst. Het is wel zo’n 20 hectare groot en valt elke dag droog. Een perfecte plek voor een wandeling. Of om met de kids te spelen. Er blijven plassen zeewater achter waar heerlijk in gekliederd en gespeeld kan worden. Skye haalde bij de eerste plas al een nat pak πŸ™‚

Vlakbij het Groene strand vind je paviljoen de Walvis. Het strandpaviljoen doet ‘parisien’ aan met het smalle terrasje langs de lange zijde. Ben je eenmaal op het terras of in de strandtent zelf, dan vind je daar meer een boho, Ibiza vibe. Het deed ons een beetje denken aan SLUIZ. Ibiza. Heel fijn!

Meer vakantie in eigen land met kinderen

Deze plekken vonden wij in Nederland ook erg fijn om met de kinderen vakantie te vieren:

noordvaarder terschelling
de walvis terschelling
de walvis groene strand
paviljoen de walvis

Heartbreak hotel (West)

Denk aan zoete zuurstok kleuren, een fifties American style inrichting, heerlijke red velvetcake en milkshakes op de kaart en de allertofste toiletvloer ever (met ijsjes!): dan zie je Heartbreak hotel voor je. Een bezoekje waard!

heartbreak hotel terschelling
heartbreak hotel terschelling kinderijsje
amerikaans fifties interieur heartbreak hotel

Loods  

Bij dit restaurant in West Terschelling hebben ze het begrepen. Kom je daar met kids, dan krijg je je eigen bak speelgoed aan tafel. De kids blij, papa en mama blij. De kaart is gevarieerd (vlees, vis, vega en vegan). Eyecatchers in dit restaurant zijn de selfie muur en de wand met allemaal foto’s van het jaarlijkse Oerol festival.

terschelling hotspots kidsproof
Van links naar rechts: Fraai, Loods, Lokaal en Heartbreak Hotel

Andere hotspots in West Terschelling

Naast de Walvis en Loods heb je nog meer fijne stops in het dorp West Terschelling. Ga eens langs bij Fraai als je een fan ben van Scandinavische merken, ga bij Lokaal een smoothie, koffie, thee of een gevulde picknickmand en shop voor je kids bij Lytse.

Pura Vida (Midsland)

Door de paniek bij de kids vanwege de enorme hagelbui zijn we zo snel mogelijk naar het toen dichtstbijzijnde dorp gefietst: Midsland. De kinderen waren niet te stoppen met huilen dus we doken snel ’t Wapen van Midsland in: een typische bruin cafe. Helaas hadden we in die paniek niet goed om heen gekeken en had ik liever een plekje ingenomen bij Pura Vida.  Maar ach, er zijn ergere dingen in het leven! Oh, ook heel handig: je kunt ook vooraf een take away bij ze bestellen. Ideaal om mee te nemen op je ontdekkingstocht per fiets op dit eiland!

pura vida terschelling

Zin gekregen in Terschelling? Bekijk hier tips om een last minute Terschelling te boeken!

Nu je dit allemaal gelezen en gezien hebt, snap je wel waarom ik nog eens terug wil! Heerlijk vertoeven op dat Waddeneiland! We zijn door Stayokay Terschilling uitgenodigd. Super bedankt dat we zo kennis mochten maken met Terschelling! Dan volgt nu de beloofde binnenkijker-foto-spam van het vernieuwde hostel:

woonkamer stayokay terschelling
stayokay woonkamer
hostel woonkamer terschelling
stayokay waddeneiland
stayokay uitzicht brandaris
bloemen stayokay op tafel
stayokay tv kijken woonkamer
nautisch interieur stayokay
groen interieur
stayokay vernieuwd
mok return to sender
stayokay spelletje spelen
stayokay gezin terschelling
hostel terschelling gezin
nieuw interieur stayokay
stayokay terschelling loungehoek

Een tijdje terug verbleven we bij Stayokay Dordrecht, in een wikkelhuisje. Ook al zo’n heerlijke plek! 

Ook Kampeer Meneer verzamelde de leukste plekjes op Terschelling met kinderen. Lees hier zijn 10 tips voor Terschelling met kinderen!

Geen zin in Terschelling maar een ander Waddeneiland? Kijk dan even hier voor wat je moet doen als je een weekend Texel gaat doen!