Voor een weekendje weg of een vakantie met kinderen denken veel ouders al snel aan een vakantiepark of camping. Juist het verblijf in een hotel kan een enorm avontuur voor de kinderen zijn. In eigen land en op Ibiza verbleven we meerdere keren in hotels. Scott heeft het er soms nog over. Het ontbijtbuffet, de liften, de lange gangen. Dat soort dingen maken enorme indruk op kleine kinderen. Een hotel hoeft niet altijd enorm binnenspeelparadijs of een groot zwembad te hebben voor ze om zich er te kunnen vermaken. In dit blog geef ik je tips waar wij op letten als we een hotel boeken voor een verblijf met kinderen. En: ik tip verschillende kindvriendelijke hotels in ons eigen land waar je moet zijn geweest!

Zo kiezen wij een hotel voor onze getaway met kids!

Onze zoektocht naar een kindvriendelijk hotel begint vrijwel altijd online. Soms weten we al welke bestemming het moet worden. Soms staat dat nog open en doen we eerst online vakantie inspiratie op. Bijvoorbeeld op LekkerWegTips.nl. Hebben we de knoop doorgehakt over de bestemming, dan komt de volgende uitdaging: een leuk vakantieverblijf vinden! Als dat een hotel moet worden, dan letten wij op de volgende aspecten:

  • De locatie: voor een weekendje weg met kinderen in een stad is het fijn als het hotel op een plek is gelegen van waar je lopend activiteiten kunt ondernemen. Of dat het hotel gelegen is aan goede OV-verbindingen, het is prima om een paar haltes met een bus, tram of metro te gaan om je bestemming te ontdekken. Tip: neem een step mee als je een stedentrip met kinderen gaat doen! Dat scheelt bij ons een hele hoop gezeur over het moeten lopen 😉
  • Parkeergelegenheid: wij checken altijd of er parkeergelegenheid bij het hotel zelf aanwezig is of in de directe omgeving. Ik vind niets zo irritant als met kinderen en koffers over straat te moeten lopen zeulen J
  • Uitstraling van het hotel: we willen verblijven in een hotel waar we op ons gemak voelen met onze kinderen. Maar het oog wil ook wat. We houden van fijne interieurs, ook als we erop uit gaan met kinderen. In Nederland zit dat meestal wel goed. Veel hotels hebben een eigentijdse uitstraling. In het buitenland heb je sneller een wat meer gedateerd interieur. Voor een langer verblijf in een hotel, en een gunstigere prijs voor het verblijf, nemen we een gedateerd interieur wel op de koop toe. Voor kortere verblijven, zoals een weekendje weg in eigen land, willen we wel graag een frisse, moderne en eigentijdse plek.
  • Faciliteiten: kindvriendelijkheid van een hotel zit hem voor ons niet per se in de activiteiten of faciliteiten van het hotel zelf. Het maakt het wel makkelijker natuurlijk als er in het hotel of de directe omgeving ervan ruimte is voor de kinderen om te spelen of even uit te razen.
The Blue Collar Hotel kindvriendelijk hotel eindhoven
The Blue Collar Hotel in Eindhoven: een te gek interieur en kidsproof!

Mijn top 5 kindvriendelijke hotels in Nederland

We gaan er regelmatig tussenuit met Scott en Skye. Zeker vanwege de thuiswerksituatie door Covid kijk ik er enorm naar uit om even ergens anders te zijn. In de afgelopen jaren hebben we bij verschillende soorten accommodaties met de kinderen verbleven. Ook bij hotels. In het onderstaande rijtje tip ik mijn favoriete, kindvriendelijke hotels om met kinderen te verblijven. Hotels waar we al eens zijn geweest of die hoog op mijn wishlist staan om eens naartoe te gaan. Op de website van LekkerWegTips.nl vind je trouwens nog veel meer inspiratie voor kindvriendelijke hotels!

#1 Kindvriendelijk hotel: Dormio Resort Maastricht

Het Dormio Resort Maastricht is een perfecte plek om te verblijven met jonge kinderen. Als ouder krijg je hier best of both worlds: de luxe en fijne ruimte om te verblijven, en de animatie en het zwemmen dat de kids altijd zo te gek vinden. Maastricht ligt op ca. 15 minuten rijden. Lees hier mijn review over Dormio Resort Maastricht.

#2 Kindvriendelijk hotel: Blue Collar Hotel in Eindhoven

Ik heb een zwak voor de lichtstad: Eindhoven. Ik houd van het industriële karakter van de stad. Net zoals de NDSM in Amsterdam waar vlakbij ik ben opgegroeid. We komen er extra graag als de Dutch Design Week daar plaatsvindt. Een evenement waar je prima je kinderen mee naar toe kunt nemen. Er is genoeg te zien en te beleven. Een fijn hotel om in Eindhoven te verblijven met kinderen is het Blue Collar Hotel op Strijp S. Een hotel met een stoer karakter, grote ontbijtzaal met uitzicht over de stad en je kids kunnen lekker ontdekken en uitrazen op Strijp S. Ook heel fijn: genoeg leuke tentjes om te eten en drinken of voor to go’s in de directe omgeving van het hotel. Het PSV stadion is op loopafstand voor de kleine en grote voetballiefhebbers!

#3 Kindvriendelijke hotels: boek een StayOkay!

Wij hebben bij verschillende locaties van StayOkay gelogeerd. Op Terschelling en in Dordrecht bij de Biesbosch. Voor vergaderingen van mijn werk ben ik regelmatig op hun locaties in Amsterdam Oost en Centrum geweest. Rode draad van de StayOkay locaties voor mij is: fris, modern, robuust (dus kidsproof) en altijd op een goede locatie. In Amsterdam zit je bijvoorbeeld op mooie plekken in karakteristieke buurten, waar de binnenstad ook goed te bereiken is. En de prijzen zijn meestal ook een stuk gunstiger. Een StayOkay is een perfecte locatie om een stad of omgeving te verkennen met kinderen!

#4 Kindvriendelijke hotels: boek een familiekamer bij Van der Valk!

Van der Valk heeft het muffige imago achter zich gelaten. De hotels hebben de afgelopen jaren fijne updates gekregen. We komen er graag, ook om te eten. Hun buffetrestaurant is ook altijd een succes bij de kinderen. Vooral de chocolade fontein 😉 Nu maar hopen dat de restaurants weer gauw open mogen! Van der Valk heeft ook ingezet op familiekamers in hun nieuwe concepten. Knusse kinderkamers met stapelbedden en soms ook een glijbaan waarmee je je bed uit kunt ‘roetsjen’! Hoe leuk is dat! Bijvoorbeeld bij het Van der Valk hotel in Haarlem kun je terecht voor een familiekamer. Vanuit Haarlem zit je zo aan het Noordzeestrand, heerlijk om met kinderen naartoe te gaan.

#5 Kindvriendelijke hotels: een all-in beleving in de buurt bij Schiphol

We gaan eigenlijk nooit met de kinderen naar een all-inclusive hotel of resort. En stiekem lijkt me dat best eens leuk en lekker om te doen. Om te ervaren of het wat voor ons is, wil ik wel eens naar het Costa Holanda hotel van Corendon. En mega cool: er staat gewoon een Boeing 747 bij dit hotel resort!

PS: het kan zijn dat sommigie faciliteiten bij hotels gesloten zijn vanwege de geldende maatregelen. Heb je specifieke vragen, neem dan even telefonisch contact op met het hotel voordat je gaat boeken.

stayokay kindvriendelijke hotels
Lekker chillen in de woonkamer van StayOkay Terschelling!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met LekkerWegTips.nl.