Wie ons volgt op instagram, weet het al lang. Skye is een enorm snoepmonster. Ze is minstens net zo dol op chocolade en ijs. In het speelhuisje in de tuin hoorden we de hele zomer: “Icecream! Icecream! Wie wil er icecream?!”. Het thema voor haar derde verjaardagsfeest werd dan ook een snoep thema: Candy Store. En daar horen vrolijk gekleurde ijsjes bij. De ijsjes werd de traktatie voor op het kinderdagverblijf. Ook de kindjes die op haar kinderfeestje thuis kwamen, kregen een ijsjes traktatie mee naar huis.

Traktatie voor op het kinderdagverblijf

Elk jaar vind ik het leuk om te ‘knutselen’ voor Skye’s traktatie voor op het kinderdagverblijf. Voor haar eerste verjaardag in regenboog– en wolkenthema maakte ik een luchtballonnen traktatie. Voor haar tweede verjaardag in Winter Wonderland thema maakte ik een traktatie van houten toverstafjes met franjes.

Voor haar derde verjaardag deed ik opnieuw een makkelijke traktatie DIY. Ik bestelde (yes, op AliExpress) kartonnen doosjes. Niet zomaar doosjes: ijsjes van karton die je kunt uitschuiven. Ze zijn eenvoudig te vouwen met de voorgestanste vouwlijnen. Je hebt verder geen lijm of andere materiaal om deze kinderdagverblijf traktatie te maken. Wel gebruikte ik steeds een klein stukje plakband om ervoor te zorgen dat het ijsstokje beter aan het ijsje bleef vastzitten.

In elke traktatiedoosje ging een doosje rozijntjes. In het ijsjesdoosje was er net genoeg plek voor een klein tolletje en een unicorn armandje (voor de meisjes) of een klein pullback autootje voor de jongens. De jongens kregen een blauw traktatiedoosjes. De meisjes kregen een roze ijsje.

traktatie inspiratie peuter kleuter

De traktatiedoosjes waren vooral bedoeld als klein kadootje voor de kindjes van haar groep om mee naar huis te nemen. In de groep deelde Skye daarnaast ook de fruitrolletjes uit van Bear Fruit. De smaken Mango en Aardbei zijn haar favoriet. Met deze fruitrolletjes hebben de kinderen toch iets zoets. Maar niet ongezond. En waar ik ook altijd rekening mee houd: niet zoveel krummelgevaar. Scheelt weer opruimen voor de juffies πŸ˜‰

Traktatie voor op Skye’s kinderfeestje

Vanwege de Corona maatregelen vierden we Skye’s verjaardag in etappes. Op zaterdagmiddag vierden we een kinderfeestje. Met de kinderen van vrienden die normaal gesproken ook altijd met hun ouders, onze vrienden naar haar verjaardag komen.

Alle kinderen kregen een traktatie mee naar huis. Hiervoor gebruikte ik Noodoll traktatiezakjes uit die ik nog over had van Scott’s tweede verjaardagsfeestje. Die werden voor de jongens gevuld met een klein skateboard, een kleine bellenblaas en een tolletje. De meisjes kregen een traktatietasje van Hema waarin ze ook een kleine bellenblaas vonden, een unicorn armband, een zeemeerminring en een klein potje nagellak.

De kinderen mochten hun traktatiezakjes verder invullen met snoep in het Candy Store verjaardagsthema. Kleine foliezakjes met monsterprint had ik gevuld met hartjessnoepjes. Plastic ijsjes vulde ik met tumtum snoep. Elk kind mocht een zakje en ijsje met snoep nog uitkiezen en meenemen.

traktatie verjaardag candy store thema
Traktatie verjaardag snoep ijs thema

Hier shop je de traktatie van Skye

Wil je ook met deze traktaties in snoepjes en ijsjes thema aan de slag? Hier shop je de items van Skye’s traktaties en de links naar de verkooppagina.

Bij AliExpress:
Het kan zijn dat een verkoper een item op een gegeven moment niet meer verkoopt. Vaak worden dan vergelijkbare artikelen bij andere shops getoond. Zit er niet bij wat je zoekt. Mijn favoriete zoekwoorden voor het zoeken voor traktatie items en versiering op AliExpress zijn: birthday treat, treat box, birthday party decorations, treat bag en birthday decoration.
Traktatie kadootje zeemeermin ring
Traktatie kadootje unicorn armband
Traktatie kadootje pullback auto
Traktatie kadootje neon tol
Traktatie kadootje mini skateboard
Traktatiedoosje ijsje blauw
Traktatiedoosje ijsje roze
Uitdeelzakje monster
Traktatiedoosje plastic ijsje – moet ik nog terug zien te vinden :-))

Verder:
Noodoll uitdeelzakjes – in NL volgens mij niet meer verkrijgbaar. Hier vind je nog wel Noodoll servetjes en bordjes
Kadotasjes HEMA
Kindernagellak Frozen
Kleine bellenblaas

traktatie kinderdagverblijf zelf maken
traktatie kinderdagverblijf
traktatie verjaardag peuter
traktatiedoosje ijsje verjaardag