In ons huis en in onze tuin komt steeds meer variatie aan planten. Dan is het wel handig om te weten hoe je het beste die planten een plek kunt geven en verzorgen. De urban jungle is al een hele tijd hip. Planten zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs en over de inrichting van onze tuinen wordt ook steeds meer nagedacht. Hoe fijn is het dan dat er boeken over planten te vinden zijn over planten die inspireren, tips geven en prachtig zijn om te zien. Deze boeken zijn een feestje om te geven en te krijgen!

Boeken over planten tip: Pluktuin

De volledige titel van dit plantenboek is: “Pluktuin; de mooiste bloemen in kistjes en potten; voor balkon & dakterras”. En dat vat precies samen waar het boek over gaat. Je vindt in dit boek overzichten met welke bloemen op welke plek in je tuin of op je dakterras geschikt zijn (schaduw/zon etc). Je leert er over hoe je zaden kunt laten drogen. Per soort bloem wordt helder en overzichtelijk verteld hoe ze verzorgd moeten worden. Zelf heb ik het boek nu vooral gebruikt omdat ik bezig ben met een kleine pluktuin te maken in verschillende maten potten bovenaan onze dijktuin. Daar heb ik dahlia’s van FamFlowerFarm geplant met de tips uit dit plantenboek. Of je nu groene vingers hebt of niet: het boek zelf is een plaatje!

Tips van de Planttrekker himself

De Planttrekker heet eigenlijk Thomas Goyvaerts. Ik ontmoette deze vrolijke Zuiderbuurman en groot plantenliefhebber tijdens een event van Elho. Na de lunch kregen we ook een workshop van hem. Daar kreeg ik twee basic tips mee voor het potten van je planten die ik nog niet kende: waarom die rand in je bloempot zit en dat je altijd de aarde van de wortels van de plant helemaal moet losschudden voordat je de plant verpot. Planten verzorgen is soms nog best een vak apart. Met het boek “Planttrekker; kamerplanten soigneren kan je leren” heb je een mooi boek dat je helpt om de planten in jouw interieur op hun best te houden. In het boek gaat Thomas onder andere in op voeding voor planten, de juiste bloempot kiezen en het voorkomen en bestrijden van beestjes. Het boek heeft een fijne ‘urban jungle vibes’ uitstraling en is ondanks de hoeveelheid informatie die er in staat compact van formaat. Aanrader!

boeken over planten

Liefde voor Dahlia’s van FamFlowerFarm

In dit rijtje met boeken over planten kan de dahlia bijbel van FamFlowerFarm natuurlijk niet ontbreken. De rijke geschiedenis van deze bloem wordt verteld. Ook over het werken in de kwekerij. Een breed scala aan dahlia soorten zijn op kleur gesorteerd in dit boek en er wordt verteld over hun eigenschappen (handig bij het bestellen van jouw dahlia knollen!). Dahlia-fans komen aan het woord. En wist je ook dat er een dahlia vereniging is? In dit boek vind je trouwens ook leuke DIY’s en stylingtips. Alleen al de foto’s van deze prachtige planten en bloemen maakt het al dat dit één van de boeken over planten is die je wel in huis moet hebben. Het staat ook nog eens prachtig op je koffietafel πŸ˜‰ Enne: in dit boek vind je ook enkele foto’s van mijn hand, super cool. Welke dat precies zijn, kun je nagaan in de beeldverantwoording achterin het boek.

Lees hier: mijn stylingtips met dahlia’s. En: blog over de dahlia’s en tulpen van FamFlowerFarm, incl. free printable dahlia’s.

cadeautip plantenliefhebber