Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Snelle traktatie: lollies van frisbees en herbruikbare rietjes

Snelle traktatie: lollies van frisbees en herbruikbare rietjes

Trakteren op het kinderdagverblijf of op de basisschool. Het kan soms best lastig zijn om wat te bedenken. Ik vind het leuk om zelf wat in elkaar te knutselen maar het moet ook niet te veel tijd kosten. Deze traktatie gemaakt van een frisbee en herbruikbare rietjes heb jij ook zo gemaakt! De frisbees gaven we bij de traktatie op Skye’s eerste verjaardagsfeestje aan de kindjes mee naar huis. Bij ons in huis slingerde zo’n frisbee al een tijdje in huis. Opeens zag ik dat ik er simpel een lolly van kon maken voor Scott’s traktatie voor zijn vierde verjaardag!

Snelle traktatie: wat heb je nodig?

1. Kleine frisbees. Ik kocht deze roze, groene en blauwe frisbees bij de uitdeelkadootjes bij Hema. Ze verkopen de mini frisbees alleen in de winkel (online vind je wel een aar andere leuke uitdeelkadootjes voor bij een traktatie).

2. Herbruikbare plastic rietjes. Ik kocht vrolijk gekleurde herbruikbare rietjes bij de So Low. Ze zijn niet alleen steviger om de traktatie lolly mee te maken. Ze zijn ook een stuk duurzamer omdat je ze kan blijven gebruiken.

3. Kleine traktaties: bijvoorbeeld een pakje rozijntjes of Lotus mini parelkandij ontbijtkoekjes

4. Plakband.

snelle traktatie lolly

Snelle traktatie: hoe maak je ‘em?

Waarschijnlijk had je ‘em al lang in de smiezen. Met plakband maak je het rietje vast aan de achterkant van de mini frisbee. Plak het herbruikbare rietje goed in het midden zodat de traktatie er aan beide kanten goed oppast. Aan beide kanten van het rietje heb precies plek voor een pakje rozijntjes of een klein pakje Lotus mini Parelkandij ontbijtkoekjes. Plak beide doosjes vast aan de frisbee en klaar is je traktatie. Ik prikte de traktatie lollies in wat oase zodat ze zo mee naar schooltje konden en het er ook leuk uit zag. Tip: ik had de oase ietsje moeten verzwaren want de traktatie lollies vielen zo nu en dan om. Het mocht de pret niet drukken: Scott heeft een heerlijke verjaardag op schooltje gehad!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *