Wie is er nog meer elk jaar zo nieuwsgierig: welke kleur Flexa lanceert als de nieuwe trendkleur? Twee jaar geleden was Spiced Honey de Kleur van het Jaar. Afgelopen jaar was het Tranquil Dawn. Deze kleur gebruikten we voor onzeΒ  Dit jaar is het Brave Ground. Een bruinachtige tint die zich – vind ik – niet heel makkelijk laat omschrijven. Wat ik wel kan vertellen: de kleur is een fijne basis. Of je nou een Scandinavisch interieur hebt zoals ons. Of dat je meer een industriele of landelijke stijl in huis hebt!Β 

Kleine make-over van onze hal met Brave Ground

Ken je dat? Dat als je ergens iets in huis veranderd, er een soort golfreactie van andere veranderingen ontstaat? Bij ons begon dat deze zomer met de bouw van onze grote wandkast op maat in de kleur Tranquil Dawn, de Flexa Trendkleur van 2020. Vervolgens kreeg Scott een eenpersoonsbed en zijn muren een nieuwe, lichte kleur. In de verfwinkel waar ik die muurverf liet mengen, besloot ik dat het tijd was om ook onze hal onder handen te nemen. Er zat al op een wand van de hal al een tijd Histor Clean in een lichte kleur op. Die muurverf zag doordat deze afneembaar is, er nog best goed uit. De andere muren waren een ander verhaal. Die konden wel een opknapbeurt gebruiken. Ik besloot zonder een kleurtester te gebruiken de nieuwe trendkleur Brave Ground voor de hal mee te nemen. Een kleur waar je minder op ziet. Voor het gemak liet ik de muurverf ook meteen mengen in een verfsoort die afneembaar is. Wel zo handig met kinderen en huisdieren in huis!

Aan de wand veranderde verder niet zoveel. De rotan spiegel van Xenos kreeg weer zijn plekje terug. Net als de magneetborden van de Scandinavische woonwinkel ILVA. Het vintage klepbankje dat we gebruiken voor de kinderschoeven kwam ook weer terug. Een nieuwkomer is het ‘kinderkapstokje’. Deze kapstok van Jysk heeft zes gekleurde haken. Net als de kleuren van de wandborden past elke kleur daarvan goed bij de trendkleur Brave Ground.


brave ground scandinavisch wonen

Meer over Brave Ground

Als je kijkt naar ons Scandinavische interieur over de afgelopen jaren, dan had denk ik niemand verwacht dat een kleur als Brave Ground in ons huis gebruikt zou gaan worden. Ik zelf ook niet! Blijkbaar had de kleur onbewust iets in mij getriggerd toen ik de nieuwe trendkleur voorbij zag komen bij een aantal bloggers die bij het Flexa Kleurevent aanwezig waren. Ik denk dat het de warmte van de kleur is. Een warme, grijsbruine kleur zonder truttig, saai of uitgekauwd te zijn. Of zoals iemand het in een reactie op mijn story op instagram over de kleur tegen me zei: “Het is een mooie bruine kleur die niet Riviera Maison aanvoelt”. Het is ook een kleur die makkelijk met andere kleuren gecombineerd kan worden. Je kunt met deze tint prima verder borduren op de eerdere trendkleuren Tranquil Dawn (die overigens ook weer in het kleurenpalet voor 2021 zit!) en Spiced Honey. Lees bij Mirjam Hart verder voor alle ins & outs over Brave Ground en de Flexa kleurenpaletten voor 2021!

Lees hier alles over de interieurtrends en woontrends 2021!

binnenkijken scandinavisch interieur flexa trendkleur 2021 brave ground brave ground in hal gang brave ground kinderkamer treasure label leren tas interieurtrends 2021 trendkleur 2021 interieurtrend 2021