Er zijn ondertussen al genoeg blogs en artikelen geschreven over de interieurtrends van 2021. Toch ook een blog van mij over de nieuwste woontrends. In dit inspiratieblog deel ik meer de vertaling van die interieurtrends, zonder dat je je hele interieur compleet hoeft om te gooien. En ik deel ook alleen trends waarvan in mijn optiek ze ook echt nieuw of recent zijn. Een bron noemt bijvoorbeeld licht hout als interieurtrend. Volgens mij heeft dat ook meer met de woonstijl die bij je past te maken. Anyway, genoeg gekletst. Hierbij mijn rijtje met de meest opvallende interieurtrends voor 2021!

#1 Interieurtrends 2021: ronde vormen

Ja, ik weet het. Ronde bijzettafeltjes kennen we al een tijdje. Maar de ronde vormen worden in 2021 juist doorgetrokken naar andere meubelen. In veel collecties zie je ronde banken en fauteuils voorbij komen. En dan bedoelen we niet fauteuils waarbij de rugleuning een ronde vorm hebben. De ronde vormen zijn op meer aspecten dan dat in het ontwerp verwerkt.

Dat meubels in ronde vormen in elk interieur matchen laten interieurstyliste/DIY-queen Tanja van Hoogdalem en interieurblogger Marit van Donebymyselfblog zien. Beiden hebben ze een fauteuil met ronde vormen van Karwei perfect gestyled in hun woningen (zie onderstaande foto’s).

Klik hier voor meer wooninspiratie met ronde vormen!

interieurtrend 2021 ronde bank
Fotocredits: Tanja van Hoogdalem

Deze fauteuil met ronde vormen is een van de stoelen bestsellers van Karwei!

interieurtrend 2021 ronde vormen
Fotocredits: Donebymyselfblog

#2 Interieurtrends 2021: Donkerblauw en Brave Ground

Blauw benoemde ik in mijn blog over interieurtrends 2019 al als een opvallende trend. Scotts kamer kreeg een update met de kleur Chinese Porcelain, de trendkleur 2020 van Histor. Voor 2021 wordt de kleur nog dieper. Een goed voorbeeld is de trendkleur trendkleur Moonlight van Graham & Brown. De donkerblauwe trend is op de onderstaande foto tot in perfectie doorgevoerd als je het mij vraagt. Op de foto zie je een wolken schilderij van Wendy Lammerschaag.

Door het schrijven van dit blog raakte ik zelf ook geïnspireerd. Een muur in huis kreeg een vergelijkbare diepblauwe kleur. Ik ging naar de verfspeciaalzaak voor de kleur Infinity van Farrow & Ball. Helaas kreeg de verfmengmachine steeds een storing op die kleurcode. Het werd één van de donkerblauwe kleuren uit de Pure by Flexa collectie.

MADE. presenteerde afgelopen week de interieurtrends. In dat MADE. interieurtrends appartement speelde blauw eveneens een grote rol op de muren.

trendkleur 2021 donkerblauw
Fotocredits: Wendy Lammerschaag

Elk jaar presenteert Flexa de Trendkleur van het jaar. Dit jaar is dat trendkleur Brave Ground. Een rustige, zachte kleur bruin die goed combineert met de eerder trendkleuren Tranquil Dawn en Spiced Honey. Ik gaf onze hal een kleine make-over met deze trendkleur op de muren. Dat bevalt heel goed. Hij combineer heel makkelijk met allerlei kleuren en materialen.

#3 Interieurtrends 2021: Japandi

Deze interieurtrend werd door VTwonen gesignaleerd. VTwonen omschrijft deze interieurtrend als volgt:

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver uit elkaar liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. ‘Vertaald naar je interieur is dat een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddyzachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel.’

Een goed voorbeeld van deze stijl is de Kimono withe Cranes IXXI. Het moderne ontwerp en systeem van IXXI matcht heel fijn met deze oude tekening.

#4 Interieurtrends 2021: It’s so fluffy, I’m gonna die!

De zachte velvet stoffen kunnen we niet meer wegdenken uit onze huizen. Zelf hebben we een velvet bank van Sofa Company. De kinderen zijn gek op deze bank. Ze vinden hem zo lekker zacht! En ik geef ze geen ongelijk! In 2021 gaan we nog een stapje verder in de knuffelbaarheid en aaibaarheid van meubels. Poefen, fauteuils en zelfs zitzakken zie je steeds meer verschijnen in “teddyachtige” stoffen. Zoals onze poef Orebo van Jysk of de nieuwste versie van de Fatboy zitzak.

Tanja van Hoogdalem voerde de trend zelfs al door in de kinderkamer. Ze bekleedde een DIY schommelstoel met teddy stof. Bekijk hier hoe je deze DIY hangstoel voor de kinderkamer kunt maken!

interieurtrend 2021 poef teddy
diy zelfmaken hangstoel kinderkamer
Fotocredits: Tanja van Hoogdalem
woontrends 2021 teddy stof
Fotocredits: MissJettle
#5 Interieurtrends 2021: abstracte kunst en Matisse afbeeldingen

Posters in huis zijn een fijne manier om je interieur een andere vibe te geven. Moderne of abstracte kunst zie je veel op posters voorbij komen. Een belangrijke trend hierin is de ‘face line art trend‘. Ook zie je veel afbeeldingen van Matisse nu voorbij komen op posters. Ook zie je een opkomst in échte abstracte kunst in huis. Toegankelijke abstracte kunstenaars zijn Yvette Heeren, Wendy Lammerschaag en Esther Gemser.

abstracte kunst in huis
Mooie, abstracte prints bij Yvette Heeren
Meer lezen over de allernieuwste woontrends 2021?

Interieurtrends volgens VTwonen

Interieurtrends volgens Roomed

De interieur musthaves volgens Stijlvol Styling

De belangrijkste interieurtrends volgens Bazaar

Lees hier meer over de kleurentrends 2021

Lees hier het trendreport herfst/winter van Flinders

Lees hier alles over onze groene Novilon vloer