Ken je het verhaal van de twee instagram mommies die voor het eerst gingen playdaten: eentje uit Amsterdam en eentje uit Weesp? Hemelsbreed niet zo heel ver van elkaar woonachtig. En waar gingen ze heen? Juist: Den Haag. Logisch toch? Als je verder leest, snap je wel waarom. We gingen naar De Boomhuttenclub.

De Boomhuttenclub: een echte instagram hotspot!

Dat de Boomhuttenclub een fijne speelplek is en ook nog eens erg ‘instagrammable’ hoeven we je denk ik niet te vertellen. Bekijk de foto’s maar eens die spreken voor zichzelf! Bij de Boomhuttenclub vind je een aaneenschakeling van de mooiste houten speelhuisjes van Woodchuck, wat losse bankjes en een prachtig keukentje. En een retro speelbootje. Verder geen hysterisch gekleurd speelgoed of een ballenbak. De kids missen dat helemaal niet op deze fijne plek. De houten huisjes en het klimmen en klauteren houdt ze in de greep.

En jij? Jij kan vanaf achter de grote glazen wand heerlijk genieten van je cappucino. Of zoals in mijn geval als theeleut: een warme gemberthee. Dat maakt een bezoek aan de Boomhuttenclub echt relaxt. Je hebt altijd goed zicht op de kinderen zonder dat je steeds van je plek hoeft. Meestal wil Scott dat ik bij hem blijf in de speelhoek. Daar was hier helemaal geen sprake van: hij en Skye gingen lekker op avontuur. Scott kwam af en toe wel even bij mij buurten. Maar Skye heb ik bijna de hele ochtend niet gezien. Een perfecte speelplek voor alle leeftijden dus!

de boomhuttenclub den haag 1

Niet zomaar speelplek!

De Boomhuttenclub is ontstaan vanuit een oproep om De Boekhorststraat waarin de speelclub is gevestigd weer een boost te geven. De straat was vroeger een geziene winkelstraat in Den Haag maar leed al een tijd aan leefbaarheidskwesties. Doodzonde dus! Op de prijsvraag werden zo’n 100 plannen ingezonden waarvan er vijf uiteindelijk werden geselecteerd. De Boomhuttenclub won uiteindelijk!

De initiatiefnemers van de Boomhuttenclub wilde een doelgroep bereiken die nu nog de straat mijdt maar die er juist ook verandering kan brengen (haha nou, dat is dus best aardig gelukt aangezien wij helemaal uit Weesp en Amsterdam er naartoe zijn getuft met de kids!).  De Boomhuttenclub moest een plek worden waar je terecht kunt voor een vroeg ontbijtje, een gezellige lunch of een goede kop koffie en waar de kinderen niet worden weggestopt in een speelhoekje, maar waar ze een heuse binnenspeeltuin van natuurlijke materialen tot hun beschikking hebben (ook die missie is meer dan geslaagd!). Duurzaamheid stond bij het ontwerp en de planvorming hoog in het vaandel. Het hele verhaal over de totstandkoming van de Boomhuttenclub vind je hier.

de boomhuttenclub den haag 2

Instagramdates: doe jij het wel eens?

Het leuke aan instagram vind ik nog steeds de andere mama’s die je daar leert kennen. Vriendschappen die zelfs ontstaan: Hanna, Elise, Sietske, Mirjam en Veronika zijn daar hele mooie voorbeelden van (stuk voor stuk aanraders om te gaan volgen op instagram!). Het begon allemaal ooit met een eerste (play)date en nu zien we zien we elkaar nog steeds regelmatig.

Femke van thethingswelike volg ik ook al een hele tijd en ik kan echt genieten van haar foto’s en kids. We houden van dezelfde mooie dingen, zijn gek op fotograferen en wonen bij elkaar in de buurt. En ondertussen werd het dus wel eens tijd om eens real life te meeten! We hebben een heerlijke ochtend gehad met fijne, open gesprekken en stonden als heuze instamommies ook foto’s te maken van onze kinderen die lekker aan het spelen waren. Ik zeg: gauw weer doen!

de boomhuttenclub den haag de boomhuttenclub den haag 3 de boomhuttenclub den haag 4 de boomhuttenclub den haag 5 de boomhuttenclub den haag 6 de boomhuttenclub den haag 8 de boomhuttenclub den haag 9 de boomhuttenclub den haag 11 de boomhuttenclub den haag 12 de boomhuttenclub den haag 13 de boomhuttenclub den haag 14 de boomhuttenclub den haag 15 de boomhuttenclub den haag 16 de boomhuttenclub den haag 17 de boomhuttenclub den haag 18 de boomhuttenclub den haag 19