Ben je met je (klein)kinderen tijdens het Paasweekend 2023 in Amsterdam? Superleuk! Het is tenslotte het eerste lange weekend vrij van het jaar, perfect om tijd met het gezin door te brengen. Genoeg tijd voor een uitgebreid paasontbijt of paasbrunch, er op uit te gaan en te genieten! Natuurlijk zijn er genoeg leuke paasactiviteiten voor kinderen in Amsterdam. Hier vind je een overzicht van de leukste uitjes en plekjes om Pasen in Amsterdam te vieren.

Gratis Paasactiviteiten: eieren zoeken bij Van Dijk & Ko en het Muizenhuis

Papaverweg is één van onze favorieten plekken in Amsterdam Noord. Je kunt er heerlijk rondstruinen bij Neef Louis Design en Van Dijk en Ko, en genieten bij Waargenoegen. Elk jaar kun je in het Paasweekend (zaterdag en zondag) paaseieren zoeken bij Van Dijk en Ko. Dat is een superleuke speurtocht want nergens in Amsterdam vind je meer kastjes, laadjes en deurtjes om open te maken dan op deze plek. Naast eieren zijn er ook grote paashazen te vinden. Zijn jullie the lucky ones?

Er is geen liever winkeltje in Amsterdam dan het Muizenhuis. Kinderen kijken er hun ogen uit. Er is zoveel te zien in de huizen van muizen Sam & Julia en hun familie. Pak de verrekijkertjes erbij, speur naar verstopte paaseitjes in de huisjes en streep de eitjes die je hebt gevonden af op je paasbingo kaart. De afgevinkte bingokaart kun je bij de kassa laten zien voor een kleine verrassing.

Nog meer eieren zoeken in Amsterdam

Op de sjieke Herengracht vind je op nummer 605 Huis Willet-Holthuysen, met een waanzinnige barokke tuin. Zowel het huis als deze historische tuin zijn natuurlijk en perfect decor voor verstoppen van paaseieren. Kijk je ogen uit op deze prachtige plek terwijl je kinderen paaseieren zoeken. Heb je genoeg paaseitjes gevonden? Ga dan Paasknutsels maken of vrolijke kleurplaten in kleuren. Het paasprogramma is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (toegang is gratis voor kinderen). Je bent de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Bekijk hier alle informatie over tickets en tijden.

Bij de Fruittuin van West ga je niet op zoek naar chocolade eieren. Op Eerste Paasdag raap je échte verse eieren bij de kippen. Het meedoen aan de eierspeurtocht kost 2 EUR, je krijgt er een glaasje sap bij. In het voorjaar staat de bloesem van deze buitenplaats prachtig in bloei. Op Tweede Paasdag kun je een Paaspicknick doen in de boomgaard. Beide dagen kun je van 10:30 tot 18:00 terecht.

Op Ruigoord maken ze er met Pasen groot feest van: het Insectenfeest. Tweede paasdag (10 april) is Ruigoord van de kinderen en vieren ze het aanbreken van de meest vruchtbare periode van het jaar waarin alles opnieuw tot leven komt! De Paasactiviteiten bij Ruigoord zijn onder andere eieren zoeken en zaadbommen maken. Deze zaadbommen gaan de kinderen over Ruigoord verspreiden om de bijtjes zo een handje te helpen. Tijdens het verspreiden wordt verteld over het belang van insecten. Je kind kan zijn of haar favoriete insect maken van tweedehands kleding en andere te recyclen materialen. Van 10 tot 12 uur kun je aanschuiven bij het paasontbijt georganiseerd worden van 10-12 uur. De brunch wordt geserveerd op lange tafels in de kerk. Knus en gezellig warm binnen!

Andere Paasactiviteiten in Amsterdam

  • Ga naar een kerkdienst of een Mattheus Passion. Bekijk vooral even de agenda van de Protestantse Kerk Amsterdam voor Pasen, het feest van Hoop!
  • Zondagsmarkten zijn er ook op Eerste Paasdag in Amsterdam. De Pure Markt strijkt neer in het Amstelpark. Hier kun je heerlijk eten en drinken en je kinderen rondstruinen en rennen. Sunday Market in De Hallen in West is om unieke items te shoppen al dan niet gecombineerd met de Foodhallen of een film pakken.
  • Bij het Amsterdamse Bos staat het Japanse Kersenbloesempark in volle bloei. Lees hier al een impressie van en tips voor je bezoek aan het Japanse Kersenbloesempark.
  • Combineer je bezoek aan het Kersenbloesempark tussen de lieve en vrolijke geitjes op Geitenboerderij RIdammerhoeve.
  • In de weken voor Pasen eten wij traditiegetrouw Matzes. Vooral Scott is er dol op. Zelf matzes maken kan van 6 t/m 13 april in het Joods Historisch Museum. Ook kun je op maandag 10 april Pesach meevieren.
  • Is het regenachtig weer? Ook bij Glowgolf in Amsterdam Noord kun je terecht voor een paas speurtocht.
  • Zin in iets meer op sjiek? Reserveer dan een Paasbrunch bij Grand Café Krasnapolsky. Met kinderactiviteiten en speelcorner.
  • Ook altijd een gezellige plek om met kinderen naar toe te gaan: Pluktuin Amstelveen. Daar kun je een vrolijk voorjaarsboeket van narcissen plukken en heerlijk spelen. De glijbaan is altijd een hit!

Blijf je lekker thuis? Hier vind je inspiratie voor knutselwerkjes en recepten voor Pasen, zoals een eenvoudige Paas rockyroad.

paasactiviteiten amsterdam kidsproof