Soms heb je het dat een interieuritem je gewoonweg niet loslaat. De vormgeving, de kleur, het materiaal. Of misschien heb jij het wel met bepaalde soort schoenen of met een andere tic. Het item dat bij mij al heel lang in mijn hoofd bleek rondspoken, was de Muuto Elevated Vase. Alle vezels in mijn lijf zeiden bij het eerste zien van deze prachtige vaas: hebben! Maar een klein duveltje (of beschermengeltje vanuit Hans zijn economische perspectief ;-)) stelde de vraag: “Kan die kleur wel in jouw huis, Annelies? Je bent toch van de pastelletjes enzo?”. Tegen het einde van de zomer waagde ik toch de gok. De Muuto Elevated Vaas belandde in ons huis. And I couldn’t have been more happy with it! Want wat een veelzijdige vaas is dit zeg! Meestal vind ik een item alleen maar mooi staan op een bepaalde plek in huis. Maar deze vaas heb ik tijdens haar nog maar relatief korte verblijf bij ons al op drie verschillende plekken in huis gehad!

Design vaas in de hal

De eerste plek waar de Muuto Elevated vaas terecht kwam, was in de hal. We hadden net de haltafel (het bekende Lisabo model van Ikea) overgenomen van een van de dames van het blog PRCHTG. Omdat deze een hele andere sfeer had dan de tafel die ervoor stond, moest de aankleding ervan natuurlijk anders. De Muuto Elevated vaas zou er perfect staan. Boven de haltafel kwamen nog een paar houten wandhaken ‘Dippies’ in de muur waar aan fijne, glazen bolvaasjes kwamen te hangen. In die vaasjes komen regelmatig bloemetjes die de sfeer van de vaas (met de Root16 orchidee erin) versterken, maar niet ‘the shine’ stelen van de vaas. Ik kan je alvast verklappen: de vaas staat na onderstaande uitstapjes weer op dezeeerste plek in onze hal.

Bekijk hier de make-over van onze hal met trendkleur Brave Ground.

Muuto Elevated vaas Fonq

De Muuto Elevated als eyecatcher op de eettafel

Vervolgens kregen we ook nog eens een nieuwe eettafel op maat. Perfect om de vaas ook daar even goed uit te proberen. En ook dat was weer een match made in heaven. Het donkere oudroze van de Muuto Elevated vaas steekt goed af bij het lichte tafelblad en maakt het geheel niet te zoetsappig. Het is een prima vaas om op tafel te hebben staan: hij is stabiel en gaat niet zo gauw om als je hem verschuift voor bijvoorbeeld het tafel dekken. Hier lees je meer over onze nieuwe eettafel op maat.

Ook mooi: een handgemaakte vaas van Hella Duijs in huis!

design vaas Fonq eettafel op maat

Op een dierbare plek

Volgende etappe: de Muuto Elevated vaas op de slaapverdieping. Op de overloop bij ons boven staat namelijk een heel dierbaar, persoonlijk kastje voor mij. Een antiek kastje dat mijn vader kocht, opknapte en aan me mee gaf toen ik trouwde en het huis uitging. Nog geen jaar later overleed hij plotseling. Net als de andere items die hij voor mij scoorde op zijn vaste kringlooproutes (zoals de antieke apothekersvazen, soda flessen en Thonet stoelen), gaat dit kastje nooit meer weg. Hij is mij veel te dierbaar geworden. Omdat de logeerkamer waar het kastje altijd stond moest veranderen in de nieuwe babykamer, kwam het op de overloop te staan. Het kastje oogte een beetje troosteloos daar in zijn uppie. Daarom heeft de vaas het kastje een tijdje versierd. En ik moet zeggen: de Muuto Elevated vaas gaat ook prima samen met een wat klassieker ontwerp!

Muuto Elevated vaas Fonq
Muuto Elevated vaas slaapkamerinspiratie slaapkamerstyling
Meer van Muuto

Een voorliefde voor de ‘cleane’ lijnen en fijne kleuren van Scandinavisch ontwerp heb ik al een tijdje. Muuto is een van de merken die qua stijl en sfeer mijn hart toch altijd weet te laten ‘jumpen for joy’. Zo heb ik nog een oogje op een paar andere items van dit toffe woonmerk. Wat dacht je van de Muuto Float kandelaar? De prachtige Framed spiegels? En een van de laatste toevoegingen aan de collectie: de prachtige Platform Tray. Ik denk dat ik die laatste sowieso op mijn lijstje zet voor mijn verjaardag. Die kan mijn eigen goedheiligman dan vanuit zijn luie stoel bestellen want een grote selectie van de prachtige Muuto collectie kan hij online bij FonQ vinden. Shop je liever meteen alleen de Muuto Elevated vaas of een vaas van een ander tof merk? Bekijk dan de collectie vasen bij FonQ.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je interieur te stylen met een vaas. Doe hier inspiratie op voor het decoreren van een bolvaas.

Deze blog is geschreven in samenwerking met FonQ. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.