We hebben sinds half augustus ‘eindelijk’ een nieuwe eettafel in huis. En we pakten ook meteen door met een nieuwe bank in de huiskamer, een nieuw bed op Scott’s kamer en die van ons en het klaarstomen van de babykamer. Maar daarover later meer. Eerst het ‘verhaal’ van de nieuwe eettafel!

Eettafel op maat en met een fijne prijs!

Onze vorige steigerhouten tafel was een DIY-pakket omdat er na oplevering van de woonboot nauwelijk budget voor nieuwe meubels. Het vervangen van die eettafel stond al langer op ons lijstje. Maar dat wilden we alleen doen als we een andere eettafel tegen kwamen die kidsproof is, die redelijk budgetvriendelijk is Γ©n (het allerbelangrijkst) die ons hart een sprongetje zou laten maken. Dat gebeurde al eens tijdens Dutch Design Week afgelopen jaar bij een tafel van Tristan Frencken. Maar een prijs van rond de €1.800 vonden we toch echt iets te gortig en we wisten (mede vanwege de prijs en het gladde tafelblad) niet zeker of we ‘em wel voldoende kidsproof vonden.

Van Dijk en Ko

Een tafel die ook ons hart een sprongetje deed maken, vonden we toevallig bij Van Dijk en Ko. Een handelaar in brocante uit het Oostblok. Mijn hele leven heb ik in de buurt van dat bedrijf gewoond maar het was er – heel stom – nog nooit van gekomen om er eens een bezoek aan te brengen. Tot Hans een keer uit Scott’s laatste voetjebal les doorreed naar deze toffe woonwinkel.

eettafel op maat van dijk en ko
eettafel op maat van dijk en ko

Tussen al het brocante viel ons oog op een robuuste, wat strakkere tafel. Een stalen frame en een simpel houten blad. Ietsje kleiner dan onze steigerhouten tafel. Maar dat was te overzien vonden we. Er stond geen prijs op dus we vroegen daarnaar. Toen kregen we vervolgens te horen dat deze tafels door hen op maat gemaakt werden, bedachten we ons geen seconde en bestelden er eentje op maat voor bij ons thuis. Dat werd er dus eentje van 2,70m lang. Zodat hij de ruimte van het eetgedeelte goed zou blijven opvullen. De tafel kostte in deze afmeting nog net geen €500. Dat vonden wij een zeer redelijke prijs voor een op maat gemaakte eettafel!

Naast dit model kun je nog kiezen uit twee varianten eettafels op maat!

Stylen van de eettafel

De computer verdween weer even naar het ‘computerhok’. We wilden wel weer eens wat anders op de tafel. Ook nu dus weer een groot tafelblad en dus voldoende de ruimte om leuke accessoires erop te plaatsen. Maar eerst gaven we de eettafel nog twee lagen blanke lak. Het tafelblad was namelijk nog onbewerkt. Als er een dan een chocolade handje op komt, vind je dat niet zo leuk.. De kleur van het tafelblad is door de lagen lak een tikje geelachtiger geworden maar dat is niet erg.

eettafel op maat van dijk en ko

Op de eettafel kwam weer het witte dienblaadje met daarop onder andere de popjes van Lammers + Lammers. Ook het keramieken schaaltje van Lenneke Wispelweij kreeg weer een plekje op de nieuwe eettafel. Een nieuwe toevoeging is de ‘Elevated Vase’ van Muuto. In een wat donkerdere tint roze voor in huis dan je van mij gewend bent, maar wat is die prachtig! Helemaal nu het weer langzaamaan richting het herfstseizoen gaat, is het een hele fijne kleur om in huis te hebben!eettafel op maat van dijk en ko
eettafel op maat van dijk en ko
eettafel op maat van dijk en ko
Meer Scandinavische wooninspiratie